#25 Leo Franco

Cevap: #25 Leo Franco

Dengesiz son zamanlarda bunda tabiki savunmanında katkısı var cok oyuna sokuyorlar.

Daha iyisini getirebiliyorsan getir en iyisi şimdilik o

Bugün kısa pas yapmak uğruna takımı ateşe atıyordu az kalsın.

Leo iyiydi bugün diğer maçlara nazaran. Allah nazardan saklasın.

Neden rakip sol çaprazdan ceza sahasına girmişken süper bir açısı varken Leo'nun mükemmel hamlesini düşünmüyorsun.

Senin dediğin normal kalecilik görevi zahmet olmazsa o kurtarışıda yapsın.Geçen sene Olympiakos maçının son dakikasında aynı hatayı De Sanctis yapmıştı hatırlarsan bu basit bir örnek ama Franco'yu ona çok benzetiyorum.Bugün genelinde takımın en iyi 3-4 oyuncusundan biriydi ama sezonun geneline bakarsak bana göre verilen paraya ve yabancı hakkına yazık.

Senin dediğin normal kalecilik görevi zahmet olmazsa o kurtarışıda yapsın.Geçen sene Olympiakos maçının son dakikasında aynı hatayı De Sanctis yapmıştı hatırlarsan bu basit bir örnek ama Franco'yu ona çok benzetiyorum.Bugün genelinde takımın en iyi 3-4 oyuncusundan biriydi ama sezonun geneline bakarsak bana göre verilen paraya ve yabancı hakkına yazık.

Sana şu kadar net söylüyorum ki Morgan,Leo'dan çok kötü bir kaleciymiş bunu Leo'yu izlediğim her maç daha iyi anlıyorum,adam öne çıkar niye açıldı derler,ama hiç düşünmüyorlar önünde G.Zan ve Servet oynuyor Allah aşkına için rahat kalende durabilir misin? Risk alıp açılman gerek,yani o kadar zor ki bir Ferrari ve Toraman ikilisi gibi uyumlu ve klas oyuncular değil bunlar bence Leo hep teredüt yaşıyor ki son derece haklı bu adamlarır izlerken milyonlarca taraftar fitil oluyor kalecinin bocalaması ve hata yapması son derece normal ki ben öyle gözle görülür bi hata da görmedim bugün.Hatası var mı elbette var,ama kimisi uzun degaj dikemiyor demiş adam gerilmeden orta sahayı geçirebilecek kadar ayak gücüne sahip nereleriyle maç izliyorlar çözemiyorum.

Ben begendim yine Leo'yu.

Hata yapmadi'mi? Yapti.

Gol oldumu, olmadi:D

Hatasini'da telafi etti o 1'e 1 pozisyonunda mukemmel kurtardi topu.

Bizim taraftarlarımıza Volkan , Mondragon gibi kucağına bile gelen topa artistlik olsun diye atlayan adamlar gözlerine daha hoş geliyor , daha çok güven veriyor

Leo tarzı kalecilere alışık değiliz ondan eleşirileri doğal karşılıyorum .

Konuya gelirsek

Bu adam bana Taffarelden sonra en çok güven veren kaleci odu . Umarım uzun yıllar kalemizi korursun Leo

Çok çıkıyor kaleden yav. FIFA 2010'a bile malzeme olmuş Leo. Ben atağa çıkıyorum takımımla, Leo'da benimle beraber çıkıyor atağa. En son rakip ceza sahası içinde orta yap diye yırtıyordu kendini :D

Çok çıkıyor kaleden yav. FIFA 2010'a bile malzeme olmuş Leo. Ben atağa çıkıyorum takımımla, Leo'da benimle beraber çıkıyor atağa. En son rakip ceza sahası içinde orta yap diye yırtıyordu kendini :D

Total futbol kalecisi işte. Toplu hücum, toplu defans. :asd:

Sisteme uygun ve kaliteli bir kaleci. Dün gene gösterdi kalitesini. Hiç eleştirmedim eleştirmemde. Ayrıca nedense diğer kalecilerden daha güvenli yani Orkun, Santcis, Aykut felan daha çok güven veriyor Leo bana kalede o varken rahat oluyorum bu sene. Çok gol yemesinide ona değil, defansa bağlıyorum. Dün defans fena değildi güzeldi ama onun dışında baya gollük pozisyonlarda çıkardı, pozisyonları çabuk sezmeside süperdi ayrıca bazı arapaslarında açılıp uzaklaştırdığı felanda oldu.

Sisteme uygun ve kaliteli bir kaleci. Dün gene gösterdi kalitesini. Hiç eleştirmedim eleştirmemde. Ayrıca nedense diğer kalecilerden daha güvenli yani Orkun, Santcis, Aykut felan daha çok güven veriyor Leo bana kalede o varken rahat oluyorum bu sene. Çok gol yemesinide ona değil, defansa bağlıyorum. Dün defans fena değildi güzeldi ama onun dışında baya gollük pozisyonlarda çıkardı, pozisyonları çabuk sezmeside süperdi ayrıca bazı arapaslarında açılıp uzaklaştırdığı felanda oldu.

En önemli özelliği bu.

Çok ilginç bir kaleci total futbola uyuyor ayağa pas atabiliyor ama top kurtaramıyor savunman ne kadar kötü olursa olsun Galatasaray Kalecisi 19 gol yememeli.

Maç boyunca kaleye bir top geldi onu da içeriye aldı. Bir kaleci o topu çıkartmayacaksa neyi çıkartacak? Planjonları ve refleksleri yetersiz. Henüz "işte bu maçı kurtardı bu adam" diyemedim. Dünkü maçta iki kere saçmalama katsayısının ne kadar yüksek olduğunu gösterdi. Bir topu elinden kaçırıp sonra kaleye doğru tikleyip az daha kaleye sokuyordu. Diğerinde de her zaman olduğu gibi kaleden açıldı, cengaver gibi topu aldı ve "ayağa pas yapan" total futbol kalecisi son derece sakin bir şekilde 15 metre önündeki İ.b.b liye topu attı. Eğerki o adam biraz yetenekli biri olsa çok daha önceden golü yemiştik. Mondragon'u ve Taffarel'i mumla arıyorum.

Maç boyunca 2 tane top geldi. Bir tanesini kendi yediriyordu zaten ki son anda tanrı'nın eli tuttu. Diğerini de alışık olduğumuz bildiğimiz birşeyi yaptı, yedi.

Bir an önce defolup gidersin umarım.

Kalecilik güven işi başlığındaki yazımı aynen buraya aktarıyorum.

Franconun İspanya kariyeri;

• 1999-2000'de 30 maç-36 gol

• 2000-2001'de 27 maç-31 gol

• 2001-2002'de 22 maç-29 gol

• 2002-2003'te 36 maç-53 gol

• 2003-2004'te 33 maç-56 gol

• 2004-2005'te 37 maç-33 gol

• 2005-2006'da 34 maç-33 gol

• 2006-2007'de 32 maç-29 gol

• 2007-2008'de 18 maç-19 gol

• 2008-2009'da 32 maç-47 gol

İstatistikler pek parlak değil.

Bazıları Arjantin mili takımı kalecisi diyip duruyor. 32 yaşındaki bir kaleci Arjantin milli takımına kaç defa çağrılmış kaçında ilk 11 başlamış bakalım. Araştırmalarıma göre 10 u geçmiyor. 2006 dünya kupası maçlarına bakacak olursak 2006 dünya kupasında tek maç oynamış olup oda Abbondanzieri'nin sakatlanması sonucu 71 inci dakikada oyuna girdiği maçtır. Oyuna girdiğinde Arjantin 1-0 yenmekte iken 80 inci dakikada 1 gol yiyen Arjantin uzatmalar sonucunda penaltılarla yenilmiş ve kupadan elenmiştir. O tarihten sonrada milli takıma çağrıldığına ilişkin bir bilgiye ulaşamadım. Ayrıca ilk 11 de 3 maça çıkmış olup en son çıktığı maçta (diğerlerini bulamadım) Arjantin Ekvadora 2-0 yenilmiştir. Yani milli takım kariyeri pek parlak değil. Kısacası milli takıma 3-5 defa çağrılmış olmak iyi kaleci olduğunu ispatlamaz.

Ömer Çatkıç 63 kez A milli olmuş. Bu arada 2002 dünya şampiyonasınıda görmüş geçirmiş Milli takımı kriter olarak alırsak bizim Ömer Francodan iyi gözüküyor. Demek ki milli takımı kriter almak doğru değil. Olaya milli takım boyutuyla bakarsak Rüştü Francodan 10 gömlek üstündür. Oynadığı takımlar Real Mallorca ve Atletico Madrid. Her ikisinin de son on yılda bir başarısı yok. Ben Franconun şuana kadarki performansa göre bir artısını göremedim. Tamam işte bu yüzden bu adam kalede dediğim bir pozisyonda hatırlamıyorum. Rakip oyunculara verdiği paslar ise gittikçe çoğalıyor.

Aykutu değerlendirirsek şampiyon olduğumuz yıl buraya dikkat ilk defa düzenli olarak 11 maça çıkmış ve 8 maçta gol yememiş. 3 maçta ise 5 gol yemiş tabi üçü 5-3 yendiğimiz Sivas deplasmanında 1 i Beşiktaş deplasmanı 1 i de Denizli ile Ali Sami Yen’de oynanan maç. 8 maçta ise kalesinde gol görmediği halde 3 gol yediği Sivas maçı onu yok etmeye yetmişte artmış. O sezonki defans oyuncuları Balta Servet Uğur Song Sabri Volkan Bouzid Emre Güngör. Bugünkü defansla o günkü defans arasında pek bir fark yok. Aykut’un Buca maçında yaptığı kurtarışlar bile Aykut’a ne kadar haksızlık yapıldığını göstermeye yeterli. Herkesin aklına Sivas geliyor nedense o maçta yediği goller ne kadar hatalı orasıda tartışılır. Acaba defansın hiç mi hatası yoktu. Herkes şuan defansı şuçluyor. Defans iyi değilmiş o yüzden bay Leo da iyi değilmiş miş miş. Aykut’un önünde sanki süper bir defans vardı da. Ona rağmen gol yiyordu. Hey Allah’ım sabır sabır sabır ama kime tabiî ki Francoya. Aykuta mı asla olamaz olmamalı!!!

Kaliteli birçok Türk kaleci varken yabancı kontenjanını kaleciden yana kullanmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Sabır gösterilmesi gerektiği konusuna da katılmıyorum.Sabır gösterilecekse Türk kalecilere gösterilmelidir.

Peki, biz neden Aykutlara Ufuklara genç olduğu için toleranslı davranmıyoruz. Elin yabancısı hata yapar sorun olmaz. Bizimkiler yapınca ne hikmetse kaleci olduğundan bile şüphelenilir. Biz Türk milleti böyleyiz maalesef. Volkan milli takımımızın kalecisi onunda yediği birçok hatalı gol var ama fener yönetimi adama destek veriyor. Daumun fenere ilk geldiği dönemi hatırlarsak Daum Volkan yerine Serdar Kulbilgeyi tercih ediyordu ancak yönetim ise Volkanı tercih ediyordu. Yönetimin verdiği destek sayesinde adam milli takım kalecisi oldu. Bizim yönetimin kaleci politikası ise kesinlikle tartışılır. Ufuk neden alındı onuda anlamıyorum. Madem yedek kalacaktı Orkun’u neden yolladık.

Ufuk'u bilmiyorum tanımıyorum sadece bize karşı oynadığı bir maçta izlemiştim çok güzel kurtarışlar yapmıştı. Ufuktan emin olmasam da Aykut u çok defa izlediğim için 15 lig mücadelesinde Aykut oynasa idi eminim Franco’dan daha fazla gol yemezdi. Türk kalecilere destek verelim lütfen.

10 top gelse 5'ini yiyor. İyi kaleci falan değil.

Abarttığınız kadar kötü kaleci değil bence

Bende daha iyisini isterdim ama elimizde olan bu maalesef

Maddi bakımdan iyi bir kaleciyede yüklü bir miktar bonservis ödeme gibi bir durumumuz yok

Ya Ufuk´a güveneceğiz yada Leo ile yola devam edeceğiz

Kendisini çok beğeniyorum. Bu takıma Leo Franco tarzında kaleci koymazsan her maç 2-3 gol ortalamasıyla gol yersin. Hele böyle bir defansın varsa.

Geri
Üst Alt