#21 Zvjezdan Misimović

Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic

Cekirgelik yapip beni sinirlendirdiniz.

Lincoln dediginiz adam bir kere takima inanilmaz fayda saglamis bir adamdir. Misimovic oynadigi surede pek birsey yapamadi. Lincoln 08/09'da esit sure zarfinda 7-8 mac kazandirmisti. Lincoln, Misi gibi futbolcular uyum saglayamayabilir ama en azindan kalitesini bir kac macta belli eder. Misimovic cok iyi bir futbolcu ama bizdeki kariyeri hic iyi baslamadi.

Lincoln zamaninda arkadaslari tesislere geldi diye kadro disi kalan bir adam. Bulent Korkmaz teknik direktor olsa Lincoln'u oynatmayacagini taa Galatasaray'a gelmeden soylemisti. Geldigi gibi Lincoln'e takti, adami yedek birakti. En onemli macta oyundan cikartti Lincoln sadece "why coach" demesine ragmen millet ustun Ingilizce desifre metodlariyla fuck off dedigini iddia etti. Ona ragmen adam soyunma odasina gitmedi. Misimovic ise sol kanatta oynatildigi ustune oyundan ciktigi icin direk soyunma odasina giden bir adam. Bu ikisini bir tutup benim yorumlarimi sorguluyorsaniz akilsizsiniz.

Lincoln kaç sezon bizde kaldı ? Misimoviç ne kadardır kaldı ? Misimoviç kaç maç oynadı Lincoln kaç maç oynadı . Hayri komik duruma düşme bence . Lincoln iyi oyuncuydu lafımız yok ama onu savunup Misimoviç haksız dersen herkes güler sana burada.

Isterseniz polis cagirin kardesim, ben fikrimi soyluyorum. Misimovic haksiz falan da demedim. Adam oyundan cikinca soyunma odasina gitti, herkes buna ragmen adam hic birsey yapmadi havasinda. Ha, kadro disi kalmali miydi tabii ki hayir. Ama Misimovic hicbirsey yapmadi demek de komik.

Lincoln'u isin icine katarsan adamlarin performansini da belirtmek zorunda kalirim. Ayrica Misimovic'in kac mac oynadigini, ne kadar kaldigini falan biliyorum, o yuzden "Lincoln, Misi gibi futbolcular uyum saglayamayabilir ama en azindan kalitesini bir kac macta belli eder." yazmisim. Yani Misimovic'in durumunun farkinda oldugumu belirten bir cumle ama galiba herseyi acik acik, heceleyerek yazmam gerekiyor.

Ne bu simdi?

Misimovic'in ilk maçıyla Lincoln'ün ilk maçı arasında çok belirgin bir fark var. Üstelik Misimovic daha fit gelmişti.

Ha ama Misimovic'e daha fazla şans tanınsaydı ne olurdu bilmem.

Kim ya peki? :o

Hagi'nin cezasi bu, Hagi'yi getirirken fevri ve disiplinli bir adam oldugunu biliyorduk. Bunu bildigimiz halde oyundan cikinca soyunma odasina giden adami kadro disi birakmasi cok acayip birsey olarak gorulmemeli. Kaldi ki takim ici disiplini saglamak icin birsey yapmasi gerekirdi Misimovic'e. Yedek birakmasi tercih edilirdi ama Hagi boyle bir teknik direktor, kabul edeceksin. Fatih Terim de zamaninda Bulent'i, Arif'i, Hakan Unsal'i kadro disi birakmisti. Feldkamp Sabri'yi kadro disi birakmisti. Futbolda olan seyler bunlar. Misimovic'in Bosna milli takimiyla yasadiklari, bizde soyunma odasina gidip tavir almasi falan onun da melek olmadigini gosteriyor halbuki.

aceleyle yazarken "sadece misi"" kelimesini unutmussum, ama yazinin ilerisinde anlamisindir, ne anlatmak istedigimi. neyse bir daha yazim de: Sanki bir misi mi oyundan cikarken direkt soyunma odasina gidiyor. yani boyle seyler olabiliyor. Uyarirsin, bir daha yaparsa, o zaman gonderirsin.

aceleyle yazarken "sadece misi"" kelimesini unutmussum, ama yazinin ilerisinde anlamisindir, ne anlatmak istedigimi. neyse bir daha yazim de: Sanki bir misi mi oyundan cikarken direkt soyunma odasina gidiyor. yani boyle seyler olabiliyor. Uyarirsin, bir daha yaparsa, o zaman gonderirsin.

Misimovic'e yapilan dogru da demedim zaten, bence de yanlis.

Misimovic'e yapilan dogru da demedim zaten, bence de yanlis.

allah allah, ee biz ne dedik. hagi yaptigi yanlis dedik. simdi sende aynisini diyorsun.

cunku boyle basit bir sebebten bir oyuncu bu kadar sure kadro disi birakilmaz. Heleki takim bu kadar kalitesiz futbolcularla dolu iken.

Bu kadar sure kadro disi kalmasi ve takima donmesi icin hicbir sansi olmamasi yanlis. Laflarimi carpitmasan fena olmaz.

senin isin gucun yok galiba. milletle ugrasmak isitoyorsun.

Tamam uzaklas sen dayi

Açıkçası Misimovic hakkında şurada yazılan yorumları okurken canım sıkılıyor.Şunu baştan söyleyim,Satriani üstadı da analım,benim Satriani gibi bir futbolcuya özel bir bağım falan yok.Ancak bu adamı eleştirirken geçmişine bakıp sonra Galatasaray performansını eleştireceksin.Yani Elano gibi sen bu adama 15-20 maç sabrettin de bi b.k mu olmadı?Galatasaray futbol takımının bu sene oynadığı saçmasapan tek forvetli,kazma çift önliberolu sisteminin harcadığı adamdır Misimovic.Bu sizin okuyup bişeyler zannettiğiniz bazı blogcu veletlerin yazdığı ilerde tek forvet arkasında Misimovic ehüüüüooou önü behüooou den oluştan b.ktan sistem muhtemelen Formica'yı da harcayacaktır Misimovic gibi.

Size bir alıntı vereyim de,bu adamı 8 maç oynatıp sonra Hagi ve Galatasaray taraftarının yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlamanıza yardımcı oluyorum.Hayri reyisin bahsettiği Hagi'nin tarzı bu olsa bile bu onun yaptıklarının doğru olduğunu göstermez.Sonuçta Bülent,Arif ve H.Ünsal'ı kadro dışı bırakan Terim onları geri kazanmayı bildi.Biz ise sepetlemeye çalışıyoruz.

Asist Rekortmeni

Nürnberg sonrası kariyerinin en doğru adımını atan Misimovic, Felix Magath’ın Wolfsburg’unda harikulade bir sezon geçirdi. Orta alanın ortasına yerleşen yıldız isim, yalnızca kart cezalısı olarak bir maç kaçırdığı bu sezonda tam 20 asist yaparak Bundesliga rekorunu kırdı. İleri ikilideki Grafite ve Dzeko’nun 28 ve 26 golle gol krallığında ilk iki sırayı almasını sağlayan bu dahi futbolcuyu, asist krallığında ise Mesut Özil, ancak 14 asistle takip ediyordu. Aynı sezon kupada dört maçta yedi asist, uefa kupası’nda sekiz maçta dört gol bir asist ve milli formayla dünya kupası elemelerinde dokuz maçta beş gol sekiz asistle oynayan “10 numara”, toplam 54 maçta 16 gol, 36 asistle inanılması güç bir rakama ulaşıyordu. Misimovic, artık avrupa’nın önemli futbol dehalarından bir tanesiydi. Bundesliga şampiyonu’nun yıldızı, on numarasıydı. Grup maçlarında Türkiye’yi saf dışı bırakarak dünya kupası play-off maçlarına katılmaya hak kazanan, tarihin en iyi Bosna milli takımı’nın da elbette…

Bu anlamda geride bıraktığımız sezon, Misimovic açısından da bir sınavdı. Hep ileriye doğru seyretmiş ancak hiçbir zaman en üst seviyeye çıkmamış kariyerini 27 yaşında tepeye çıkaran Bosnalı oyuncunun bu başarısı sürdürülebilir miydi yoksa tek seferlik miydi? Wolfsburg’un başarısı, teknik direktörleri Felix Magath’ın Schalke’nin yolunu tutmasıyla birlikte geçmişte kaldı. Yeşil beyazlı takım 2009-2010 sezonunu sekizinci olarak tamamladı. Özellikle ligin 13 ila 22. haftaları arasında on maç üst üste galibiyetten uzak kalarak tamamen baş aşağı giden bir takım profili çizen Wolfsburg bir yana, Misimovic tarafında ise değişen bir şey yoktu. Ligde tam 15 asist (bu kez 17 asistli mesut’un arkasında ikinci) yaparak yine önündeki forveti (bu kez Edin Dzeko’yu – 22) gol krallığına ulaştıran Misimovic, ikisi serbest vuruştan 10 da gol atarak ligde skora en çok katkı sağlayan oyuncular arasında yer aldı. Kupa’da iki gol bir asist, Şampiyonlar Ligi’nde ve Uefa Avrupa Ligi’nde ise altışar maçta birer gol ikişer asistle oynayan yetenekli oyuncu, rüya gibi bir sezonun ardından ikincisini de getirerek gerçek bir yıldız olduğunu kanıtladı.

Galatasaray tarihinin en kötü dönemine denk geldiği için bu futbolcuyu harcamak büyük bir haksızlıktır.

Nerde celismisim lan?

Demek ki celismemisim.

Bu adam gider de transfer olduğu yerde muhteşem bir futbol oynarsa Hagi için sonun başlagıcı fiilen başlar.

Bazı arkadaşlar bayağı karmaşık duygular içinde sanırım. Herşeyi bir kenara bırakıp birileri bana şu soruların cevabını versin, başka birşey istemiyorum:

1- Senelerdir 10 numara futbolcu alacağız diye diye, alınan her 10 numaranın takımdan kovulması ve kulübün milyonlarca Euro zarara uğratılmasının hesabını kim verecek?

2- Madem kadro dışı bırakacaktın, Misimovic'i almak için sezon başında neden adamların kapısında yattın? Ya da almadan önce neden ciddi bir araştırma yapmadın adam hakkında?

3- Adamı sakız çiğniyor, lakayt, gülüyor diye kadro dışı bırakıyorsun da, saha içinde sana fırça atan, el kol yapan Neill'ı kadro dışı bırakmaya maçan yetmiyor mu?

4- Galatasaray'a imza atmadan önce Hagi'nin kafasında bir transfer listesi, bir hareket planı var mıydı, yoksa damdan düşer gibi mi geldi?

5- Arda ne oldu Arda?

Bazı arkadaşlar bayağı karmaşık duygular içinde sanırım. Herşeyi bir kenara bırakıp birileri bana şu soruların cevabını versin, başka birşey istemiyorum:

1- Senelerdir 10 numara futbolcu alacağız diye diye, alınan her 10 numaranın takımdan kovulması ve kulübün milyonlarca Euro zarara uğratılmasının hesabını kim verecek?

2- Madem kadro dışı bırakacaktın, Misimovic'i almak için sezon başında neden adamların kapısında yattın? Ya da almadan önce neden ciddi bir araştırma yapmadın adam hakkında?

3- Adamı sakız çiğniyor, lakayt, gülüyor diye kadro dışı bırakıyorsun da, saha içinde sana fırça atan, el kol yapan Neill'ı kadro dışı bırakmaya maçan yetmiyor mu?

4- Galatasaray'a imza atmadan önce Hagi'nin kafasında bir transfer listesi, bir hareket planı var mıydı, yoksa damdan düşer gibi mi geldi?

5- Arda ne oldu Arda?

1 ve 2 dogru. 4 cok sacma, adamcagiz birden gecti takimin basina. Zaten dogrusu devre arasina kadar takimi Tugay'a falan teslim etmekti. 3 ise daha da sacma. Misimovic niye kadro disi kaldi bilmen mumkun degil, kaldi ki iki sayfadir anlatmaya calistigim birsey var: adam oyundan cikinca direk soyunma odasina gidiyor. Yani guluyor, sakiz cigniyor bu yuzden kadro disi kaldi demek cocukca. Bir sebepten kadro disi kaldiysa o da soyunma odasina gittigi icindir. Ha dogru mu, hayir degil (bu da celismek olmuyor- k.ciyla okuyan arkadaslar icin) ama sakiz lafini agizda sakiz etmek de Hagi'ye saygisizlik.

Çelişme Hayri.Bülent Korkmaz yapınca aynısını Lincoln hata yapmıştır demiyorsun ama.Her defasında Bülent'e sallarsın.

Geri
Üst Alt