#22 Yáser Asprilla

İlk maçına göre fena değil tabiki ama gardı düşmüş bir Kayseri'ye karşı oynadı. Baskıda nasıl ,pres oyununa uygun mu sert orta sahalara nasıl bunların hiçbirinin cevabınız bilmiyoruz. Ama eğer o ışıltı devam ederse bonservisi alınabilir.

1769982400054.webp

Çok umutluyum bu adamdan ve cok sevinçliyim aldığımız icin. Hayalimdeki takimimiz profesyonel ekip olacak hazır liste tak tak tak alinan adamlar. 29 mu oldun son yılın mi bunu tartışan ekip belki devam karari belki bir satis . Devam.kararinda motivasyonun yuksek olmasi satista ise hemen genc yenisi gelsin.

Adam topçu. Pas alışverişi, teke tek kalınca rakibin üstüne gidip çalım denemesi tekniğini gösteriyor. Dışa çalımı rahat yapıyor belli ki, bir de içe çalım atabiliyorsa bu adam zor tutulur. Özgüveni de yerine gelirse çok iş yapar. Özlenen transfer.

Okan buruk hiyerarşisinde alacağı süre maksimum 300-350 dk sezon sonuna kadar. Ciğerini biliyoruz Okan beyin

Yorum yapmak için daha erken
bu yaşta buralara gelme sebebi düşük futbol zekası… bunun için çok da zamana gerek yok. Yeteneğine hızına diyecek birşey yok. Ancak ne zaman şut atacağını, ara pas atacağını nerde çalım nerede pas vereceğini nerede duracağını bilmiyor. Bu da maalesef geliştirilebilecek bir husus değil.

Yetenekleri zaten belli patlama yapabilmesi önemli umutluyum Aspirilla dan.

Çok yetenekli bir topçu belli topu alışından tete gibi panik de değil cool ama oyun zekası noa lang kadar değil malesef

Bazı gurmeler evinde sıcak ortamda çakırkeyf adamın zekasız olduğunu yazmış 🤣 Sen neden o klavye başındasın diye sormazlar mı? Adama. Futbol zekası olmayan arıyorsanız takımda BAY dan başlayın. Mertens bile sizin gözünüzde çöp

Değişik bir çar üzerine düşülürse bir şeyler çıkabilir ama Okan'ın genç bir oyuncunun gelişimine katkıda bulunacağını pek sanmıyorum.

Kısıtlı sürede beni umutlandırdı. Bir oyuncuyu on dakika bile izlediğinizde, top kontrolü ve top ayağındayken ki hali, tavrından belirli bir fikir sahibi olunur. Hepinizde farketmişsinizdir, aynı Lang'da olduğu gibi. Lang da 10 - 15 dakikada kumaşını belli etti.

Asprilla, sağda Sane olacağı için 10 numaraya koyulmalı. Oynadığı kısacık sürede de 10 numara pozisyonuna takımdaki mevcut herkesten daha uygun olduğu görüldü. Yunus'un o bölgede 5 maçta veremediği ışığı Yaser 5 dakikada verdi.

Kendisini 10 pozisyonunda değerlendirmeyi denemeliyiz. Sane ve Yunus'u kulübede bekleyerek heba edilmese iyi olur, belli ki tekniği üst düzey

Son düzenleme:
İlk izlenim net: oyun zekâsı iyi bir futbolcu. Bazıları beğenmemiş; ama ben beğendim ilk maçındaki kararlarını ve paslarını.
Sahayı okuması, vizyonu ve mental yaratıcılığıyla fark yaratıyor.

Dar alanlarda yaptığı ver-kaç’lar, çoğu maçta kilidi açan hamle olacaktır diye tahmin ediyorum. Özellikle sıkışan, sert geçen ve rakibin park the bus yapan karşılaşmalarda....
Dribling yeteneği ve muazzam çevikliği, bu profilin üstüne eklenen adeta pastanın çileği.

Elbette erken konuşmak istemem; 2–3 tam maç görmek şart. Ama o ışığın, o kumaşın orada olduğu şimdiden net biçimde hissediliyor.

Lang’dan ne bekleyeceğimiz üç aşağı beş yukarı belli. Asprilla ise tam bir soru işareti — ve açıkçası bu belirsizlik, onu Lang’a kıyasla daha heyecan verici kılıyor.

Son düzenleme:
bu yaşta buralara gelme sebebi düşük futbol zekası… bunun için çok da zamana gerek yok. Yeteneğine hızına diyecek birşey yok. Ancak ne zaman şut atacağını, ara pas atacağını nerde çalım nerede pas vereceğini nerede duracağını bilmiyor. Bu da maalesef geliştirilebilecek bir husus değil.
20 dakikada bunu anlamak zor orasını bilmiyorum ama sen sanırım bunun olmuşunu söylüyorsun. Ama kötü haber bunun olmuşu sana düşmez 100m isterler. Sen bir tık altını alabilirsin anca ki bence oyun zekası okadar da kötü değil takıma alışması lazım ve gayet geliştirirse neden elit olmasın. Genç oyuncu bu şekilde elit oluyo bizde bi taneyi elit seviyeye taşıyalım bir zahmet. Yanında gayet elit adamlar var onlardan bişeyler kapar illaki

Cool bir tekniği var. Bence hiç de ürkek oynamadı. İlk pozisyonunda kaleye cekti; boşta oyuncu gördü mü tak diye atıyor

20 dakikada bunu anlamak zor orasını bilmiyorum ama sen sanırım bunun olmuşunu söylüyorsun. Ama kötü haber bunun olmuşu sana düşmez 100m isterler. Sen bir tık altını alabilirsin anca ki bence oyun zekası okadar da kötü değil takıma alışması lazım ve gayet geliştirirse neden elit olmasın. Genç oyuncu bu şekilde elit oluyo bizde bi taneyi elit seviyeye taşıyalım bir zahmet. Yanında gayet elit adamlar var onlardan bişeyler kapar illaki
Mesele zaten o, elitlerden birşey kapması. Bunun için de oyun zekası olması lazım. Ancak 22 yaşında bu kadar yetenekli olup bu fiyatlara düşmesi zaten oyun zekası hakkında ipucu veriyor bize. 19 yaşında olsaydı, evet toydur zamanla gelişir, daha gençtir denirdi, ama 22 yaş genç sayılmaz. İnşallah dediğin gibidir ve öyle de seyir gelişir. Ancak Okan’ı düşününce başta, olan ümidim de bitiyor.

Geri
Üst Alt