#26 Iñaki Peña

H.o gizli bir operasyondu.

Biraz kısa kaleci için 1,84 boy fakat Yann Sommer de Bayern Munich ve Inter de iyi işler çıkardı ki boyu 1,83.

Bu herifin kalede olduğu her barça maçına rakip 0.5 gol üst alıyordum güzel günlerdi sczecyn kesti şimdi

Bence iyi kaleci. BJK, Fener'de falan olsa baya baya beğenilir ama bizde Muslera'nın eski performansı nedeniyle yeni kaleciden ciddi manada beklenti olacak. Gerçi Muslera sağ olsun bu sezon gelecek kalecinin elini baya rahatlattı diyebilirim.

Ben geldiği dönemde musleradan önde görüyordum, kaleciligi değil ama topu oyuna sokusundan dolayı pas oyununu çok rahatlatıyor ve hızlı cikmamizi sağlıyordu. Muslera gol bulmamız gereken maçta ilerde 7 adam varken elini açıp bekle diyen bı kaleci, topu oyuna sokmada yok, her maçta uzun vurduğunda kontra atağa çıkartıyor rakip takımları, son maçta bile 2 kez kaleyi boş bıraktı Allah'tan antepte 30 metreden boş kaleye atabilecek oyuncu yoktu.

Kötü kaleci sadece topu oyuna iyi sokuyor ama boyu çok kısa.

O yüzden refleksleri fena olmamasına rağmen tutulacak topları tutamıyor.

Kaleci en az 1.89-1.95 arası olmalı.

Muslera da uzun mesela ama en büyük artısı boyuna rağmen hantal olmayışı idi.

Şu an bunu doldurabilecek standartta tek kaleci Chevalier. Hem boylu hem hantal değil.

Zaten ondan dolayı da 30 Milyon Euro.

Ayağı hariç bizle ismi geçen Türk kaleciler dahil hepsinden kötüdür. Herkes Barcelona maçındaki performansından dolayı iyi kaleci sanıyor. Çoğu top üstüne gelmişti o maçta.

Geri
Üst Alt