#25 Leo Franco

Cevap: #25 Leo Franco

Yorumum editlenmişti bi daha yazıyorum.

4-3-3 ve sistemin varyasyonlarında ortasaha ve defans arasında anasının gözü gibi mesafe olursa ayrıca iki stoperin oyun okuma ve oyuna top sokma özürlü olursa kalende yol gecen hanı olur kalecinde kova olur.

Hayret Leo bir maçı gol yemeden bitirebildi bu hafta.

Orta saha daha çok ısırdı diyemiyoruz dimi.

şu forumda barış a laf edenler nerde.bu ara pek grünmüyor da.adamın asistini gördük.hatta arda ya verdiği gollük parları vursa belki gol olcaktı.bizm orta sahada barış ile linderoth un mutlak oynaması lazım.yoksa leo ile alakası yok bu işin.

şu forumda barış a laf edenler nerde.bu ara pek grünmüyor da.adamın asistini gördük.hatta arda ya verdiği gollük parları vursa belki gol olcaktı.bizm orta sahada barış ile linderoth un mutlak oynaması lazım.yoksa leo ile alakası yok bu işin.

Öyle ama futbol dehaları suçu Leo'ya atıyor.

Orta saha daha çok ısırdı diyemiyoruz dimi.

Yanlış diyebilirsiniz fakat benim şahsi görüşüm defansta orta saha da hata yapar. Biz tutup yurtdışından kaleci getiriyorsak defansın orta sahanın bu hatalarını kapatması için getiriyoruz. Neymiş kalecinin hatası yokmus hata defanstaymış. Kaleciyi zaten defansın hatalarını örtsün diye aldık. Yoksa geçirirdik sıradan bir kaleci o da aynı performansı verirdi. Farkını gösteremedi Leo diğer kalecilerden. Benim canımı sıkan bu.

Yanlış diyebilirsiniz fakat benim şahsi görüşüm defansta orta saha da hata yapar. Biz tutup yurtdışından kaleci getiriyorsak defansın orta sahanın bu hatalarını kapatması için getiriyoruz. Neymiş kalecinin hatası yokmus hata defanstaymış. Kaleciyi zaten defansın hatalarını örtsün diye aldık. Yoksa geçirirdik sıradan bir kaleci o da aynı performansı verirdi. Farkını gösteremedi Leo diğer kalecilerden. Benim canımı sıkan bu.

Bana bir gol göster bu gol yenmezde Leo için.Video'yu koy tartışalım.Bak dostum eğer iyi takımsan tandemin iyi olacak,Servet ve Gökhan aynı tip oyuncular,yani birbirinin yedeği olacak adamlar,bu tandem uyumsuzluğu kaleciye çok gol yedirir,geçen sene Morgan çok gol yedi sırf uyumsuzluktan,defansın görevi o zaman topu kaleciye bırakmak,nede olsa kaleci defansın açığını kapatmakla mükellef,ama defans oyuncunda bu kadar ateşle oynamamalı bu kadar geri pas'a ne hacet neticesinde yersin golü golsüz futbol olmaz.Leo oyunu geriden kuran başarılı bir kalecidir benim gözümde herkesin fikrine saygı duyuyorum ben rahatım kalede olduğu için.

Yan toplarda çok etkisiz hatalı çıkış yapıyor yada çıkıp topu alması gereken yerde çıkmayarak bir kaç tane gol yediğini gördük. Aykuttan daha iyi diyebileceğim çok ekstra bir kurtarışınıda görmedim. Bana göre 11 haftalık performansı ile çok iyi kaleci olduğunu ispat edemedi. Sanctis bile ilk geldiği zaman hangi maçtı şuan tam hatırlamıyorum ama pozisyon hala aklımda 1-2 metre mesafede gözleri fal taşı gibi açık ters köşedeki topa uçup golü kurtararak farkını ortaya koymuştu. Leodan böyle bir kurtarış görmedim. Şuana kadar Aykut kalede olsa eminim Leodan daha fazla gol yemezdi. Şuan için bana kendini ispat edemedi.

Sanctis bile ilk geldiği zaman hangi maçtı şuan tam hatırlamıyorum ama pozisyon hala aklımda 1-2 metre mesafede gözleri fal taşı gibi açık ters köşedeki topa uçup golü kurtararak farkını ortaya koymuştu. Leodan böyle bir kurtarış görmedim.

Antep maçında karşı karşıya kalıp çıkardığı iki top var.

fenev macinda cok uzdun beni be Leo,o topu yanlis dikmeyecektin

Ben Leo'cuyum. Adinda ustunde. ASLAN = Leo

Morgan ayağıyla orta sahaya top atamıyordu bu adamın Beşiktaş maçında Kewell'a nasıl gol pozisyonuna soktuğunu gördük,La Liga'nın iyi takımlarından A.Madrid kalecisi bu adam üstelik Güney Amerikalı en iyi kalecilerin yurdudur orası kanımca,ben beğeniyorum bakın Sivas maçı kimse birşey demiyor çünkü orta saha inanılmazdı,defansa iş düşmedi haliylen Leo'ya iş düşmedi işte böyle olmalı,en son kızılacak adam futbolda pres forvetten başlar,sen defansına kadar çekilip pres yaparsan golü yersin.

BEDELSİZSİN FRANCO!

Bedelsiz gerçekleştirilen her transfer 'iyi transferdir' yorumunun içerisinde olamayacağı gerçeğini göz önüne alarak, Harry Kewell ya da Mustafa Sarp'ın Galatasaray kadrosuna dahil edilmesi ile Leo Franco'nun transferini aynı denklem düzeyinde değerlendirmemek lazım.

Atletico Madrid'de oynadığı dönemde yaptığı basit hatalar ile dikkat çeken Arjantinli file bekçisi, Madrid'de son iki sezonda (2007-2008, 2008-2009) 76 maç oynadı ve toplam 104 gol yeme başarısı (!) gösterdi.

2008-2009 sezonunda kalesini 57 gole açan Leo Franco'nun, o yıl La Liga'da küme düşen Recreativo Huelva'nın kalecisi Asier Riesgo Unamuno ile aynı performansı göstermesi aslında transferin beyni Haldun Üstünel için yeterli bir veri olmalıydı.

Ancak 'bedava sirke baldan tatlıdır' mantığı Galatasaray'ı sonu olmayan bir ucuruma sürüklemeye başladı. Yenilen tüm gollerin faturası her ne kadar Servet ve Gökhan Zan'a çıksa da, büyük takım kalecisi en azından takımına bir maç kazandırmalı...

O maç Ankaragücü maçı olabilirdi, o maç Fenerbahçe maçı da olabilirdi ama olmadı.

2003 yılında Rüştü Reçber'i Barcelona'dan bıçak gibi kesen ve Katalunya temsilcisine Valdes'i armağan eden Frank Rijkaard, Galatasaray'da da mümkün olduğunca Aykut ve Ufuk'u 7.32'lik çerçeveye ısındırması lazım.

Turgay Şeren'den sonra Galatasaray'ın da artık Milli Takım'a bir kaleci vermesinin zamanı geldi de geçiyor bile. fatih şamlıoğlu...

leo hakkındaki düşüncelerimi özetlemiş:)

Bu yazıyı Milliyet Miço ekine yazıp dağıtsınlar halka.

Geri
Üst Alt