#25 Fernando Francisco Reges

Tudora sövüyordu herkes niye stoperlerin arasına gömüyor diye işte görüyoruz ileriye atınca
Lemina imbula ferri boşuna istenmedi

Şampiyon GALATASARAY yazdıracağız

Fizik durumu kötü olduğu için ayakta kalamıyor.Şuan 70 dakikalık fiziki var.Sakatlık geri götürmüş baya.Fakat kalitesi konusunda en son laf edilecek kişi.Seneye yanına iyi bir 8 numara alınıp önlerindeki çöp arapta postalanıp iyi bi 10 numara alınırsa cillop gibi orta sahamız olur.

Tudora sövüyordu herkes niye stoperlerin arasına gömüyor diye işte görüyoruz ileriye atınca

herta berlin maçını hatırlıyor musun. İşte o maçtaki gibi sezon başından beri oynatılmalıydı adamı 20 maç 6 numarada oynatıp bir anda 8 e çekersen error verir. Tabi sakatlık dönüşü verim alamadık. Yaz kampından sonra takımımızın ve Fatih hocanın vazgeçilmezlerinden olacak.Bu kadar yermek çok fazla.

DcYj0aJWAAA2OMF.webp

herta berlin maçını hatırlıyor musun. İşte o maçtaki gibi sezon başından beri oynatılmalıydı adamı 20 maç 6 numarada oynatıp bir anda 8 e çekersen error verir. Tabi sakatlık dönüşü verim alamadık. Yaz kampından sonra takımımızın ve Fatih hocanın vazgeçilmezlerinden olacak.Bu kadar yermek çok fazla.
Ben o herta berlin maçında hasta olmuştum adama o maçtan sonra sadece esintilerini gördüm ve vasat oyununu
Burda takıma zarar veriyorsa eleştirilir
Özellikle ben tarz stil olarak beğenmiyorum üstünüde böyle oynadimi dahada tepki görüyor
Kötü oynayabilir ama kötü mücadele edemezsin maçın 83 dakikası galiba ayağına dolayıp kontra yedirdigi bir pozisyon var akıl ermez ne yaptiginina

Ben o herta berlin maçında hasta olmuştum adama o maçtan sonra sadece esintilerini gördüm ve vasat oyununu
Burda takıma zarar veriyorsa eleştirilir
Özellikle ben tarz stil olarak beğenmiyorum üstünüde böyle oynadimi dahada tepki görüyor
Kötü oynayabilir ama kötü mücadele edemezsin maçın 83 dakikası galiba ayağına dolayıp kontra yedirdigi bir pozisyon var akıl ermez ne yaptiginina

Bu adamın herta berlin maçında oynadığı gibi oynamasına izin vermeyen adamdır tudor. Devre arası kampında yoktu zaten. Yoksa Lemina imbula gibi box-to-box özelliğini üstlenecek rolde. 4-2 lik Akhisar maçını hatırlıyorsan orda görmüştü biraz. Fatih hoca zaten gömülü oyuncu sevmez, yaz kampında yükleme yapılır hem defansif hem ofansif özellikte karşımıza çıkar. Lemina dan tek eksiği sağ ayaklı bir oyuncu. Dediğim gibi yanlış pozisyonda oynattık adamı. Yoksa orta alanda fatih hocanın istediği özellikle ters paslar(melo bunu çok yapardı) ceza sahası içine girme , uzaktan şutlar bu saydığım özellikler fernandoda var dediğim gibi özgür bıakırsak bu adamı harikalar yaratır şuan o potansiyelde. Feghouli de öyle

Fernando box-to-box falan degil dostlar, Fernando safkan bir DM

En basarili olacagi orta saha modeli ise 10-11 Porto modelidir

Yani bir Moutinho ve bir Guarin ile sizin de Avrupa fatihi bir orta sahaniz olabilir

Yani bir Moutinho ve bir Guarin ile sizin de Avrupa fatihi bir orta sahaniz olabilir
Şunu konunun girişine sabitlesek de belki boş yorumlar biraz son bulsa.

Tabii o yapıda da skorer kanat ihtiyacı var.

adam hiç bir zaman b2b olmadi ki

oynadigi maçlarinin büyük bölümünü cdm olarak geçirdi porto ve cityde

Busquets'i Casemiro'yu Matic'i oynatin bakalim 8 numarada bakin bakalim ofansif katki veriyorlar mi

Ben de Sadec e dm olduğu için karşıyım modern futbola ters

Yanlış yerde oynadı bilmem ne
Biz konumuza dönelim akhisar maçında kaç tane top çaldı kaç tane kilit pası var kaç tane hava topu aldı yaptığı pas hataları yerleşim yanlışları yanlış koşu lar

Oyle dusunmemek lazim; Matic, Javi Martinez, Busquets, Fabinho ve Casemiro hepsi safkan DM ve modern futbolun en basarili takimlarinda oynuyorlar. Hatta bu listeye Fernandinho da yazilabilirdi, ama bu sene Pep'le beraber ofansif olarak da cok sey katti oyununa.

Ofansif yönü olmaması kabul göremez her oyuncu artı koyacak her anlamda mesela ikinci golde serdar-ın selcuga pası

Oyle dusunmemek lazim; Matic, Javi Martinez, Busquets, Fabinho ve Casemiro hepsi safkan DM ve modern futbolun en basarili takimlarinda oynuyorlar. Hatta bu listeye Fernandinho da yazilabilirdi, ama bu sene Pep'le beraber ofansif olarak da cok sey katti oyununa.

Ofansif yönü olmaması kabul göremez her oyuncu artı koyacak her anlamda mesela ikinci golde serdar-ın selcuga pası

Inan bana yaz kampinda hoca taktik sablonu ve yaninda oynatacagi orta saha tiplerini oturttuktan sonra atagin basladigi yer Fernando olacak

Andre Villas Boas'in Porto'sunu hayranlikla takip ederdim, orada da oyleydi. Rakibin hucumunu keser ve atagi baslatirdi. Onemli bir meziyet.

Ofansif yönden kastiniz ne bilmiyorum ama, Fernando CL'nin underdog takımlarının bile ideal 6 numarası olabilecekken, ona skora katkı vermesi gibi extra yükler bindirmek kadar saçma bir beklenti olamaz. Matic'in 1 gol 1 asisti, Kante'nin 1 gol 1 asisti, Busquets'in 1 gol 3 asisti, J.Martinez'in 1 gol 1 asisti var bu sezon kendi liglerinde. Hepsi de mevkilerinin en iyileri olarak gösterilen futbolcular. Bu oyuncular neden vazgeçilmez olabiliyor skor katkısı yapmamalarina rağmen diye bir düşünmelisiniz bence. Hoş, bağnazca Belhanda savunan birine bunu anlatamazsınız.

Geri
Üst Alt