#25 Victor Nelsson | Hellas Verona'da Kiralık

Sahada iyi duruyor
Sakin serin kanlı
Büyük takım stoperi gibi
Tökezleme falanda olabilir dönem dönem
Bunlar gelişime açık oyuncular
Övgü ve yergide abartmadan destek olmalıyız

Beğendim Viking'i

Özlemişsiz Avrupalı Stoper görmeyi...

2.sayfadaki nacizane gozlemimden bilumum orneklerle basladi formamiz altindaki kariyerine...
bekledigim ve bildigim victor tandansinda oynadi. nazar degmesin.

nice guzel performanslara victor...
Videolarda izlediğimden farklı bir oyuncu görmedim. Savunma zekası yüksek bir isim. Bizim lige uyar umarım. Fb li Macar oyuncu gibi atılgan kendini ön plana çıkaran tarzı yok belki bu yönü biraz beğenilmeyebilir ancak ben Nelsson tipi stoperi daha çok seviyorum gözü hep topta ve rakipte, çabuk olamayıp hamleyi kaçırmadığı sürece rakip atağı öldürür. Luyi ile zıt bir tarzları var bu yüzden uyumlu ikili olabilirler ilerleyen zamanlarda.

ben Nelsson tipi stoperi daha çok seviyorum gözü hep topta ve rakipte, çabuk olamayıp hamleyi kaçırmadığı sürece rakip atağı öldürür. Luyi ile zıt bir tarzları var bu yüzden uyumlu ikili olabilirler ilerleyen zamanlarda.

lyund'u sahsen chiellini'nin ilk ciktigi doneme benzetiyorum. top ayagindayken ve fizigini kullanirken.
zamanla chiellini ustune ekleyerek ilerledi topla daha dengeli bir oyuncuya evrildi. takdir ettim bu yonunu. zaten salt stoper olarak serie a da begendigim oyuncu idi. bonucci ile kendilerini iyi tamamliyorlar. son euro misal bu baglamda en yakin ornek kendisi adina, ve ekurisi ile uyum adina.

lyund ~ nelsson bu baglamda dedigin gibi ilginc bri ikili olabilirler bunu zaman gosterecek-sayet hoca lyund'u takimda tutarsa....

Hastalık bu futbolun son videosunda yediğimiz goldeki aldığı yanlış pozisyon anlatılmış. Topun önünde koşuyor. Maçı izlerken ben dikkat etmemiştim.

Hastalık bu futbolun son videosunda yediğimiz goldeki aldığı yanlış pozisyon anlatılmış. Topun önünde koşuyor. Maçı izlerken ben dikkat etmemiştim.

aslında arka direk için beklediği yer güzel ama 1 adım ilerde. muhtemelen luyindama diğer adamla geldiği için paralel keseceğini düşündü fakat şanssızlık oldu.

bu pozisyon harici kusursuz oynadı. ayrıca savunmadaki liderliği de çok önemli. eliyle sürekli takımın boşa kaçmasını istedi fakat bizim takımda top isteyen ortasaha olmadığı için genelde geriye ve yana oynamak durumunda kaldı.

çıktığı hava toplarını rastgele değil de takım arkadaşlarına ve güvenli bölgeye indirmesi çok güzel. oldukça soğukkanlı ve sağlam duruyor. açıkçası benim beklediğimden iyi çıktı.

Bu pozisyonda nelson atağın arka direğe açılacak pasla sonlanacağını düşünüp ona göre pozisyon alıyor.

Bende burada asıl sorun görselde olupda pozisyon da faydası olmayan taylana dikkat çekmek istiyorum. Hiç bir şekilde defansa faydası olmayan bir pozisyon almış. Atağın nasıl gelişeceğini Nelson gibi hesap etse, nelson un açığını kapatması gerektiğini görüp iki adım öne gelse rakip futbolcu topu arka direğe atmak zorunda kalacaktı.

Melo bu tip pozisyonları çok iyi alıyordu. Defans orjinli bir DOS gerekiyor.

Nelsson belli ki cok sogukkanli bir arkadas. Defans oyuncusu icin önemli özellik. Marcao ile iyi 2li olabilirler.

Bugün oynamadı ama tribünde en az bizim kadar maçı yaşıyordu.

Yenilirken bizim Rumenler kendi aralarında gülüşüp eğlenirken Nelsson full stres maçı takip ediyordu.

Aynı dakikalarda eski takımı Sivas'ı beşleyip rahatça gruplara kalırken biz kabız oluyorduk.

Bir an yanlış mı karar verdim de demiş olabilir ama 10 gün içinde bu kadar aidiyet hissetmesi acayip hoşuma gitti.

Son düzenleme:
images

🧿 Maşallah diyelim bence oldukça iyi oynuyor 2 maçtır. Tek hamleli diyordu birçok yorumcu ama adamın beli bayağı dönüyor, çalım yese bile bırakmıyor. Üstelik daha 23 bile olmadı yaşı.

Geri
Üst Alt