#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Stoper özellikleri olarak yetersiz bulsamda bu seneki hırsını mücadelesini çok takdir ettim.Gerçekten adam tek başına savaşıyor adeta.Semihin yanında filan terry gibi kalır.Partneri koray olmalı.

partneri supurucu stoper olmali. bizdekilerin tamami kesici stoperler.

birde savunmayi toparlayacak stoper kavramina asla katilmiyorum, bu savunmanin toparlanacak tarafi yok. takimin toparlanmasi lazim, takiminda toparlanacak tarafi yok. takim bitik, olu durumda. en az 4-5 ilk 11 oyuncusunun takimdan ilisigi kesilip yerlerine yenileri alinmalidir.

onun disinda senin dedigin gibi supurucu stoperin partneri olsa daha iyi olur fikrine ve onlibero fikrine kesinlikle katiliyorum

son olarak korktugum sey sneijder ve musleranin ayrilmak istemesi/gonderilmesi ya da transfer olmasi. bunlar eminim hepimizi uzer :(
Süpürücü stoper zaten savunmayı toparlar. Lider vasıflı olacak ki sağ ve sol bek onun emrinde olacak. Takım savunmasını da iyi yapmamız lazım.

1619073_837233213002042_2042156966373013757_n.jpg

Süpürücü stoper zaten savunmayı toparlar. Lider vasıflı olacak ki sağ ve sol bek onun emrinde olacak. Takım savunmasını da iyi yapmamız lazım.

demek istedigim bizim takimin savunma sorununu tek bi stoper transferiyle cozemezsin bunu kastetmistim.

Valla bilmediğimden soruyorum bu terimleri ilk defa duydum.

Supurucu stoper ney kesici stoper ney ?

neleri yaparsa süpürücü neleri yaparsa kesici oluyor neye göre belirleniyor ?

kesici stoper tek hamleli olur rakibe ilk hamleyi yapan ve digerine nazaran bir kac metre onde olan hamleci stoper.

supurucu ise diger partnerine nazaran daha iyi pozisyon bilgisine sahip, daha tecrubeli, hamleden ve bogusmaktan cok isi pozisyon bilgisiyle halleder. genelde kademeye girmekle yukumludur.

Semih-Ujfalusi buna ornek, semih hamle yapan, ujfalusi defansi cekip ceviren elemanimizdi.

Ama suanki takimda ujfalusi ya da ayni turden bi stoper olsa yine cok buyuk bir fark olmaz. Bizim ortasahamiz ezik, topu ileri goturen yok, top ileri gitsede orada tutanda yok. Dolayisiyla takim savunmasida enkaz durumda.

Semihle beraber oynamadiginda sıkıntı yaşamayan kaliteli stoper.

Chedjou bana göre dünya çapında stoperdir. Chedjou eğer kamerunlu değil fransız olsa rahatça üst kulüplerde oynardı. Dante bayerndeyse chedjou rahatlıkla orada olurdu.

Forumda yerden yere vuruldugunda hiç anlam veremezdim şimdi ilah ilan edilmiş :D

Semihe iyi sabrediyor valla. O kazma yüzünden chedjounun adı kötüye çıkıyor. Yaziktir, günahtır.

Chedjou nun yanında semih değilde biraz kabiliyetli bir adam olsa emin olun bu takım çok zor gol yer.

onlar milli takım kariyerlerinden emekli olduklarını açıkladılar zannedersem

neyse iyi olmuş çağırılmaması çarşamba maçları varmış cumartesi ts maçında zorlanırdı milli takıma gitse

evet cagirilmadiklari icin emekli oldular. herkes biz degilki, didier deschamps 2016'ya hazirlik icin, o turnuvada oynayacak kadroyu 2014 dunya kupasinda surduki gencler pissin.

turkiye ise 2016'ya hazirlik icin hala 35lik emreyi ve volkani oynatiyor. selcukun hamitin bile oynamamasi lazim, eger gercekten 2016 hedefliyorsan

Chedjou defansi iyi toparlamali bu hafta, acik ara defansta en zeki oyuncumuz, diger oyunculari defansif anlamda kontrol edebilse iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt