#26 Iñaki Peña

Kendisini 2 günde tanıyanlar yine uçup kaçmaya başladı. Gerçi onlara göre 2 yıl önce de kupa maçlarında performansıyla Çipe’de Muslera’dan kaleyi devralmıştı. Okan zaten güle oynaya devralır. Pena iyi bir potansiyel ama eksiği çok, ayrıca kiralık adam bizde kalmaz en kötü la liga orta sıra takımına gider.

Biz Muslera gibi bir adamı bugünün şartlarında zor buluruz. 35 yaşında kaleci sağlıklıysa 5 yıl daha oynayabilir. Mondragon 30 yaşında geldi ve 37 yaşına kadar kaleyi korudu. 3 yıl da köln’de oynadı bizden sonra. Taffarel 37-38 yaşına kadar üst düzey liglerde oynadı, Cordoba aynı şekilde.. illa dünya çapında örneklere bakmaya gerek yok. Ligimizde bile kaleciler 37-38’ine kadar oynuyor ki. Muslera kendine çok daha dilkat eden bir sporcu. Muslera’yı gözü kapalı 2-3 yıl daha top seviye oynatırsın ama genelde türkiye’ye iyi kaleciler 30’undan sonra geldiği için Muslera erken geldi dolayısıyla götten huylu taraftar “yaşlandı yav” triplerine giriyor 3-4 yıldır

Barcada as kaleci olacagini sanmiyorum fakat degerli bi yedek olabilir. Ispanyada barca real atl disinda her takimda as kaleci olabilme potansiyeline de sahip gibi duruyor.

Seneye Getafe, Espanyol, Betis gibi takımların as kalecisi olacaktır maalesef.

Bu kalecide eksik birşey var kaleci fandımentılında sorun olduğunu düşünüyorum ki dün frikik harici toplar üzerine geldi.
Frikiktede enteresan şekilde uçtu muslera ayrı bir seviye lazio maçında cengizin şutunu çıkaracak kaleci sayılıdır.
Gedsondan yediği golü unutmadık yenecek gol değildi.

Bu kalecide eksik birşey var kaleci fandımentılında sorun olduğunu düşünüyorum ki dün frikik harici toplar üzerine geldi.
Frikiktede enteresan şekilde uçtu muslera ayrı bir seviye lazio maçında cengizin şutunu çıkaracak kaleci sayılıdır.
Gedsondan yediği golü unutmadık yenecek gol değildi.
Cussesi küçük, kaleyi dolduramiyor. Refleksleri ekstra olması lazım bu boyuttaki kalecinin, aşırı ekstrem bir cusseside yok. Büyük takım kalecisi olması için kas kütlesinin artması lazım ama yavaşlatır herhalde oda. Herkesin mutlaka bir defosu oluyor

10 cm daha uzun olsaymış, bambaşka bir gözle bakılırmış, yolu da buralara düşmezmiş muhtemelen. Eskiden 1.80 in altında elit seviye takım kalecilerine sıkça rastlanırdı...

Son 20-30 yılda boy avantajının söz konusu olduğu tüm sporlarda ortalama çok yükselmiş durumda; Basketbolda 2 m. nin üzerinde guardlar rağbet görüyor; Tenisde ATP ortalaması 1.77 den 1.93 e çıkmış durumda...Profesyonellik seviyesinin yükselmesiyle de alakalı bir durum; 'uzun boylu insan hantal olur' klişesi, sporcuların limitlerini zorlamalarıyla büyük ölçüde kırılmış oldu. 1.98 lik Medvedev, ATP de ayakları en hızlı oyunculardan biri mesela...

bunlar verirmi verir penayı. cuceralla , rafinha , denis suarez daha bi çok örnek var kullanmadıkları oyuncu

Boya takılmamak lazım. İspanya'nın 2 efsane kalecisi Canizares 1.81, Casillas ise 1.82 boyundaydı. İnaki Pena 1.84. Pena'nın eksikliği toplara çıkmayı pek tercih etmemesi. Ceza alanına daha hakim bir kaleci olursa La Liga'da oynar.

Ek olarak bence A.Demirspor'daki Muriç daha komple bir kaleci.

Kendisini 2 günde tanıyanlar yine uçup kaçmaya başladı. Gerçi onlara göre 2 yıl önce de kupa maçlarında performansıyla Çipe’de Muslera’dan kaleyi devralmıştı. Okan zaten güle oynaya devralır. Pena iyi bir potansiyel ama eksiği çok, ayrıca kiralık adam bizde kalmaz en kötü la liga orta sıra takımına gider.

Biz Muslera gibi bir adamı bugünün şartlarında zor buluruz. 35 yaşında kaleci sağlıklıysa 5 yıl daha oynayabilir. Mondragon 30 yaşında geldi ve 37 yaşına kadar kaleyi korudu. 3 yıl da köln’de oynadı bizden sonra. Taffarel 37-38 yaşına kadar üst düzey liglerde oynadı, Cordoba aynı şekilde.. illa dünya çapında örneklere bakmaya gerek yok. Ligimizde bile kaleciler 37-38’ine kadar oynuyor ki. Muslera kendine çok daha dilkat eden bir sporcu. Muslera’yı gözü kapalı 2-3 yıl daha top seviye oynatırsın ama genelde türkiye’ye iyi kaleciler 30’undan sonra geldiği için Muslera erken geldi dolayısıyla götten huylu taraftar “yaşlandı yav” triplerine giriyor 3-4 yıldır
Sağlıklı Muslera evet ama Muslera sağlıklı değil 2 tane çok büyük sakatlık geçirdi. Bunların performansına olumsuz olarak yansıdığını düşünüyorum. Sakatlıklardan önce rakip şutu çekene kadar ayakta kalan Muslera son performanslarında rakip çekmeden yatmaya başlıyor. Hala iyi kaleci ama önceden haksız rekabetti ama sakatlıklardan sonra o haksız rekabetliğinin gittiğini düşünüyorum ben. Pena'da beni en çok etkileyen top tekniği attığı paslarla falan önde baskıyı kırmana çok yardımcı oluyor kaleci 3 stoper gibi kullanabiliyorsun bu pas kalitesi sayesinde bu Muslera'da hiçbir zaman olmayan bir özellikti mesela.

Geri
Üst Alt