#21 Zvjezdan Misimović

Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic

Barcelona'yi yaratan Rijkaard baska ne yaratmis biri aciklasin lan o zaman. Ya da neden bu herif Arabistan'da onu da aciklayin. Sicayim Barcelona'ya arkadas, Turk futbolunu bitirdi adamlar. Herkesin agzinda total futbol sistem la masya EEEEH S.....N LAN diyesim geliyor.

yaşasın türk futbolu. yaşasın milliyetçilik

barcayi rijkaard mi yaratmis :asd: birakin rijkoda kim? neyse arabistanda basarilar ona :D

yok total futbolmuş falan türk futbolunda bunlar işlemez türk futbolu ancak kaos futboluyla başarı kazanır bakın euro 2008 e

Yatsın kalksın Keita'ya dua etsin Rijkaard.

O olmasa ilk seneden şutlanırdı.

Tartışmaya ortasından girelim. Geçen sene Rijkaard gitsin Terim gelsin diyenlere hunharca saldırıyordu bazı forum üyeleri. Hatta Fatih Terim fotoğraflarından tahrik olanlar vardı. Şimdi en büyük Terimci kendileri oldular.

Barcelona'yi yaratan Rijkaard baska ne yaratmis biri aciklasin lan o zaman. Ya da neden bu herif Arabistan'da onu da aciklayin. Sicayim Barcelona'ya arkadas, Turk futbolunu bitirdi adamlar. Herkesin agzinda total futbol sistem la masya EEEEH S.....N LAN diyesim geliyor.

Git lan işine, ben zaten Türkiye'de yaptıklarını savunmuyorum, La Masia ne onu da bilmiyorum açıkçası, söyleyip duruyor millet ama.

yok total futbolmuş falan türk futbolunda bunlar işlemez türk futbolu ancak kaos futboluyla başarı kazanır bakın euro 2008 e

Doğru ya, son on yılın en iyi pas futbolunu, en iyi alan daraltan savunma organizasyonunu, en iyi hücum organizasyon futbolunu, en iyi ön alanda baskı ve pres oyununu, olağanüstü bir mücadele gücü ve kondisyonunu gösteren takımı biz değiliz bu yıl, bu bahsettiğimi Barca, Real, City falan yapıyor, haklısın.

Kaos futboluymuş, on yıldır kendinizi kandırın siz, on yıldır "kaosla gelir başarı, kaossss" diye yırtınıyorsunuz, bir halt geldiği yok onunla. Kaos futbolu Rijkaard döneminde oynandı, Sarp'ın fütursuzca koşuşu, Elano'nun kaosta kaybolan yapısı, Keita'nın önüne rastgele atılan paslara kıçını yırtıp yetişmesiyle oynandı, çok başarılı olduk gerçekten.

Futboldan anlayan sensen koyayım böyle spora o zaman, futbol hakikaten bitmiş bu ülkede.

Nasıl rahat rahat "F.R futboldan anlamaz" diyebiliyorsunuz anlayamıyorum lan :asd: .

İyi hoca-kötü hoca olayını tartışırız o ayrı ama 'futboldan anlamaz' nedir abi ? Adam kendisini tartışanların yaşı kadar Çempiyıns Lig FİNALİ'nde ya oyuncu ya da TD olarak yer almış yahu .

Türk futbolunda işleyen iğrenç bir sistem var ve bu sistemden dolayı hiç bir zaman avrupa ve dünya futboluyla paralel gidemiyoruz . Dünya futbolunda yapılan doğruları kendi futbolumuza uyarlamaya çalışıyoruz ama alışmadık don g..te durmadığı için , her girişim , her proje epic fail oluyor .

Bu işleyen iğrenç sistemden dolayı Rijkaard gibi hocaların , Lincoln gibi üstadların Türkiye'de KALICI olmasına imkan yok abi , yok işte .

Hele bir de GS'ın hocası veya futbolcusuysan yandın . Bu sistemin en efektif olarak etkidiği kulüp GS çünkü ve üzerine bir de medya baskısı ekleniyor . Aldığın paradan tut , kullandığın şampuana kadar medya üzerine oynuyor . Kendi efsane dediğin futbolcuların TV kanallarında seni sırtından bıçaklıyor .

Medya etkisi o kadar sağlam olmuş ki baksana haala insanlar "M.Sarp-Barıs-Cana" orta sahasını Rijkaard'ın bilnçli olarak istemesi doğrultusunda kurulduğunu düşünüyor . Tabi doğal olarak bu adama göre F.R futboldan anlamıyor .

Bize ne abi o zaman, Turkiye disinda yaptiklariyla Barcelona halki ve Araplar ilgilensin

Ben de onu diyorum, bize ne lan? Gelip burada yok efendim 3. sınıf, yok efendim futboldan anlamıyor, bilmem ne diye ahkâm kesmeye gerek yok. Afedersiniz de futbol oynayan her adam bu forumda futbol oynamayan her adamdan daha çok anlar futboldan.

O çok laf sokup beğenmediğimiz, mal dediğimiz Sergen bile cebinden çıkarır buradaki herkesi, geçin bu işleri.

Rijkaard'a konu nerden geldi nasıl buldunuz valla anlamak güç. Lan Arabistan'da ise nolmuş Terim kaç senedir milli takım harici avrupa takımı çalıştırdı mı? Hayır. Boştayken neden avrupadan hiç teklif gelmedi bu onu kötü t.d mi yapıyo şimdi? Evet Barcelona'yı da Rijkaard yarattı anasını satayım k.çınızdan element uydurmayın önceden vardı bilmem ne diye. Dünya futbolunda hükmeden takımı Rijkaard yarattı evet. Lan adamla futbol konuşsanız 5 dakka da diliniz tutulur yerli yersiz dingil dingil sallamayın.

O değil de bana FM'ci dedi lan herifin biri. Oturup gülsem daha komik duruma düşerim.

yağmurlu bir günde görmüştüm seni

üstünde çubuklu formalar vardı

Bu işleyen iğrenç sistemden dolayı Rijkaard gibi hocaların , Lincoln gibi üstadların Türkiye'de KALICI olmasına imkan yok abi , yok işte .

Turkiye'de basarili olamamis kaliteli oyuncu ya da antrenorlere bakarsak ortak bir karakter ozellikleri var. Akdeniz kulturu oldugundan midir nedir boyle sakin tipli adamlar zorlaniyorlar burda. Antrenor ise futbolcu uzerinde otorite kuramiyor, futbolcu ise takimla kaynasamiyor. Bu Misimovic falan mesela gol atinca bir Hagi gibi, Melo gibi kendinden gecmiyordu, ne alaka diyeceksiniz ama bence kisiligini gosteriyor gol sevinci insanin.

Hiddink, Rijkaard, Del Bosque falan da icine kapanik insanlar. Mesela Lucescu cok iyi antrenor, ama o da cok sorun yasadi burda. Lucescu'da Hikmet Karaman, Yilmaz Vural gibi heyecanini gosteren icindekini pat soyleyen bir karakter olsa efsane olmustu.

Sonucta iyi futbolcu olmak ya da iyi antrenor olmak yetmiyor, basinla mucadele etmek, takimla kaynasmak, otorite kurabilmek icin biraz girisken karakterli olmali buraya gelen oyuncu.

Bugün Zenith'e gol atmış.

[video=youtube;abkJeIsRbXA]https://www.youtube.com/watch?v=abkJeIsRbXA[/video]

adamı harcadık, tek forvet johan, arkasında selçuk,melo iyi olurdu.

Geri
Üst Alt