#22 Mariano Ferreira Filho

dün kötü denilen oyununda bile Maicon'un tam kafasına ortayı kondurdu ve direkten döndü. Linnes'ten her türlü iyi oyuncudur. Elbette bazı eksikleri olabilir ama bu kadar gömülmesini anlamıyorum.

Linnes ile büyük yerlere gelemezsin,Mariano ile gelirsin. Linnes sadece işini yapan düz bir bek. Mariano büyük takımın istediği türden bir bek.

Mariano kesinlikle kötü adam değil ama savunmaya daha fazla yardım eden kanat oyuncusuyla oynaması gerek mesela Rodriguesle önlü arkalı oynadığında göze daha hoş gelen bir adam haline dönüşüyor bu kriter çok önemli ...

Performansı çok düştü ama dün gördüğü karta takıldım ben asıl. Sen git adama hayvan gibi gir bir de üzerine itiraz et... Resmen bilerek attırdı kendini. Bunlar olunca adamın kim olduğuna bakmadan soğuyor insan.

futbolcu videolarında hep mariano var.hücumdaki paslarını cok seviyorum.çok klas gercekten.dün feghouliye tac cizgisideyken bıraktıgı top şahaneydi...

Rodrigues ile sag kanatta iyi anlasiyordu, Rodrigues sola gecince ve Mariano sakatliktan donunce bir turlu kendini bulamadi ama yinede cok klas bir bek, ligin ilk yarisinda takimin en iyilerindendi. Linnes ile birlikte rekabete girsinler, en azindan sag bek sIkIntImIz yok.

Yahu arkadaş bu adamın sorunu ne..Sevillada adam pırpır gibiydi..İleri geri çok iyi çalışıyordu.
Çok büyük hayal kırıklılığı yaşıyorum.
Ama çıkması konusunda gelirsek bu adam oyundan çıkacaksa belhanda, selçuk 1000 defa çıkmalıydı.Bu her maç için geçerli.Fatih terim bu anlamsız takıntılarından vazgeçmeli.

Fatih terimin düzeltmesi gereken nokta rezalet boyutlarına ulaşan duran top ve takım savunmasının rezilliğidir.Böyle defans ve orta sahayla istediğin kaiteli beki getir defansif anlamda dökülür. Rakip takım oyuncularının ayağından top alamıyoruz.Sanki iniesta,isco, modriçe falan karşı oynuyoruz. Ama serdar,donk, maicon,selçuk gibi adamların varsa alamaman normal.Birde üzerine taım olarak geride doğru duramayınca topu kapamıyorsun ve sürekli oturmuş savunmaya hücüm yapmaya çalışıyoruz.

Anlamsız takıntı filan yok. ilk yarı fark yaratamayan mariano cezalı olduğunu bildiği için morali de düşecek arkada verilecek açıklarda ağır kalacak bir mariano yerine en azından bir 45 ile derbiye hazır olsun diye linnes oyuna girdi. Hepsi bu. Mariano şansını yine kullanamadı. Kimse niye yedek demesin artık. Mariano formayı kendi alacak bu kadar basit kartı da lüzumsuz bir işti.

Ha bu değişiklik yerine başka hamleler daha öncelikli olabilir miydi? Olabilir bunu tartışabiliriz.

Bir bek oyuncusunun en öne çıkan özelliği dinamizm olmalıdır. O bakımdan belli yaşın üzerinde bek transferine hep karşı olurum. Sabri eziyetinden sonra sağbeke kalitesi belli birinin alınmasını anlıyorum ama Mariano da hiç dinamik görüntü veremiyor uzun süredir, maalesef...

Böyle devam edecekse, bir an evvel Çin-Katar piyasasına yamanmaya çalışmasında fayda mülahaza ettiğimi üzülerek belirtmek isterim...

kusura bakmasın da johnsson gibi ligin açık ara en düz topçularından birine orta sahada öyle bir faul yapıp cezalı duruma düşmek gereksiz ötesi bir hareketti

bi daha zor alır formayı

Performansı çok düştü ama dün gördüğü karta takıldım ben asıl. Sen git adama hayvan gibi gir bir de üzerine itiraz et... Resmen bilerek attırdı kendini. Bunlar olunca adamın kim olduğuna bakmadan soğuyor insan.

Kartı itirazdan vermedi, hızlı hücumu kestiği için verdi.

Teknik-taktik-oyun zekası filan faso fiso; bu 'hımbıl' haliyle beklentilerimizi karşılayabilecek görüntü vermiyor. Aynı yaştaki Nagatomo belki Mariano' nun yarı tekniğine bile sahip değildir, adam yepyeni bir ortamda dinamizmiyle fark yarattı kısa sürede. Olay budur...

Son düzenleme:
Kartı itirazdan vermedi, hızlı hücumu kestiği için verdi.

Doğrudur ama benim değindiğim orada hiç gerek yokken çift sarı karttan bile atılacak kadar ileri gitmesi. Resmen kartı yiyip sonraki maçta cezalı olayım diye uğraştı. Ben hiçbir futbolcunun bunları düşünmediğine inanmıyorum, böyle bir kart yiyen adam muhakkak kafasında hesaplar yapmıştır.

Yokluğunu aramayacağız, Linnes'in defansif yönü bundan iyi. (son dönemdeki performansa göre)

Doğrudur ama benim değindiğim orada hiç gerek yokken çift sarı karttan bile atılacak kadar ileri gitmesi. Resmen kartı yiyip sonraki maçta cezalı olayım diye uğraştı. Ben hiçbir futbolcunun bunları düşünmediğine inanmıyorum, böyle bir kart yiyen adam muhakkak kafasında hesaplar yapmıştır.

Aksine bence orada kendine kızdı, her ne kadar formu düşük olsa da oyun zekası yüksek biri, o yüzden kendine nasıl yaptım bu hatayı diye kızmıştır.

Kötü oynamıyor. Orta saha eksikliğinin en çok acısını çeken adam. Hatırlayın Mariano iyi olduğu zamanlar Mariano ileri çıktığında Maicon sağa kayıp Fernando ortaya giriyordu. Şimdi Fernando gibi boşlukları akıllıca kapatacak bi oyuncumuz yok. Maiconda doğal olarak çok açılmamaya çalışıyor.

Linnes ilk geldiğindede sağ bekte tutunamamasının sebebi orta saha eksikliğiydi. Ve tesadüftür ki o ikili orta saha yine Selçuk-Donktu.

Gelecek sezon muhakkak surette Scott Piri'yi getirmemiz gerekiyor. Takımın kondisyonu yerlerde oluyor maç sonlarında,Piri reis düzeltir.

Geri
Üst Alt