#25 Fernando Muslera (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #25 Fernando Muslera

İlk kez yazıyorum Muslera başlığına daha önceki kaleci yazılarımda da aynı şeyleri söyledim burda da farklı bir şey söylemek istemem.En çok kaleci değiştirdiğimiz dönemlere bakacak olursak son 4-5 yıl olarak göze çarpıyor.Sadece kaleci de değil, orta saha da forvetler de sık sık değişti ama değişmeyen bir bölge oldu o da Servet-Sabri-Hakan-Gökhan Zan'ın oluştuduğu savunma hattı.Bu 4lü aynı anda oynayınca kazanmamız neredeyse imkansız hale geliyor.Servet kaç tane stoper, kaleci eskitti bu takımda ve hiç bir sene Servet'i gönderelim de yerine stoper alalım diyen olmadı.Neymiş milli takımın vazgeçilmez stoperiymiş.Bir kere savunma oyuncusu dediğin adam çevik olacak,soğukkanlı olacak,güçlü olacak, kesici olacak.Servet de sadece güç var, o da kontrolsüz bir güç.Savunma hattımızı değiştirmediğimiz sürece kaleye Casillas geçse "bu da kaleci mi yea" diyenler olacaktır.Adamdan saymadığımız De Santics'in İtalya'da neler yaptığını hepimiz görüyoruz.Kaleci-2 stoper ve 2 orta saha takımın iskeletinde en önemli kısımlardır.Biz ise hep kanat,10 numara, forvet peşine düştük.3-4 sene Ayhan ve Barış ile harcadık, 2 sene Sarp ile zaman harcadık.Zaten yıllardır Servet ile zaman harcıyoruz.Muslera başlığı altında Servet'i tartışmak bence daha doğru.

Gökhan Zan için bir şey söylememe gerek yok sanırım.Zaten onun hakkında söyleyeceklerimi sözleşme yenilediğimiz gün söylemiştim.

Deplasmanlarda bir şey oluyor Muslera'ya :o

Fatih Terim'den Muslera'ya destek

Gördüğü kırmızı kartla Galatasaray'ı 10 kişi bırakan Muslera'ya Fatih Terim ve takım arkadaşları sahip çıktı. Soyunma odasında özür dileyen Uruguaylı'yı Sarı-Kırmızılılar teselli etti.

Galatasaray, dünkü Karabükspor karşılaşmasından çok şey bekliyordu. Ancak Aslan, 14. dakikada tam anlamıyla şok oldu. Karabük'ün ani gelişen atağında ileri çıkan Uruguaylı file bekçisi, rakibi Shelton'a sert girince ortalık karıştı.

Hakem Bünyamin Gezer tereddütsüz bir şekilde kırmızı kartını çıkardı ve Galatasaray kalan 76 dakikada 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı. Pozisyonun ardından hafif sakatlık geçiren Muslera'nın önemli bir rahatsızlığının bulunmadığı belirtildi.

Maç bitiminde çok üzgün olduğu belirtilen Muslera'yı arkadaşları teselli etti. Soyunma odasında kısa bir konuşma yapan genç eldiven, "Herkesten çok özür dilerim. Böyle bir hata yapmak istemezdim"dedi. Kaptan Sabri başta olmak üzere tüm futbolcuların da Muslera'yı teselli ettikleri dile getirildi.

Fatih Terim de oyuncusuna sahip çıkarak, "Dünyanın en iyi kalecisi Muslera. Bir şey diyecek halimiz yok. İhale ona bırakılmamalı" ifadelerini kullandı.

Muslera Muslera Fernando Muslera..

10 numara kalecisin seni hatalarinla gunahlarinla seviyoruz..

numero do goleria, eu amo erros pecados amor amor amor vocé.. (insallah okursun)

Sendemi aynılarını yazdın kardeşim okumadım zaten seninle pişti oluyoruz hep :) ;) Hoş bulduk kardeşim.

sen yazdığında ben yazmak istemiyorum zaten söz bırakmıyorsun bana hiç :) fazla fazla dolduruyorsun...sen yaz ben altına imza atarım

Musleraya güvenim, desteğim tam. Taffarelden sonra güvendiğim tek adam gibi adam. Skor taraftarları zırvalasın dursunn

musleraya herkes guveniyorda. hata yaptigida bir gercek. benimde cok sevdigim kalecidir. ama klup takimlarda olmuyo bu adamda. olmayacakta sanirim :o

Bizim Karabük takımına göre 10 kişiyken bile galip durumda olmamız lazım.Muslera hata yapabilir.Herkes yapar.Pozisyon verdik ki Muslera kırmızı kart gördü.Sercan karşı karşıya pozisyonu gole çeviremedi ki Muslera kırmızı gördü.Bunun gibi birçok şey sayarım ben.Bizim 10 kişiyken de Karabük'ü hapsetmemiz gerekirdi.Çok boşluk veriyoruz şu an için 4-4-2 çok güzel taktik ama bizim takımımız Real Madrid değil.Boşlukları başka oyuncular dolduramıyor.Bu yüzden 3 orta sahayı arayacağız gibi geliyor bana...

Bizim Karabük takımına göre 10 kişiyken bile galip durumda olmamız lazım.Muslera hata yapabilir.Herkes yapar.Pozisyon verdik ki Muslera kırmızı kart gördü.Sercan karşı karşıya pozisyonu gole çeviremedi ki Muslera kırmızı gördü.Bunun gibi birçok şey sayarım ben.Bizim 10 kişiyken de Karabük'ü hapsetmemiz gerekirdi.Çok boşluk veriyoruz şu an için 4-4-2 çok güzel taktik ama bizim takımımız Real Madrid değil.Boşlukları başka oyuncular dolduramıyor.Bu yüzden 3 orta sahayı arayacağız gibi geliyor bana...

cok dogru. bir ara topla oynama %57 karabuktu. inanilmaz bu. 3-4 dk top vermediler. buyuk takim boyle oynamaz. ben 9 kisiyle mac kazandigimizi biliyorum. hatta 2. terim donemiydi. buyuk takim mahkum olmaz mahkum eder her turlu.

cok dogru. bir ara topla oynama %57 karabuktu. inanilmaz bu. 3-4 dk top vermediler. buyuk takim boyle oynamaz. ben 9 kisiyle mac kazandigimizi biliyorum. hatta 2. terim donemiydi. buyuk takim mahkum olmaz mahkum eder her turlu.

9 kişiyken Barcelona ile deplasmanda 2-0 önde değilmiydik biz?

Kalecilik işi zor. Öncelikle önünde ki 4'lü iyi olacak. Valdes gibi vasat bir adam bile şuan iyi kaleci diye lanse ediliyorsa bu, Puyol-Pique-Alves-Abidal sayesindedir. Valdes gelsin bizim takımda oynasın bakalım neler oluyor. O yüzden Hakan-Servet gibi isimler olduğu sürece, bu takıma Messi-Xavi'yi flnda monte etsen yine olmaz, YİNE OLMAZ.

Golleri 11 kişiyken attık,yine 11 kişiyken 1 tane yedik,10 kişi kalınca 2-2 oldu uzatmaları 9 kişi oynadık,abartmayın.

sagolasin renkdas.. hani olur ilerde.. 90+2 de 2 kirmizi yeriz kavga felan olur.. 3-0 onde oluruz..

busefer burda arkadaslar.. 3-4 sene sonra.. x takimi 2012 senesinde.. 3-0 yenmistik ama 9 yada 10 kisiyle der..

Kalecilik işi zor. Öncelikle önünde ki 4'lü iyi olacak. Valdes gibi vasat bir adam bile şuan iyi kaleci diye lanse ediliyorsa bu, Puyol-Pique-Alves-Abidal sayesindedir. Valdes gelsin bizim takımda oynasın bakalım neler oluyor. O yüzden Hakan-Servet gibi isimler olduğu sürece, bu takıma Messi-Xavi'yi flnda monte etsen yine olmaz, YİNE OLMAZ.

yani, dusunun dunyada nekadar kupa var hepsini alan bi takim, ispanyanin kalesine gecemiyor..

Ben endişelendirmiyor bu hataları çünkü Taffarel varken eksiklerini giderip hatalarını düzelticeğine inanıyorum.

Muslera'nın bu üç maçlık performansının defans ile alakası yok. Ben de transfer döneminde hem sol bek hem de stoper isteyenlerdenim hala daha gereklidir ;ama şu üç maçta defans hattı kötü bile olsa takım çok çok iyi defans yapıyor ya da kapanıyor. 10 futbolcu da topun arkasında zaten ileri de Baros yalnız kalıyor faslı da bundan kaynaklıdır.

Şu üç maçta kaleye gole kadar ya da Muslera hata yapana kadar maximum 2-3 tehlikeli top gelmiştir. Maç boyu ne biz atak yapabiliyor ne de rakip kaleyi zorlayabiliyor. Muslera İBB maçında ikinci topta, Samsun maçında ilk topta gol yedi, son maçta da ilk tehlikeli durumda yine hata yaptı. Bunun defans hattı ile açıklanacak bir durumu yok.

Maç boyu hiç mi gelmeyecek bu adama top bu mu olması lazım, Muslera şu ana kadar defans hattından daha felaket bir durumda, defanstakilerin isimleri pek değişmese de bundan önceki iki senelik durumla alakası yok. Rakip bildiğimiz hapsediyordu ya da çok rahat kontrada gol buluyordu, şu sistemle oynayan bu kadar defans yapan bir takımı zor bulur;Muslera. Bundan sonra düzelir umarım, çok büyük beklenti var.

Muslera'nın bu üç maçlık performansının defans ile alakası yok. Ben de transfer döneminde hem sol bek hem de stoper isteyenlerdenim hala daha gereklidir ;ama şu üç maçta defans hattı kötü bile olsa takım çok çok iyi defans yapıyor ya da kapanıyor. 10 futbolcu da topun arkasında zaten ileri de Baros yalnız kalıyor faslı da bundan kaynaklıdır.

Şu üç maçta kaleye gole kadar ya da Muslera hata yapana kadar maximum 2-3 tehlikeli top gelmiştir. Maç boyu ne biz atak yapabiliyor ne de rakip kaleyi zorlayabiliyor. Muslera İBB maçında ikinci topta, Samsun maçında ilk topta gol yedi, son maçta da ilk tehlikeli durumda yine hata yaptı. Bunun defans hattı ile açıklanacak bir durumu yok.

Maç boyu hiç mi gelmeyecek bu adama top bu mu olması lazım, Muslera şu ana kadar defans hattından daha felaket bir durumda, defanstakilerin isimleri pek değişmese de bundan önceki iki senelik durumla alakası yok. Rakip bildiğimiz hapsediyordu ya da çok rahat kontrada gol buluyordu, şu sistemle oynayan bu kadar defans yapan bir takımı zor bulur;Muslera. Bundan sonra düzelir umarım, çok büyük beklenti var.

Aynen öyle.Adamın şu anda takıma katkısı 0.Herkes alışmış defans şöyle defans böyle.Müthiş defans yapsak zaten iyi kaleciye ihtiyacımız olmazdı.Şimdilik Zapata'dan bir farkını göremedim ben bu adamın.Görebilen varsa izah etsin bana.

Bu oyuncunun etiketi oynaması için yeterli. Kaleci olarak yaptıkları ortada. Arkasında Ufuk ve Aykut varken muslera nimettir. Her Kalecinin alışma süreci olacaktır.

Muslera'nın hatası gerçekten affedilemez tamamen gereksiz bir çıkış, defansla da alakası yok. Ancak Bünyamin'in hatası daha kötü bir hata ki 2 puanımıza mal oldu. Mustafa Denizli'nin yorumunu dinleyen pozisyonun sarı kartlık olduğunu anlar.

De Gea, ManU'daki ilk maçlarında hata yaptı ve medya tarafından çok kez eleştirildi. Ama onun arkasında duruldu ve şimdi her pozisyonda güven veren bi De Gea var.

Ayrıca Muslera ne yapmış olursa olsun, dün maçı seyrederken 15. dakikadan sonra ceza sahamız etrafında gördüğüm her topta heyecanlandım "gol yer miyiz?" diye. Muslera bana bu soruyu sordurmayan bir kaleci.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt