#21 Zvjezdan Misimović

Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic

Lincoln'e laf yok. Şimdi gelip burada Lincoln edebiyatı yapmayın. Bugün Misimovic'i bitirenler, o zaman da Lincoln'ü bitirdiler. Aynı senaryo, tek fark Lincoln'ün daha iyi bir kadroyla oynayıp, daha iyi bir başlangıç yapmış olmasıydı.

Lincoln adam olsaydı bulunduğu her kulüpten kovulmazdı. Misimoviç'i kulübü zor bıraktı. Oda zehir zemberek bi sözleşme sayesinde. Zaten kariyerlere bakarsak da Hagi - Timuçin ayarında bir kıyaslama oluyor.

Hahah:D Bunu yazacağını biliyordum. Çok komik ama çok yanlış. Ben gerçeklerle konuşurum, ona göre yazarım. Senede 50 maç ortalamayla oynayan bir adam Arda. Sahada da her zaman elinden geleni yapar. Alt yapıdan geldiği için ayrı bir sempatim de vardır aynı Sabri ve Emre Çolak'a olduğu gibi. Oyununa zaten laf etme gereği duymuyorum.

Lincln sevgisi içinse mantıklı bir sebep göremiyorum. Bu yüzden aşk diyorum. No-look pas ve ara pasları için sanırım bunlar. Sebepleriniz bunlar. Sorunlı bir adam olduğunu göz ardı ediyorsunuz. Arkasından neler söyledi Schalke'liler. Bir yöneticisinin açıklamasını koysam buraya güleriz hep beraber. Bizden nasıl gittiği de malum. Normal bir adam değildi velhasıl kelam. Severdim yine de. Ama aşık değildim sizin gibi:)

Neyse bu konuyu milyon kez tartıştık aynı kapıya çıkacak. Ben zaten Misi olayında da Hagi'nin yanında olduğumdan iki yüzlü bir duruş sergilediğimi düşünmüyorum. Yarın Hagi Arda'yı kadro dışı bıraksa ona da saygım sonsuzdur bu konuda emin olabilirsiniz.

Schalke'de yaptiklari cok da bel altimdaydi. Lincoln'un Skibbe doneminde oynadigimiz futboldaki etkisini anlayamamissan o zaman o donem Lincoln'suz maclara bir bak derim. Ha, o donemki futbolumuzu da begenmiyorsan o zaman sana Sabri, Arda ve Emre Colak'la lig 9.lugu yolculugumuzda basarilar dilemekten baska bir opsiyonum yok.

Lincoln adam olsaydı bulunduğu her kulüpten kovulmazdı. Misimoviç'i kulübü zor bıraktı. Oda zehir zemberek bi sözleşme sayesinde. Zaten kariyerlere bakarsak da Hagi - Timuçin ayarında bir kıyaslama oluyor.

Misimovic'i Misimovic yapan Magath Lincoln'u Schalke'ye almaya calisti. Sen de bu yorumunla bana Timucin Bayazit asisti yaptin ben de Cenk Isler gibi golu attim. Saygilar.

Schalke'de yaptiklari cok da bel altimdaydi. Lincoln'un Skibbe doneminde oynadigimiz futboldaki etkisini anlayamamissan o zaman o donem Lincoln'suz maclara bir bak derim. Ha, o donemki futbolumuzu da begenmiyorsan o zaman sana Sabri, Arda ve Emre Colak'la lig 9.lugu yolculugumuzda basarilar dilemekten baska bir opsiyonum yok.

Skibbe döneminde herkes çok iyiydi. Mehmet Topal-Barış-Ayhan mükemmel oynuyordu. Arda-Kewell-Baros-Lincoln hepsi iyiydi. Bu kadar adamın yarattığı bir şeyi Lincoln'e mal edemem kusura bakma. Ayrıca şimdi dokuzuncuyuz ama o bahsettiğin seneyi de beşinci bitirmiştik hatırlarsan:)

Neden kovuldu Skibbe peki, madem herkes bu kadar mükemmeldi?

O donem Lincoln'suz maclarimizi gun gibi hatirlarim, pozisyona giremiyorduk. Ama tabii Lincoln'u no look pass ve kendini yere atmadan ibaret sanarsaniz bunlari gormek zorlasir.

Neden kovuldu Skibbe peki, madem herkes bu kadar mükemmeldi?

Lincoln önemli etken tabii. İkinci devre geç geldi, ilk maçını tamamlayamadı sakatlandı. Kewell ikinci devrenin 2-3 ayı yoktu. Lincoln olmayınca Baros da sustu. İlk devre 8 gol 20 asist. İkinci devre 1 gol 1 asist. Buna Skibbe dönemi de dahil, biliyorum Bülent Korkmaz'a getireceksiniz olayı ondan söylüyorum...Sonra stoper sakatlıkları vs. O dönemki avrupa maçlarımıza bakarsan hepsi çok iyiydi gerçekten görebilirsin.

Skibbe döneminde herkes çok iyiydi. Mehmet Topal-Barış-Ayhan mükemmel oynuyordu. Arda-Kewell-Baros-Lincoln hepsi iyiydi. Bu kadar adamın yarattığı bir şeyi Lincoln'e mal edemem kusura bakma. Ayrıca şimdi dokuzuncuyuz ama o bahsettiğin seneyi de beşinci bitirmiştik hatırlarsan:)

Baris gibi bir adam iyi oynuyorsa bu kesinlikle teknik direktörün basarisidir. Bu kadar oyuncunun hatta simdilerde küfür edilen Servet ve Hakan'in da ayni anda iyi olmasi tesadüf olamaz. Bu durumda aslan payi Skibbe'ye gidiyor.

O donem Lincoln'suz maclarimizi gun gibi hatirlarim, pozisyona giremiyorduk. Ama tabii Lincoln'u no look pass ve kendini yere atmadan ibaret sanarsaniz bunlari gormek zorlasir.

Lincoln o takımın önemli bir parçasıydı. Oynadığı bölgenin hakkını veriyordu.

Ama bu demek değildir ki herşeyi o yarattı. Örneğin stoperimiz yoktu Hamburg'a elendik. Hücumda da gayet iyiydik, Arda şov yapmıştı. Niye elendik Servet yoktu, saçma sapan goller yedik. O zaman Servet en değerli oyuncumuz mu oluyor? Böyle bakılmaz olaya... İyi bir takım kurgusu vardı, Lincoln'ün arkasını süpürüyordu Topal-Barış. Ayhan bağlantı sağlıyordu, Arda ileri geri çalışıyor, Kewell-Baros da iş bitiriyordu. Zincirin halkalarından herhangi birisi kırıldığında iş bozulur. Biz de çoğu kırıldı. Örneğin sezon başında Mehmet ve Barış sakattı. Steau'ya elendik, Bursa'ya yenildik falan. O adamlar döndükten sonra o güzel futbol oynandı.

Demek istediğim iyi bir ekip işiydi, siz sadece Lincoln'e bağlamak istiyorsunuz, ama öyle değil.

Lincoln önemli etken tabii. İkinci devre geç geldi, ilk maçını tamamlayamadı sakatlandı. Kewell ikinci devrenin 2-3 ayı yoktu. Lincoln olmayınca Baros da sustu. İlk devre 8 gol 20 asist. İkinci devre 1 gol 1 asist. Buna Skibbe dönemi de dahil, biliyorum Bülent Korkmaz'a getireceksiniz olayı ondan söylüyorum...Sonra stoper sakatlıkları vs. O dönemki avrupa maçlarımıza bakarsan hepsi çok iyiydi gerçekten görebilirsin.

Bütün sebebi Lincoln'dü takımın çökmesinin, ben kadarını söyleyeyim. Adam o sezonun ilk yarısı resmen takımı sırtlamış gidiyordu. Sonra devre arasından geç geldi, yerliler arıza çıkardı vs.

Lincoln o takımın önemli bir parçasıydı. Oynadığı bölgenin hakkını veriyordu.

Ama bu demek değildir ki herşeyi o yarattı. Örneğin stoperimiz yoktu Hamburg'a elendik. Hücumda da gayet iyiydik, Arda şov yapmıştı. Niye elendik Servet yoktu, saçma sapan goller yedik. O zaman Servet en değerli oyuncumuz mu oluyor? Böyle bakılmaz olaya... İyi bir takım kurgusu vardı, Lincoln'ün arkasını süpürüyordu Topal-Barış. Ayhan bağlantı sağlıyordu, Arda ileri geri çalışıyor, Kewell-Baros da iş bitiriyordu. Zincirin halkalarından herhangi birisi kırıldığında iş bozulur. Biz de çoğu kırıldı. Örneğin sezon başında Mehmet ve Barış sakattı. Steau'ya elendik, Bursa'ya yenildik falan. O adamlar döndükten sonra o güzel futbol oynandı.

Demek istediğim iyi bir ekip işiydi, siz sadece Lincoln'e bağlamak istiyorsunuz, ama öyle değil.

Ben o adamlar davuldu demedim zaten, ama takimi hucumda yonlendiren, pozisyonlari yaratan, hucumda her yerde olan adam Lincoln'du. Takimin saha icindeki lideri oydu. Ikinci devre oynamadi, takim batti, Skibbe de gitti. Bunu boyle bilmek gerek.

Bütün sebebi Lincoln'dü takımın çökmesinin, ben kadarını söyleyeyim. Adam o sezonun ilk yarısı resmen takımı sırtlamış gidiyordu. Sonra devre arasından geç geldi, yerliler arıza çıkardı vs.

Bir önceki mesajımda buna da cevap verdim. Sezon başında Mehmet-Barış sakattı hiç de güzel oynamıyorduk. Lincoln de vardı Arda da Baros da. Hatta şampiyonlar ligine gidemedik... Servet sakatlandı Meira satıldı Hamburg'a elendik, hücumda da iyiydik. Yani olayı Servet'e mi bağlamak lazım burada?

Onlar döndüler orta saha toparlandı. İlerdekiler rahat etti. Ayhan harika oynuyordu örneğin, bir Benfica maçı var açın, izleyin...

İyi bir ekip işiydi, Lincoln de işini yapıyordu. Benim görüşüm bu tabii.

Eyvallah, görüşlere saygımız sonsuz, ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Misimovic için de aynı şey geçerli, kendini gösteremeden adamı çürüttüler.

Ben o adamlar davuldu demedim zaten, ama takimi hucumda yonlendiren, pozisyonlari yaratan, hucumda her yerde olan adam Lincoln'du. Takimin saha icindeki lideri oydu. Ikinci devre oynamadi, takim batti, Skibbe de gitti. Bunu boyle bilmek gerek.

Böyle diyorsan sorun yok benim açımdan.

Evet anlatiyor birseyler.

Ah be misimoviç, niye kabul ettin bu yönetici bozuntularının teklifini, gitseydin schalke'ye veya kalsaydın kulübünde bundan kötüsü olmazdı, kazım kazıma tercih ediliyorsun, anlamak mümkün değil.

Giderken suratlarına tükürür öyle gidersin umarım MİSİMOVİC.

Geri
Üst Alt