#22 Hakan Balta

Hakan benim gozumde her zaman saatli bombadir.. Hakana guvenip sezona girilmez..

Elmander konusunda da degineyim, Elmo da tam zamaninda geldi, tam zamaninda gitti. Elmander´de cok filigran teknige sahip bir oyuncu degildi, adam eksiltemezdi, kosu performansina cok büyük bir bagliligi olan bir oyuncuydu. Umut Elmo´nun türk versiyonudur, eskiden Umut gayet verimli bir oyuncuydu, ama temposunu kaybettigi an, hic cekilmemeye basladi.

Elmander taraftarin bekledigi, yada istedigi gibi tek santrafor oynayamaz. O skorer yetengi yok, ve rahat markaj oluyor. Ama zamaninda 4-4-2´nin bence dünyada, en etkili yardimci forvetlerinden bir tanesiydi. Dünya´da bir deli kuyuya tas attip, herkez o modayi takip ettigi icin, yardimci santraforlarda dünya piyasasinda pek deger görmüyordu.

O son sakatligindan sonra Elmander temposunu kaybetti, Elmander tarzi santraforlar, dizleri kaybettikleri an, etkiliklerine da kaybederler.... Yani kisa dönemin bir kahramani olarak gelip gecti bu kulüpten, keske bir 10 sene oynayabilecek bir yasta gelseydi. Yada o Süperfinal´de o sakatligi yasamasaydi, bir sene daha oynardi üst seviyede...

Su anki Galatasaray´da tek santrafor oynasa, onun da iyi performans göstermesi imkansiz olurdu. Elmander ileride pres yaparken, ilk takim arkadasinin ancak 7-8 metre yakinliginda oldugunu düsünmek bile, icimi acitiyor... Sonra capsiz, cöp, gibi laflar edilirdi, dayanamaz, ihrac yerdim.

BAlta Gibi Stoper ...Maldinimisin Be Hakan Balta Bi Snickers Ye Kendine Gel )) Devam et böyle inş. hep

Elmander hakkındaki yorumuna genel olarak katılıyorum. itiraz ettiğim nokta, tekniğini Umut' la aynı seviyede görmen. Elmander orta sahada başarıyla oynayacak kadar tekniğe sahip, pas yüzdesi yüksek bir oyuncudur, İsveç MT da da orada hatırı sayılır maç oynamıştır, Umut ve Elmander' i aynı kategoride görmen komik bile değil...

Zamanında gol atamama stresine girdiği dönemlerde Hakan Şükür için ''Hakem, maçtan önce gol atsan da saymayacağım'' dese bile sahada olmalı derdim. Aynısı Elmander için de geçerli idi, hava toplarında Hakan kadar etkin olmasa da takım oyununa katkısı daha bile fazlaydı, 2011-12 sezonunda onun olmadığı hiçbir maçta orta saha üstünlüğünü ele alamadı takım. Sakatlık sonrası eski temposuna ulaşamayınca gitmesi gerekiyordu, evet...

Elmander in tekniği umut ile aynı diyen kim okumadım şimdi ama oha yani :(
İngilterede yılın golü seçilen golünü arayın lütfen. O golü umut atsın bidaha futbol hakinda tek bir yorum yapmam . Antrenmanda dene 1000 kere dene denilsin yine yapamaz

UMUT ve elmander mi

umut elmanderin degil, en fazla umit karanin biraz degisik versiyonudur

Elmander hakkındaki yorumuna genel olarak katılıyorum. itiraz ettiğim nokta, tekniğini Umut' la aynı seviyede görmen. Elmander orta sahada başarıyla oynayacak kadar tekniğe sahip, pas yüzdesi yüksek bir oyuncudur, İsveç MT da da orada hatırı sayılır maç oynamıştır, Umut ve Elmander' i aynı kategoride görmen komik bile değil...

Zamanında gol atamama stresine girdiği dönemlerde Hakan Şükür için ''Hakem, maçtan önce gol atsan da saymayacağım'' dese bile sahada olmalı derdim. Aynısı Elmander için de geçerli idi, hava toplarında Hakan kadar etkin olmasa da takım oyununa katkısı daha bile fazlaydı, 2011-12 sezonunda onun olmadığı hiçbir maçta orta saha üstünlüğünü ele alamadı takım. Sakatlık sonrası eski temposuna ulaşamayınca gitmesi gerekiyordu, evet...

Ben hic bir zaman Elmander´in top teknigini kiyaslamadim Umut ile. Pas oyunununda etkili olmasini söylemeye gerek yok, sadece bire birde etkili olmadigindan bahsettim, yani bir nevi ala turka versiyonu... Ikisi de yardimci forvet olarak etkili olan, kosan, rakibi, ve savunmayi yipratan tipte oyunculardi...

Umut avrupada gec gitmesine ragmen, daha önce Elmo´nun da forma giydigi Toulous´da banko oyuncu oynamayi basarmisti. umut bize geldiginde 29 yasindaydi, onun da tek bir kursunu kalmisti, ama su an takimda 4 senedir oynuyor... Ilk sezonu iyiydi, ikinci sezonundan sonra oda fiziken cöktü...

Eger Umut zamaninda gitmis olsaydi, taraftar onu iyi anardi.Hele bu son iki sezon Headcoach olan Babasi tarafindan zorla oynatilan, yetenksiz oyuncu konumuna düsürdü Hamza onu...

Umut kiralandi, cok iyi veriml alindi ilk sezon. Aslinda yollar ayrilmasi gerekiyordu, orada Umut ile devam etmek, büyük bir hataydi.

Hahaha, Elmander´da filigran teknige sahip oyuncu degildi dedim, neresinden aceba Umut ile ayni teknik kapasiteye sahip dedigim cikarildi... Sonra burada biz Ahmet Cakar oluyoruz. :D

UMUT ve elmander mi

umut elmanderin degil, en fazla umit karanin biraz degisik versiyonudur

Yok yav, bence Umutun Ümit ile uzaktan yakindan alakasi yok. Ümit deki teknigin Umut da %10'u bile yok.

Bu Umut denen kütük kimseyle kiyaslanamaz bence cünkü kiyaslayabilecegin adam yok. Mehmet Yildiz falan bile bundan daha iyi bir forvettir.

Hahaha, Elmander´da filigran teknige sahip oyuncu degildi dedim, neresinden aceba Umut ile ayni teknik kapasiteye sahip dedigim cikarildi... Sonra burada biz Ahmet Cakar oluyoruz. :D

Yazdığın mesajı bir daha oku, filigran teknik vs den sonra ''Umut Elmonun Türk versiyonudur'' diyorsun, daha ne?...Yarın iş-güç var, gece vakit elalemin Almancısına Türkçe dersi veremem, kusura bakma dost :):D...

Yahu benim ne demek istedigimi anlamak zor degil. Umut Bulut ile Johan Elmander´in simdiki, ile 4-5 sene önceki hallerini göz önüne alarak ne dedigim cok güzel bir sekilde anlasilir. Umut Elmander´in 2 seviye alt oyuncusudur, ancak ayni tip oyuncudur genel anlamda. Umut´un pili bittigi icin, eskisi rakip savunmayi zorlayamiyor, ileride top kazanamiyor... Dizler gitmiyor cünkü artik. Aynisi Elmo icinde gecerli, Isvec takimlarinda bile banko oynayamiyor iki senedir. Oysaki Quiz´de kac tane savunmaci varsa, en nefret ettikleri oyuncu Umut oldugunu sölüyordu... Yani Umut´da gencken cok etkiliydi.

https://www.youtube.com/watch?v=eMxCQYimTdU

Elmander bu mactan sonra yine sakatlandi, muhtemelen 2000 yilindan beri yugladigimiz en etkili presti. Umut ile Elmander, Fenerbahce savunmadan top cikaramadi o mac.

Son düzenleme:
Aslında konuyla alakası yok ama bizim Elmander-Necati-Baros'tan- Burak-Umut'a geçmemiz tam anlamıyla transferin gelişigüzel yapıldığının resmidir. Normalde o sistemle oynayan takımın Elmander'i gönderse bile alacağı adam Burak olmaz. Çünkü oynadığın oyunla filan alakası yok. Hakan Şükür yerine mesela Elmander almalısın, Elmander gidiyorsa yerine atıyorum Lewa tarzında bir adam alacaksın.

Yazdığın mesajı bir daha oku, filigran teknik vs den sonra ''Umut Elmonun Türk versiyonudur'' diyorsun, daha ne?...Yarın iş-güç var, gece vakit elalemin Almancısına Türkçe dersi veremem, kusura bakma dost :):D...

Yahu ben Elmo´da filigran teknik yok dedim, teknik yok demedim. Umut´un Elmander´in Türk versiyonu oldugunda da yanlis bir sey yok, alt bir modelini kast ettigim acikcasi ortadadir. Yani güzel kardesim, senin buradan Umut ile Elmander teknik olarak ayni seviye oyunculardi olayini cikariyorsan, iyi niyet ile okumamissindir... ;)

Arkadas top ile Elmander cok yetenekli bir oyuncu olsa, bizden sonra baska kulüplerde tutunabilirdi. Teknigi ve oyun zekasi tabiki Umut´dan üstün, ancak herseye ragmen Elmander´de fizik kondisyonuna bagimli bir oyuncu... Elmo´nun boyuna ve fizigine göre, teknik ve oyun zekasi yüksekti. Bu vücudu kaldirmasi da, adamin dizlerine bagli. Öyle cok yipratici forvetler, ileri yaslarda sikinti cekerler. Hakan´da son senelerinde, ayakta zor duruyordu.

Ikisinin de kariyerinde 30 öncesi, ve 30 sonrasi performans degerlendirmesi yaparsan, sorular kendiliginden cevaplaniyor zaten.

Umut hiç bir zaman yaptığı pres ile rakipten top kazanmış mı? En vasat stoper oyuncular bile bir vucut hareketi yapıp presini öldürüp pazara yoluyor umutu. Umut ceza saha içinde fırsatçı golcülügü hariç kocaman bir sıfır. Son vuruşları vasat olmayıp çok kötü olmadığına dua etsin. Çok koşuyoruz ana efendim. Git maratona katıl be adam.
Bir adam kendi kendine nasıl çalım atar yahu ? Hadi olur bir kere 40 yılda bir ama umut bunu çok yapıyor. Topu stop edemiyor topu topu yahu.

Futbolcular biyonik adam değil.Sen niye Hakan'a biyonik adam muamelesi yapmaya çalışıyorsun.Maçta 1 kere pozisyon hatası yapmış ki bence pozisyon hatası değil.Sen de kalkmış bunu eleştiriyorsun.Hakan 1 kere basit hata yapıyorsa diğer oyuncularımız 10 kere büyük hata yapıyor.Ayrıca Hakan geçen sene defalarca hata yaptı demişsin.Emin ol hiç büyük hata yapmadı.Sen Semih'in menajeri falansın herhalde

Umut hiç bir zaman yaptığı pres ile rakipten top kazanmış mı? En vasat stoper oyuncular bile bir vucut hareketi yapıp presini öldürüp pazara yoluyor umutu. Umut ceza saha içinde fırsatçı golcülügü hariç kocaman bir sıfır. Son vuruşları vasat olmayıp çok kötü olmadığına dua etsin. Çok koşuyoruz ana efendim. Git maratona katıl be adam.
Bir adam kendi kendine nasıl çalım atar yahu ? Hadi olur bir kere 40 yılda bir ama umut bunu çok yapıyor. Topu stop edemiyor topu topu yahu.

Ozaman Lugano dahil, ligin önde gelen stoperlerinin, Umut ili ilgili yorumlarinin ici bos heralde gecmiste... Stoperleri en cok zorlayan oyunculardan birisiydi Umut hep ligde... Bunu ici b#bos kosular ile yaptigini söylemekte cocukcadir...

Umut´un artik neden etkisiz oldugunu acikladim. Elmander ayni nedenlerden dolayi, Isvec liginde bile forma yüzü bulamiyor... Elmander´in bu halini göz önüne alip, gecmis zamandaki futbolculugunu kötülemek de eminim ki fair bir degerlenirme olur ?

Ulan ne baltaymis bi bitiremediniz adam tt oldu gsc de sayenizde.

Umuta bitik diyorsunda bu adam Elmander gibi ağır sakatlık falan geçirmedi ki. Elmander 34 yaşında Umut ise 32. 32 yaşında bir forvet bitiyorsa suçu kendisinde aramalı eğer ağır sakatlıklar geçirmediyse.

Umut bizde olduğundan beri hiç sakatlanmadı herhalde. Adam yetersiz işte. Kendini saldı iyice, 1-2 sene önce en azından koşuyordu falan artık onu bile yapamıyor.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Geri
Üst Alt