#21 Zvjezdan Misimović

Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic

Evet, sonrada x oyuncu neden kötü oynuyor der o insanlar. Aynı zamanında Aragonesin Emre'yi defansın önüne hapsettigi veya Alexi 60 metrede kullanmaya calıstıgı gibi. Yada Servet'te Gaziantepspor macında ön-libero kimligini ortaya koymustu degil mi? Kısaca, bir oyuncunun oynadıgı pozisyon orijininde ne oldugunu degistirmez. Zaten Gökhan Inler Udinese'de ön-libero pozisyonunda oynayan bir oyuncuda degil.

Kusura bakma hacı ben diyorum,tabi misi kendi mevkisinde bi kaç maç oynasın ondan sonra tam olarak yorum yapacağım,sen zaten 10 numarasın,senden adam kovalaman,defansa yardım etmen falan beklenmiyor,dünyada türünün son örneklerindensin(10 numara mevkisi mi kaldı),ben orta sahaya falan bakmam bu durumda,yok öyle bi dünya.

Misimovic bildiğiniz 10 numaralardan değil. Takım oyununa ve takıma katkı verir, arkasında sürekli onu besleyecek, sık sık topla buluşmasını sağlayacak oyuncuların olması lazım.

Ben sana söyleyeyim ya Sivas maçı ya da o zamanlar.Adnan Polat bi maç sonrası bize 10 numara, oyun kurucu lazım dedi.İş bitti orada.

Aynen öyle, ama olay daha erken basladi, fenerle oynadigimiz hazirlik maci vardi ya hani, iste o macin ardindan basladi "10!" lazim haberleri.

Her ön libero Busqets tarzı değildir Barça'daki gibi. Diarra ve Ernst örnekleri var elimizde. İnler defansif ortasaha/ön libero fakat oyunu kurma yeteneği gelişmiş. Bu mantıktan Ernst de ön libero değil. Ernst ön libero gibi mi oynuyor. Busqets'e bakalım, Ernst'e bakalım artı Cana ve Diarra'ya bakalım hatta Poulsen de olur. Ön libero sadece çapa değildir. Varsa çok iyi İnesta ve Xavi gibi orta sahan sadece kesiciliği çok gelişmiş bir ön libero yeterlidir.

Herkes biliyordur sanırım ama, Misimovic başarılı olduğu dönemde maç başı 5-6 nadiren 7 km koşan bir oyuncuydu. Bizim takımda ortalama 8-9-10 km koşuyor adam. Yani bu adamdan koşturarak verim alınmaz ki alamıyoruz zaten. Ee arkasında Ayhan ve Sarp olan her oyuncu da en az 8-9 km koşmaya mecburdur zaten.

Ön libero diye birşey yok hacılar,onu geçelim bi kere. :D Ülkemizde kazma diye tabir ettiğimiz elemanlar var,çakıyoruz bunları stoperlerin az önüne tamamdır.Her takımda mutlaka var bu adamlardan,bi Trabzonspor'da aklıma gelmiyor bak,diğer her takımın böyle harbiden aldığı paranın hakkını veren kazmaları var. :D

Ön libero diye birşey yok hacılar,onu geçelim bi kere. :D Ülkemizde kazma diye tabir ettiğimiz elemanlar var,çakıyoruz bunları stoperlerin az önüne tamamdır.Her takımda mutlaka var bu adamlardan,bi Trabzonspor'da aklıma gelmiyor bak,diğer her takımın böyle harbiden aldığı paranın hakkını veren kazmaları var. :D

Katilmamak elde degil )))

elde olsa katilirdim, ama degil iste, nasil katilayim?

zaten katilmamak istemiyorum, orasi ayri.

Defensive midfielder diye de geçiyor benim bildiğim. Artı Cana bizde nerdeyse 2 stoperin önünde 3. bir stoper gibi oynuyor. Almanya maçında Hiddink'in Aurelio'yu yaptığı gibi. Hatta Busqets de öyle diyebiliriz. Önemli olan takım kurgusu. Varsa iki tane çok iyi box to box İniesta gibi, Xavi gibi, ön libero ya defensive midfielder denilen adamdan çok iyi oyun kurmasını beklemezsin, direk keser topları ve önündeki iki box to boxa rahat bir şekilde verir.

Ernst sürekli ileri gidiyor ataklarda box to box gibi oynuyor neredeyse ama box to box değil. İnler de aynı örnek.

Bu adamı forvet arkası oynatmak lazım yoksa ne hız var ne mücadele serbest bırakırsan iş yapar

Bize emre gibi sneider gibi agresif ve topu iyi kullanan orta saha lazım

Ya bir de benim kafamdaki artı bir soru işareti şimdi biz orta sahamız kötü diyoruz. Benim dediğim gibi bir orta saha ya da sizin dediğiniz gibi Cana+box to box ile hallettik diyelim orta sahamızı. Bu sefer Elano mu Misi mi 10 numara pozisyonunda? Hangisinden daha fazla verim alırız. Çünkü forumda genel olarak Elano ve Misi'nin oynamama ya da oynayamama sebebi olarak orta saha gösteriliyor.

Selencim Busquests etliye sütlüye karışmayan bi şahsiyet mi ya da ne bileyim bi Patrick Vieira,Makalele,Obi Mikel,Mascherano vs vs bu adamlar da defansif orta saha,Marsilya'da ki Cana'yı da katarım bu örneklere,bizdeki ÖN LİBERO anlayışına ben bitiyorum.Cristian mıdır ön libero,Bülent Akın mı,Mustafa Sarp mı,Bekir Ozan mı,Selçuk mu,Galatasaray'daki M.Topal mı,bi sıkıntı var. :D

Ya bir de benim kafamdaki artı bir soru işareti şimdi biz orta sahamız kötü diyoruz. Benim dediğim gibi bir orta saha ya da sizin dediğiniz gibi Cana+box to box ile hallettik diyelim orta sahamızı. Bu sefer Elano mu Misi mi 10 numara pozisyonunda?

Bi tanesi yedek bekler en azından klübede silahımız olur.Haginin oynattığı sisteme elano daha uygun bi futbolcu

Geri
Üst Alt