#22 Mariano Ferreira Filho

smdi kotu oynadi diye bi tutturdunuz yaklasik 50 mac devam edecek boyle malesef
halbuki yerine nerde duracagini bilmeyen ama beyefendi olan lines oynasa o zencilerden biri hat trick yapardi #truth
bizim forumda adama taktım mı takıyolar bu sinir bozucu

bende belhandayı 1 gr sevmiyorum her maç sonrası gidip olumsuz yorum yazmıyorum adama. gerek yok yani negatif havaya.

ayrıca brugge maçına gelirsek linnes hayatında 106 kere topla buluşamaz. buluşsada 106kez aynı şeyi uygulardı. forum ne buluyor bu linneste anlamıyorum tamam iyi oyuncu yedek için iyi sol bek'ide yedekliyor ama napalım yabancı sayısını aştık.

Mariano yine iyi. Defansif olarak kelek oldugu kadar, zaman zaman kas hamleleri de var yani. Cok zordu bu dennis menisse karsi, adamlar tazi gibi anisini satayim. Mariano´nun temposu sorun, yoksa okadar kötü degil. Kötü olsa bu tempoyla adami hamile birakirlardi bu mac...

Ama terim konusunda dedigim gibi. Zaten burada grafikte 80 pas yaptigi yaziyor. Sikisinca topu adama atiyoruz, ve orada top ile birseyler yapabiliyor. O toplari alip, bos alanda biraz daha iyi gidebilse zaten aradigimiz kan olur. Ama yine bir türlü o toplari tutup dagatabilior orada. Bu denli hirsli basan takimda, mariano gibi temposuz bir dede icin bunlar cok kolay degil. Hatta cogu oyuncu da yapamaz.

Bu sene eleştiren biri olarak dünkü maçta ilk 25-30 dakika harici iyi bi maç çıkardı. Çok ciddi bi hatası vardı ondada rakip kafa vuruşuyla kaçırdığı pozisyondu,hem ofsaytı bozup hem adamını kaçırdı

adam dunku gibi oynayacaksa canimi yesin de bence bu adam normal maclara motivasyon eksikligi yasiyor. bir mutsuz goruyorum kendisini.

Birinin defansi iyi birininde teknigi iyi ama ikiside eski halinden cok uzak.

Şener oynasın da belki kıymetini anlarsınız. Dün ne yapacaktı mesela 70 m top sürüp pozisyona mı sokacaktı, Mata ne yaptı mesela?

Mariano'nun tek eleştirilecek yönü, kanattan defans arkasına ya da rakip yarı sahaya doğru diagonal paslar atmıyor oluşu, önceden bunu çok yapardı, ilk geldiğinde de öyle tempolu değildi zaten.

Bu biraz bizim defans arkası koşu denemiyor oluşumuzla da ilişkili.

her sezon 35 assist yapan linnesin yerine tercih edilmesi bazılarının yeni günah keçisi oldu. belhanda da sakatlanınca bok atılacak başka topcu kalmadı

Bu takma meselesi iki yönlü işliyor forumun milli geleneği gibi bir şey. Bir grup olumsuz anlamda takıyor diğer grup olumlu anlamda takıyor sonra iki grup birbirine takıyor derken bütün yıl geçiyor gidiyor. Hayır bir de tek tek futbolcu başlıklarına bakıyorsun kötü oynayan futbolcu yok, her futbolcu kötü oynasalar bile kendileri dışında bir şeyin kurbanı. Tamam da arkadaş bu takım niye iyi top oynamıyor herkes iyiyse, hocayı desen zaten eleştirmek yasak gık dediğin anda bir anda üstüne çullanılıyor pilav normal biz gerizekalıyız demek ki.

Beklerin zorlanması çok doğal zira atak sonlandıramıyoruz. Brugge gibi kontranın tillahını atabilecek rakibe karşı atak sonlandıramadan yine iyi durduk. Mariano da maçın başındaki o kritik hata haricinde fena değildi. Linnes Linnes diye sızlanmanın gereği yok, aynı tarz olarak Şener var. Linnes'in en büyük avantajı sol beki yedekliyor olmasıydı. Onu da devreye kadar idare edeceğiz artık.

Aldığı topu yanındaki adama pas vermekten başka ne işe yaradı iyi oynadı diyorsunuz

Adam yaşlı ve fiziken zorlanıyor ama her maç full oynuyor eğer şener içeride kasımpaşa ile oynarken bile güvenemeyeceğin bir seviyede ise niye aldın eğer oynayacak seviye de ise niye içerdeki görece daha az riskli maçlarda oynayıp mariano dinlendirilmiyor ..

Dün Brugge'nin sağ beki Mata var ya Babel'e karşı müthiş oynadı hızıyla dinamizmiyle herhangi bir kanat oyuncusuna karşı zorlanmaz ama kalite olarak Mariano'nun yanından geçemeyecek bir adam

Baktığımız zaman bizim takımda yeterince kaliteli isim var rakipte Feghouli-Falcao-Babel-Nzonzi gibi oyuncular yoktu dün ama çok çevik fizik üstünlüğü olan oyunculardan kurulu bir takımdı

Bizim kaliteli ayakların yanına böyle dinamik hızlı fizik üstünlüğü olan oyuncuları özellikle kanatlara koymamız gerekiyor ki pas oyununun yanında başka planlarımız da olabilsin hızlı hücum şansımız da olsun

Mesela dün akşam Diatta ve Mata bizim kanatlarımız da forma giyseydi çok çok farklı ilerlerdi maç bir de bu 2 adamın yanında sol stoperleri S.Deli'yi çok beğendim

acaba sağ kanatta verkaç falan yaptıktan sonra orta açarken asist olacağına inanıyor mu?

Mariano.JPG

Size anlatmaya çalıştığım pozisyon bu.

Rakip saçma bir diziliş yapmış. Ama Mariano'nun ileri koşmaya niyeti dahi yok.
Biraz ileri hareketlenmiş olsa ya Feghouli'yi karşılayan adam oraya kayacak Feghouli boş kalacak , ya da yan çapraza kadar önünde rahat bir hareket alanı bulacak , ve dakika daha 18 arkada karşılayan kimse yok.

Mariano'ya kızılan kısımda bu. 10 numara-Feg-Mariano üçgeni haricinde herhangi bir çabası yok. Yapamıyordan ziyade yapmıyor , fiziği de yetmiyor belki. İki senedir ne zaman yapsa fark oluşturduğu şeyi artık yapmıyor.

Hep oyun kurma derdinde , kurulan oyunun dinamik bir parçası olmak diye birşey yok. Şu pozisyonda Linnes olsa çizgiye kadar rakibi sırtına alır kaleye yaklaşıp yerden keserdi en kötü korner alırdı Mariano kadar top tekniği olmadığı için.

Son düzenleme:
oyun merkezimiz.

pek top isteyen yoktu malatya maçında

Mariano: Ailem için Brezilya'ya geri dönmeyi düşünüyorum. Ülkemizde pek çok büyük takım var. Elbette Fluminense'nin bendeki hem şampiyonluk hem de taraftarların bana olan sevgisi nedeniyle yeri ayrı. Ancak gelecekte neler olacağını bilemeyiz. Her ihtimale kapım açık.

Geri
Üst Alt