#25 Fernando Francisco Reges

Yapmayin ya bayagi iyi herif iste, sakatliktan donusu ve orta saha duzeninin bozulmasindan etkilendi

Yine de kotu degil, vasat sadece

Bu adamın o fotoğrafına yağlı demek için kör olmak gerekiyor... Karın kasları sıkılmadıkça zor belli olan bir kas grubu, donk o fotoğrafta hem pump olmuş hem ışığı ayarlamış hem de adeleyi sıkmış

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Kör degil gerizekali olunmasi gerek. Gören diyecek her Top class oyuncu Ronaldo gibi kasli, Donk gibi kasli. Kuyruk acisi var. 4 aylik sakatliktan cikti, berbat bir sakatlik gecerdi yine de orta düzeyde oynadi. Sakatliktan önce bu ligin 4-5 level üstündeydi.

Yaz iyi dinlenir, belki son agrilari gecer, iyi bir kamp yer

Şu an oynadığı oyun idare eder modunda iyi bir sezon öncesi kampı şart seneye kendisinden ve Feghouli'den beklenti yüksek ...

Şu forumda değişik adamlar var yemin ederim. Tinerci/şikeci taraftar profiliyle denk resmen bu tipler. Takımda en boktan oynayan adama kral muamelesi yapıp, takımdaki en kariyerli, en kaliteli adama sallamak net bi şekilde saçmalıktır. Farklı görüşlere elimden geldiğince ılımlı ve saygılı yaklaşmaya çalışıyorum ama bazıları tavırlarıyla resmen saçmalıyor.

Ya şu adama bok atmak neyin nesi lan? Şu yorumları kuşlar veya tinerciler filan okusa yemin ediyorum kıçlarıyla gülerler. Ligdeki gerek kuşların, gerek tinercilerin sene başından beri ağzından sular akıtarak izlediği oyuncuya ağır, göbekli, hücümu kıt vs yazmak nedir lan?

Bir kere daha anlatayım, hoş zaten birçok kişi yazdı ama belki anlaşılır bu sefer.

-Adam sakatlanmadan önce açık ara oyun istikrarı en yüksek oyuncuydu bizde ve her maç muhteşem oynuyordu. Ta ki o lağlet sakatlığı yaşayana kadar. Adam 4 ay sakatlandı lan 4 ay. Ki Fernando eğer iyi bi pro olmasaydı dönemezdi bu kadar erken ve bu kadar başarılı bi şekilde. Çoğu futbolcu sezonu kapatıyor böyle sakatlıklarda.

-Orta sahada adam yok. Donk'un hücum repertuarı zayıf olduğu için Fatih Hoca Donk'u 6 numara, Fernando'yu ise 8 numara oynatmak zorunda kalıyor. Hayatı boyunca böyle bi pozisyonda oynamamış ki mecburiyetten oynuyor.

Son olarak da şu hücumu kötü saçmalığına gelelim...
Adam hiçbir zaman box to box OS olmadı. Ama bu demek değil ki kalas bi oyuncu. Fernando yanında Ndiaye varken 6 numarada asıl işi olan defansif görevi üstleniyordu. Bunun yanında hücumda da muhteşem oyun zekasıyla, muhteşem çevre kontrolüyle, baskı altından çok kolay top çıkarmasıyla, vücuduyla çalım atabilmesiyle, attığı diagonal paslarla gayet fark yaratıp elimizi rahatlatıyordu.

Şimdi ise oynadığı orta saha şablonu gereği üstündeki hücum yükü daha fazla. Adam hayatı boyunca 8 numara oynamamış ama elinden geleni yapıyor. Kötü de oynamıyor ama max verimle de oynayamıyor doğal olarak.

Ağır sakatlıktan dönmesi + alışık olmadığı pozisyonda oynaması. Bütün mesele bu. Bunu idrak etmek bu kadar mı zor?
Seneye iyi bi kamp ile bomba gibi olur inşallah.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yav arkadaş niye derdiniz Fernando oldu sizin rahat mı batıyor anlamıyorum ki. Adam ciddi bir sakatlık geçirdi 2 ay sakat kaldı döndüğü zaman hiçbir şey olmamış gibi aynı form durumuyla aynı fizik durumuyla mı dönecek ti ? Pes 'de Analig oynamıyorsunuz kendinize gelin

Fatih Terim 'in 2. yarıda denediği sistem de Donk 3. stoper gibi Fernando ve Belhanda ise Donk 'un daha önünde daha merkez orta saha gibi oynuyor. Belhanda bu plana alışkın ama Fernando hayatında kaç defa sahaya kendi görevinden başka ofansif görevler ile çıkmıştır ki ?

Fernando defansif hatta çapa orta sahayken gidip ceza sahasına giriyor gol yokluyor hücum aksiyonların hepsine katılmaya çalışıyor hatta bjk maçında kilidi açan golü atıyor

Soruyorum size Belhanda 'nın asistin asistinin asistine kadar araştıran arkadaşlar Fernando Reges 'in bu yaptıklarından niye hiç bahsetmiyorsunuz ?

Şu dar kadromuzda bu kadar eleştirdiğimiz Belhanda 'nın bile yokluğunu dolduracak bir oyuncumuz yok bu yüzden ne kadar olumsuz etkileniyoruz ortada millet Fernando 'yu Gomis 'i kafasına takmış. Vay Gomis satılsın vay Fernando 'nun göbeği mi var millet kafayı yemiş yav bu 2 adamın şampiyonluğumuza ne kadar etki ettiğinin farkında değil misiniz ? bu 2 adamın kendi mevkilerinde ligin en iyi oyuncuları olduklarının farkında değil misiniz ?

Sağlam bir dinlenme dönemi ve Fatih Terim 'le düzgün bir yaz kampı geçiren Fernando yeniden kendi görevinde bu ligde kaldığı yerden devam edeceğini hepimiz biliyoruz

DdGkATdW0AEh6sh.jpg

Fernando: "
1f618.png
1f64f-1f3fd.png
1f49b.png
2764.png
1f981.png
"

adam önlibero ve premierlig seviyesinde ligin en az 2 gömlek üstünde sezon bitiyor ben bu adam hala nasıl bize geldi diye her macta hayranlıkla izliyorum her top kapmasını pasını alan savunmasını vs

ama buradaki futbol ulemaları selcuk eren tolga gibi davarları bırakıp regesin sayfaya kusmaya geliyorlar

hakkaten mustafa sarp bile fazla bu kafadaki adamlara cok ciddiyim sarp barış özbek bile fazla size

Kendisini ceza sahasinda gormek guzel, Kaleciden donen bi topu vardi ve Belhanda'nin pas veremediği atakta topu çok iyi kesip belhandanin onune iyi birakti .Donku ovuyoruz cok iyi filan ama iste bu pozisyondan bile anlayabilirz Fernandonun ne kadar kaliteli bi adam olduğunu. Ben kendisi begeniyorum kondisyonunu daha toparlamayamadiği icin bazi maclarda kuvvetsiz gozukuyor

hem çok kaliteli hem çok karakterli bir futbolcu.40 yıllık GS lı gibi takımı sahiplendi.Sakatlık sonrası istenen formu yakalayamadı ama seneye en büyük kozumuz olacak şampiyonlar liginde..

8 numaramı oynuyo ne oynuyo ben anlamadım.ama maç içinde klas hareketleri mevcut,kaliteli adam.fernando 6 numara,donk 8 numara oynayabilir göztepe macında.donk yine yardım edebilir defansa.fazla da yorulmaz,fernando ile paylaşabilir defans konusunu.daha enerjik olur hem.hücuma da katkı saglar.

Şu forumda değişik adamlar var yemin ederim. kücük sikeci Tinerci/ büyük şikeci taraftar profiliyle denk resmen bu tipler. Takımda en boktan oynayan adama kral muamelesi yapıp, takımdaki en kariyerli, en kaliteli adama sallamak net bi şekilde saçmalıktır. Farklı görüşlere elimden geldiğince ılımlı ve saygılı yaklaşmaya çalışıyorum ama bazıları tavırlarıyla resmen saçmalıyor.

Ya şu adama bok atmak neyin nesi lan? Şu yorumları kuşlar veya tinerciler filan okusa yemin ediyorum kıçlarıyla gülerler. Ligdeki gerek kuşların, gerek tinercilerin sene başından beri ağzından sular akıtarak izlediği oyuncuya ağır, göbekli, hücümu kıt vs yazmak nedir lan?

Bir kere daha anlatayım, hoş zaten birçok kişi yazdı ama belki anlaşılır bu sefer.

-Adam sakatlanmadan önce açık ara oyun istikrarı en yüksek oyuncuydu bizde ve her maç muhteşem oynuyordu. Ta ki o lağlet sakatlığı yaşayana kadar. Adam 4 ay sakatlandı lan 4 ay. Ki Fernando eğer iyi bi pro olmasaydı dönemezdi bu kadar erken ve bu kadar başarılı bi şekilde. Çoğu futbolcu sezonu kapatıyor böyle sakatlıklarda.

-Orta sahada adam yok. Donk'un hücum repertuarı zayıf olduğu için Fatih Hoca Donk'u 6 numara, Fernando'yu ise 8 numara oynatmak zorunda kalıyor. Hayatı boyunca böyle bi pozisyonda oynamamış ki mecburiyetten oynuyor.

Adam hiçbir zaman box to box OS olmadı. Ama bu demek değil ki kalas bi oyuncu. Fernando yanında Ndiaye varken 6 numarada asıl işi olan defansif görevi üstleniyordu. Bunun yanında hücumda da muhteşem oyun zekasıyla, muhteşem çevre kontrolüyle, baskı altından çok kolay top çıkarmasıyla, vücuduyla çalım atabilmesiyle, attığı diagonal paslarla gayet fark yaratıp elimizi rahatlatıyordu.

Şimdi ise oynadığı orta saha şablonu gereği üstündeki hücum yükü daha fazla. Adam hayatı boyunca 8 numara oynamamış ama elinden geleni yapıyor. Kötü de oynamıyor ama max verimle de oynayamıyor doğal olarak.

Ağır sakatlıktan dönmesi + alışık olmadığı pozisyonda oynaması. Bütün mesele bu. Bunu idrak etmek bu kadar mı zor?

Affina siginarak düzeltme yaptim, helal et

Fernando 4 ay ile ucuz kurtardi. Bu kadar oynamasi bile mucize. Neredeyse capraz baglari koptu kopuyordu. Bu adama nasil laf atayim ben simdi? Sakatlik öncesi Melodan üstün oynuyordu. Sakatken yoklugu belliydi. Sakatliktan cikti düsüs normal, yinede güven veriyor. Kondisyon bitti maalesef 70 den sonra

Fernando ligimizin en kaliteli ön libero oyuncusudur ve bu konu tartışmaya kapalıdır. Şuanki performansını, kondisyonunu tartışabiliriz. Ben de şu sıralar kendisini pek beğenmiyorum, çok iyi oynuyor dersem diğer oyunculara haksızlık etmiş olurum. Fakat yaşadığı ağır bir sakatlık var bunu da göz ardı edemeyiz. Hocamla iyi bir yaz kampı geçirip lige zımba gibi dönecektir.

Şu forumda değişik adamlar var yemin ederim. Tinerci/şikeci taraftar profiliyle denk resmen bu tipler. Takımda en boktan oynayan adama kral muamelesi yapıp, takımdaki en kariyerli, en kaliteli adama sallamak net bi şekilde saçmalıktır. Farklı görüşlere elimden geldiğince ılımlı ve saygılı yaklaşmaya çalışıyorum ama bazıları tavırlarıyla resmen saçmalıyor.

3315980-9807349579-worsh.gif

Diz sakatlıklarının fizyolojik etkileri bir yana psikolojik tahribatı çok büyüktür. Bruma ve Serdar Aziz çapraz bağları kopardı bizde oynarken. Bruma iyileşmesinin üzerine İspanya yapıp geldi ancak kendisini buldu. Serdar Aziz ilk defa bu sene istikrarlı ve iyi performans veriyor. 1 seneyi bulan bir toparlanma süreci yaşadı bu oyuncular. Fernando'nun sakatlığı çapraz bağ kopması kadar ağır değildi tabi ama iç yan bağları kopma noktasına gelmişti. Bu haline bile şükretmemiz lazım bence. Gelecek sezon bıraktığı yerden devam edecektir. Kadrodaki en güvendiğim isimlerden biri. Ligin ilk 17 maçında izledik bu adamın %100 halini. Kalitesi tartışılmaz.

Imparator en önemli Askeriyle konusurken

Şampiyonluğun en çok yakıştığı adamlardan biri olacak Fernando, bugün çok güveniyorum yine kendisine. Sert bir performans gösterir umarım.

Bu sezonun en iyi 3-4 oyuncularindsn birisi . ASKERINIZ senin

Sezonun yildizlarindan oldu adamim.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt