21 Kişilik Kadro Cezası Gelirse Avrupa'da Gurbetçi Oyuncu Oynatamayabiliriz

Ahmet Bayram

Since 1481
Tecrübeli Üye
Bu cezanın verileceği konuşuluyor. Böyle bir cezanın verilmesi durumunda rotasyon ve takım kurulumu anlamında ciddi sıkıntılar yaşayacağımız aşikar.

Peki neden?

UEFA kadrolarında "homegrown" yani kulübün bulunduğu federasyona (TFF) bağlı takımlardan yetişmiş en az 8 oyuncu bulundurma zorunluluğu var. 21 kişi bildireceğimizde bu sayılarda indirim olmayacak. En azından daha önce bu cezayı almış olan Manchester City için olmamıştı. Ayrıca bu 8 oyuncunun en az dördünün Galatasaray altyapısından olması gerekiyor.

Bu da demek oluyor ki bu cezayı almamız halinde en fazla 13 "homegrown" olmayan oyuncuyu kadroya bildirebileceğiz. Kadroya 14 yabancı almamız durumunda yabancı oyuncularımızdan birini ve gurbetçi oyunculardan hiçbirini UEFA kadrosuna bildiremeyeceğiz.

Yani Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Emre Akbaba, Emre Mor, Nuri Şahin gibi isimleri kadroya bildirebilmemiz için kadrodaki yabancı oyunculardan feragat etmemiz gerekecek ki bu da mantıklı durmuyor.

Uzun lafın kısası gelecek sezon 21 oyuncu kısıtlaması alırsak kadromuzda en fazla 13 yabancı+gurbetçi oyuncu bildirebiliriz. Bu isimlerin 13'ünün de yabancı olacağını gözeterek, kadroda gelecek sene 0 gurbetçi oyuncu görmemiz çok muhtemel.

Aynen bu karar gelirse çok zora gireceğiz.Yabancı+altyapısı yurt dışında olanlardan 13 kişi bildirebiliyoruz böyle bir durumda.Mevcut durumda Mor falan gelirse anca ligde oynatabiliriz yani.

Hayır eksik bilgi 8 oyuncu opsiyonel yani 25 kişilik liste vermek için önkoşul o...Eğer 21 kişilik verilecekse 4 altyapı çıkışlı olma şartı var azami...Yani sana daha önceki başlıkta yazdığım gibi...

Bu da 3.kaleci hariç 3 tane daha 2000 jenerasyonundan isim demek; ozan-atalay-recep gibi...17 isimi istediğin gibi belirleyebilirsin 2 tane daha kaleci olmak şartıyla bu da 17 isimden 14'ü yabancı olabilir demek...

4 tane 2000li, 1 yedek kaleci haricinde 2 tane de yerli isim koyabilirsin...Kim bunlar? Kadroda zaten Selçuk-Tarık-Ahmet-Serdar-Tolga-Eren ve Sinan dışında kimse kalmadı ki? Tarık-Ahmet-Selçuk'u filan zaten düşünmek ayıp...Serdar-Eren-Tolga ve Sinandan 2sini yazabilirsin ha illa 4ünü de yazacağım diyorsan o zaman yabancı kontenjanından 2 kişi düşer yazarsın 12 yabancı verirsin...Dont be panic bro...

21 kisilik kadro olursa 2 türkiyede yetişmiş ve 2 tane altyapıdan oyuncu ekliyoruz sanırım

Hayır eksik bilgi 8 oyuncu opsiyonel yani 25 kişilik liste vermek için önkoşul o...Eğer 21 kişilik verilecekse 4 altyapı çıkışlı olma şartı var azami...Yani sana daha önceki başlıkta yazdığım gibi...

Bu da 3.kaleci hariç 3 tane daha 2000 jenerasyonundan isim demek; ozan-atalay-recep gibi...17 isimi istediğin gibi belirleyebilirsin 2 tane daha kaleci olmak şartıyla bu da 17 isimden 14'ü yabancı olabilir demek...

4 tane 2000li, 1 yedek kaleci haricinde 2 tane de yerli isim koyabilirsin...Kim bunlar? Kadroda zaten Selçuk-Tarık-Ahmet-Serdar-Tolga-Eren ve Sinan dışında kimse kalmadı ki? Tarık-Ahmet-Selçuk'u filan zaten düşünmek ayıp...Serdar-Eren-Tolga ve Sinandan 2sini yazabilirsin ha illa 4ünü de yazacağım diyorsan o zaman yabancı kontenjanından 2 kişi düşer yazarsın 12 yabancı verirsin...Dont be panic bro...
Uğur dediğin gibi değil. Attığım linklerden kontrol edebilirsin.

Uğur dediğin gibi değil. Attığım linklerden kontrol edebilirsin.
Yoo dediğim gibi işte 4 tane altyapı çıkışlın olacak eğer 25 kişiye izin verilseydi 8'e çıkabilirdi bu sayı şimdi sadece 4

21-4 = 17

17 oyuncudan 2 tanesi kaleci olsa biri yedek türk diğeri de muslera;

17-2 = 15 saha futbolcusu kalır

Bunda da kontenjan gereği en fazla 13 yabancı daha yazabilirsin

Ben diyorum ki zaten elimizde şu an kadroda altyapı çıkışlı olmayan sadece tarık-ahmet-selçuk-toga-eren-serdar ve sinan var...Tarık-ahmet-selçuk-tolga olmasa da olur...Yedek forvet alamayacaksak ereni tutarı ne yaptı o zaman 3 yerli...

15-3 = 12 yabancı kalır eğer ereni de çıkartırsan 13 tane yabancı yazabilirsin yani kadron şöyle olur (ALTYAPILILAR İTALİK-YERLİLER BOLD);

MUSLERA-YEDEK TÜRK-BATUHAN

MARIANO-LINNES-NAGATOMO-MAICON-SERDAR-OZAN-YABANCI TRANSFER

RODRIGUES-RECEP-SİNAN-DONK-FERNANDO-FEGHOULI-ATALAY-BELHANDA-TOLGA

GOMIS-YABANCI TRANSFER

Neyini anlamıyorsunuz ki gayet sarih ayrıca tamamen farazi konuşuyoruz açıklanmış bir sınırlama da yok herhangi bir duyumum da yok dünden beri fenerlilerin üfürmesinden başka medyaya...

Yani özet geçersek; 21 futbolcunun 4'ü altyapı çıkışlı oldu mu? Oldu...

3-4 tane de altyapılı olmayan yerli yazabildik mi? Yazdık...

13 tane de yabancumız oldu mu 14'ün içinde kaldık mı? Kaldık...

Her mevkide alternatif oldu mu? Oldu...

2 Transfer neyinize yetmiyor getir Chiellini ile Balotelliyi...Bitsin gitsin işte...Hürmetler...

Uğur 8 altyapı oyuncu kuralı 21 kişi sınırlaması gelse dahi devam edecek. Sinan ve Tolga Türkiye altyapılarından yetişmediği için onlar bu 8 kişinin arasına giremez. Serdar, Selçuk, Ahmet, Muğdat, Serkan vs. girebilir. 4 oyuncu bu dediğim gibi olmak zorunda. Diğer dört oyuncu da 15-21 yaş arası üç sene Galatasaray'da oynamış oyuncular olmalı. Ozan, Atalay ve Recep bu listeye yazılabilir ama zaten onlar B listesine yazılabileceği için boşu boşuna zaten dar olan kadroyu daha da daraltmış oluruz.

Uğur 8 altyapı oyuncu kuralı 21 kişi sınırlaması gelse dahi devam edecek. Sinan ve Tolga Türkiye altyapılarından yetişmediği için onlar bu 8 kişinin arasına giremez. Serdar, Selçuk, Ahmet, Muğdat, Serkan vs. girebilir. 4 oyuncu bu dediğim gibi olmak zorunda. Diğer dört oyuncu da 15-21 yaş arası üç sene Galatasaray'da oynamış oyuncular olmalı. Ozan, Atalay ve Recep bu listeye yazılabilir ama zaten onlar B listesine yazılabileceği için boşu boşuna zaten dar olan kadroyu daha da daraltmış oluruz.
Renktaş ben b liste demedim zaten direkt 21 kişi sınırlaması gelirse a liste olarak yazdım. Böyle olunca bunlar homegrown olmuyor mu? Oluyor

17 kişi kalmıyor mu? Kalıyor...13 kişi de homegrown olmasın o zaman...Geriye kalıyor 4 kişi...

Ben ne yazmışım? Yedek türk kaleci...Homegrown değil mi? Kaldı 3 kişi...

Serdar hiç sevmesem de tandem rotasyonu için lazım onu da düş...Kaldı 2 kişi...

Muğdat demişsin varsayım o ama diyelim ki transfer ettik bir kişi daha onu da düş çok lazımsa geriye kaldı 1 kişi...Onu da ahmet çalık yaparım selçuk inan yapmam...

Yazdıklarım onun için geçerli özetle...Bunların dışında kalan 13 kişi de şöyle olur;

MUSLERA-MARIANO-LINNES-MAICON-NAGATOMO-FERNANDO-SİNAN-YABANCI TANDEM TRANSFERİ-BELHANDA-FEGHOULI-RODRIGUES-GOMIS-YABANCI FORVET...

Hala daha neyi anlamadın cidden anlamadım...2 yabancı da alırsın, 1 yedek yerli de, 4 altyapı çıkışlı oynatıp esas listeye de yazarsın, sinanı da oynatırsın, altyapı çıkışlı olmayan türkleri de, 3 tane de kaleci koyarsın yine her türlü alternatifin olur...Ben carole'u koymadım başkası linnesi çıkarır onu koyar, yabancı forvet alamazsan kontenjan boş duracağına donku koyarsın, yabancı forvet alırsın bu sefer de donku koymazsın, rodriguesi satar yerine emre mor'u alırsın...

Çok basit yani olmaz dediğin her şey dediğin gibi oluyor...Kuralları doğru yorumlayalım zira veri olarak verdiğin bilgi de 13 non-homegrown deyip postuma hangi minvalde itiraz ediyorsun ki??? Hürmetler...

City'nin 1 sezon 21 oyuncu sınırlamasında 8 yerli zorunluluğu 5'e düşürüldü. UEFA konuyla ilgili dar kadrolarda yerli zorunluluğunun düşürülmesinin uygun olduğunu açıklamıştı.

bjk ve fb'nin aldığı cezalarda ilk yıl 22 ikinci yıl 23 oyuncu sınırlaması vardı ama onlarda böyle bir kolaylık olmadı diye hatırlıyorum.

21 oyuncu sınırlaması gelirse bize de City tarifesi uygulanır, uygulanmalı.

Benim anladığım Sabri reis geri dönüyor.

Gscimbom Mobile

Geri
Üst Alt