#21 Zvjezdan Misimović

Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic

Box-to-box gibi oynuyor resmen.Benim izlediğim 3 sene takip ettiğim Misimovic bu değil.Çok değişik bir tarzda oynatıyor Rijkaard onu.

wolfsburg'da ki gibi direk forvetlerin hemen arkasında oynamıyor.

sürekli orta sahanın ortasına geliyor topu aldığımızda ,

topu geriden alıp sürekli kanatlara bıkarıyor.

kanatlar hızla cizgiye inince de tehlikeli bölgeden uzak kalıyor misimovic.

buda rijkaard'ın hala 4-2-3-1 yerine neredeyse 4-3-3'le oynattığını gösterir. bence de takımı ne olursa olsun o taktiğe alıştırsın 3-4 senede.

Neyi nasıl oynatıyor bilmemde sutları falan inanılmaz zayıfmıs(özetten gördügüm) eger buda patlarsa avrupada 10 numara bırakmıcaz.

4-2-3-1 oynadığımıza kimse inandıramaz hocam beni.

Bildiğin yine 4-3-3. :)

-------Cana-------

-Misimovic-Ayhan-

Şeklinde oynadık. :)

Tıpkı zamanında klasik 10 numara olan Deco'yu orta sahanın ortasında kullanmaya başlaması gibi.

Misimovic koşuyor, savunmaya çok yardım ediyor. Gittikçe hücumada katkısı artar, gayet iyi paslar ve şutlar çıkarttı.

Lincoln'de en iyi dönemini 2. sezon yaşamıştı bizde.

Bence ilk 2 macindan cok daha iyiydi. Yavas yavas alisiyor takima, topa daha cok sahip olmaya basladi. Ara paslarini cok begeniyorum. Bazen istedigi yere gitmeyen toplarda bile düsüncesini anlayabiliyorum. O bile bana ne kadar zeki bir futbolcu oldugunu gösteriyor. Ayrica Hagi gibi, Lincoln gibi showa dayali bir futbol oynamadigini söylemistik size. Cok rahat görünür ama bugün kacirdi gol gibi birden bir calim atar, sut atar gol olur. Veya ara pasi verir. Formda bir Misimovic´in de oyun tarzi asagi yukari böyle olacaktir. Sadece bugün gerceklestiremedigi düsünceleri gerceklestirebilecek ve kacirdigi golü atmis olacak mesela. Mac sonunda herkes Misi Misi diyecekti. Misimovic budur yani. Tarzi böyle. Ama Almanya´da gerceklestirebiliyordu düsüncelerini iste. Ezberlemisti Wolfsburg´u ve takimin lideri oldu. Misimovic böyle bir futbolcu.

wolfsburg'da ki gibi direk forvetlerin hemen arkasında oynamıyor.

sürekli orta sahanın ortasına geliyor topu aldığımızda ,

topu geriden alıp sürekli kanatlara bıkarıyor.

kanatlar hızla cizgiye inince de tehlikeli bölgeden uzak kalıyor misimovic.

buda rijkaard'ın hala 4-2-3-1 yerine neredeyse 4-3-3'le oynattığını gösterir. bence de takımı ne olursa olsun o taktiğe alıştırsın 3-4 senede.

(Y)

Kanatlardan hizli ataklarla etkili olmak istemisti ve sanirim bunu Misimovic'in yardimiyla gerceklestirmis oldu Rijkaard. Buda gösteriyor ki Rijkaard gün gectikce sistemini oturtuyor. Bize, sistemi uygulayacak adam/lar lazim diyorduk ya, iste o adamlardan biri Misimovic.

Kisaca; nasil istersen öyle oynar/onu yapar türünden bir futbolcudur diyebiliriz Misimovic icin.

Zamanla daha iyi olacak inancindayim.

Kaliteli olduğu bariz.Misimovic daha iyisinide yapacaktır.

Adam kalitesini gösteri beyler. Bir sürü ara pası attı çoğu isabetsiz olsa da takıma alışınca neler yapabileceğini gösterdi. Her atakta top istedi, liderlik yaptı. İki ayağını da kullanıyor. Hani ilkokulda başka bi sınıfa gidersiniz de arkadaşlarınıza geç alışırsınız ya o hesap :D

Henüz ikinci maçı olmasına rağmen yavaş yavaş takıma alıştığının sinyallerini veriyor. Ne yaptığını bilen, kendisinden çok takım için oynayan, sakin ruh haline sahip bir oyuncu. Arda ile birlikte ne yapacaklarını çok merak ediyorum.

Daha öncede söylediğimiz gibi eğer takım olarak hücum yapıp rakibi baskı altına alırsak,Misimoviç dün olduğu gibi sahneye çıkar..

Dün Misimoviç pek sahnede değildi.

Ama en azın 2-3 hafta daha zamana ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

Dün bazı pozisyonlarda topu verip boşa çıkıyor ama Ayhan ve diğer oyuncular Misi nin ne yapacağını bilmiyor ve başkasına çıkarıyor topu.

Sonuç Misimoviçin Ardaya ve Zamana ihtiyacı var...

Karabük maçında birşeyler bekliyorum artık.

Karabük'ün zemini kötü diye duydum.

Maçlarını hiç izlemedim.

İnşallah futbola elverişli bir zemindir.

Yoksa Misi'nin işi zor.

Misimoviç daha takımla yeni yeni çalışıyor geç yapılmış bir transferdi ondan sonrada yok milli maç araası yok sakatlıklar derken adam daha hücüm hattıyla tam olarak çalışmadı iyi olacağına inanıyorum

Takim pas yapabilsin diye adeta ön libero oynatiliyor adam, yoksa ben mi yanlis görüyorum.

Misi forvetin arkasinda, hatta 2. forvet gibi oynasin, adama her geldigi top, adamin her aldigi pas tehlike demek olur.

Tam anlamıyla daha bekleneni veremedi ama zamanla alışıcak takıma ve sisteme

Son kaçırdığı pozisyonu atsaydı çok iyi olacaktı öncesine yaklaşık 30 pas yapmıştık.Yazık oldu.:)Öyle bir gol uzun zamandır atmıyoruz.

Bikaç haftaya daha ihtiyacı var. Oynadıkça açılır bunun gibi adamlar. Elano'dan 15 gömlek falan üstün ama.

Geri
Üst Alt