#25 Cem Sultan

Cevap: #25 Cem Sultan

Cem Sultan; Gollerin sultanı

Röportaj: Mazlum Uluç

Galatasaray takımının profesyonel sözleşme imzaladığı en genç oyuncusun ve bu unvanı elde ettiğinde henüz 15 yaşındaydın. Öncelikle seni tanımak istiyoruz. Bize biraz kendinden söz eder misin?

1991 yılında İstanbul Haznedar'da doğdum. Aslen Siirtli bir ailenin çocuğuyum. Kadıköy'de oturuyorduk ve futbolla tanışmam da orada, mahalle aralarında oldu. Beni keşfeden babamdır. Beni izleyip futbolcu olabileceğimi anlamış. Evimize yakın olduğu için beni Fenerbahçe kulübüne götürmek istedi. Galatasaray'ı tutuyordum ama bir kulüpte futbol oynamak istediğim için babama "Tamam" dedim. Ancak babamın işleri nedeniyle Bahçelievler'e taşındık. O sırada babam Galatasaray'ın altyapı antrenörlerinden Metin Yıldız'a benden söz etmiş. Metin Hocanın "Gelsin bir bakalım" demesi üzerine altyapı seçmelerine gittim ve beğenildim. 7 senedir Galatasaray'ın altyapısında futbol oynuyorum.

Söylendiği gibi Cem Sultan Fb'li değildir Galatasaraylı'dır,Hagi'nin ne kadar A takımına almayacağını düşünsemde hırsı çalışması atrtığı gollerle mutlaka A takıma yükselecektir Hagi'ye rağmen!!!

a takımda banko oynar ama sözleşme imzalamadıgı için alınmadı a takımına fener ve bursadan transfer teklifi almış sene sonu gidiyor galiba.

Ya rahat olsun nereye gidiyor Cem Sultan,

Adnan Sezgin onun hüviyetine TR'de Galatasaray dışında bir takımda oynayamaz yazdırmıştır kesin.

tugay onu ikna edecektir. yani bilmiyorum inanılmaz üzülyorum. kankası berk neziroğluları a takımla antrenmanlara çıkıyo. büyük sorun var belli. yoksa cem çoktan a takımla antrenmanlardaydı.belkide fotolarda görmedim .ama ne yapıp edip bu çocukla sözleşme yenilesinler.:(

Yazıyorsun ya bu sayfaya ben de bir haber var Cem sözleşme yeniledi zannediyorum.

Cem bu yönetime sözleşme filan imzalamasın,bu kadar kötü bir yönetim şekli varken durmasın buralarda..Gitsin herhangi bir takıma yıldızı parlasın,,sonra 10 katı fiyata almaya çalışır bizim zihniyet.

Cem bu yönetime sözleşme filan imzalamasın,bu kadar kötü bir yönetim şekli varken durmasın buralarda..Gitsin herhangi bir takıma yıldızı parlasın,,sonra 10 katı fiyata almaya çalışır bizim zihniyet.

Türkiye'de gencleri oynatan herhangi bir takim bulursa gitsin tabii..

Bu adam abartılıyo bence eğer o kadar yetenekli olsaydı A takıma yükselirdi

Bu genç yeteneğimizi seyredin ondan sonra konuşun attığı golleri izleyin bir bakalım ondan sonra konuşun.Hava toplarında etkili,şutlar etkili sağ ayağını biraz geliştirince tutulması gercekten zor bir adam.Gidip Stanculara 6 milyon eurolar bayılıyorsan bu çocukların günahı ne????? Oynat ya oynat. sanki mükemmel bütün takım Cl'ye gitmeye oynuyoruz,,koy takıma çocuk oynasın biraz nedir bu genç kıyımı?Kaç yaşına geldi bu çocuk bir şans verin kendini göstersin A takımda,,Stancu nerden gelmiş çok mu büyük yetenek???Burda bizim süper gençlerimiz dururken sen onları oynatma, git sıradan topçuları topla ordan burdan.Birşeylerin değişmesi lazım Galatasarayımızda!!!!!!

Bu çocuğu kaybetmemeliyiz.

Bu sadece çocuk çok iyi olduğun için değil Medya'nın yine bizi ters köşeye yatmış gibi göstermemesi için.

Stancu 'ya göstereceğin sabrın 10 da 1 ni bu çocuga göster bakalım neler oluyor.Kendi evladın bu çocuk yetiştir kazandır takıma maliyeti sıfır bu çocugun bi gör ondan sonra kararını ver,,ama silinip gidecek Hagi sayesinde Gs'mizden..

Cem Galatasaray'ın yaptığı yeni şözleşmeyi kabul etmemiş diye biliyorum ama inşallah doğru değildir.Kaç senedir adını duyuyoruz.A takıma çıkıp maçlarını izlemek isterim.

Yarın Eskişehir maçında senden gol ve goller bekliyoruz Cem kardeşim..Başarılarının devamını dilerim.

Şuan devam eden A2 maçında Bursaspor'a güzel bir gol atmış..

Bu çocuğu harcayacaklar sene sonunda da durmaz gider. Bi kere kampa götürün be şu adamı. Adam leblebi gibi gol atıyor.

20 yaşını doldurmuş başarılı bir oyuncunun A takıma çıkarılmayışı ülkemizde normal karşılanıyor nedense.

Bence hocalardan ziyade bu çocukta bir takım eksiklikler var.

Gerçi kendine güveniyorsa 20 yaşında hala pafta oynamak istememesi ve sözleşme imzalamaması normal.

Anıl ile Cenk Tosun'u bir kıyaslayın , altyapı eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bir daha gördük. aynı yaştaki oyuncular arasında bu kadar mı fark olur. Cem Sultan da oynasa aynı şeyleri yaşardı bence.altyapıdan çıkan oyuncuların kendilerini bulmaları 5 yılı alıyor. (Mehmet Güven, Cafercan gibi..) Hem eğitim hem güven duygusu eksik verildiği için sanırım.

Doğru ortam yaratılamdığı müddetçe ne biz ne Türkiye'den alt yapıdaki oyuncuyu oynatırız, örnek ufuk, Bursa maçında hatalı goller yedi, eyvallah, hangi biriniz ufuk'a destek çıktınız hiç biriniz, zapata geçti ne oldu 6 gol yedi 3 maçta, oysaki ufuk devam etse en azından kendine güven kazanırdı.

Sanırım ufuğa verilen şans yeterliydi. Kumaşı bi kaç maç sonra belli eder bir kalecinin. Ufuğu biz değil gece hayatı bitirdi. Geçen sene antalyaya türkiye kupasından elenmemizin bir numaralı sorumlusudur. Necati nerden vursa gol attı. Sadece bu seneye bakmamak lazım. Ufuk Manisa maçında çılgın bir performans gösterdi bize karşı. Ve bize geldi. Ama ufuk yeterli bir kaleci değil. Çünkü bahsedilen takım Yeni Malatyaspor değil Galatasaray.

Cem Sultan ise çok kaliteli bir çocuk ve şansı hakediyor

Geri
Üst Alt