#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 sene önce bu çocuk kendini geliştirir taş gibi stoper olur diyorduk ama maalesef geriye gidiş söz konusu.

Hani her stoperin farklı özelliği filan olur, bir de olmazsa olmazlar vardır; pozisyon bilgisi, yere sağlam basma gibi. Semih'te bunlar da yok.

İkili mücadelelerde çok zorlanıyor. Önceki hocayla nasıl kendini geliştirirdi bilmiyorum ama bir şekilde şu pozisyon alma becerisi, sezisini kazanmalı. Hava hakimiyeti olmadığı gibi hava toplarına çıkma gereği de duymuyor pek fazla. Kendini geliştirirse ne ala yoksa müzmin yedek kontenjanında yer bulur kendine.

2 sene önce bu çocuk kendini geliştirir taş gibi stoper olur diyorduk ama maalesef geriye gidiş söz konusu.

Hani her stoperin farklı özelliği filan olur, bir de olmazsa olmazlar vardır; pozisyon bilgisi, yere sağlam basma gibi. Semih'te bunlar da yok.

İkili mücadelelerde çok zorlanıyor. Önceki hocayla nasıl kendini geliştirirdi bilmiyorum ama bir şekilde şu pozisyon alma becerisi, sezisini kazanmalı. Hava hakimiyeti olmadığı gibi hava toplarına çıkma gereği de duymuyor pek fazla. Kendini geliştirirse ne ala yoksa müzmin yedek kontenjanında yer bulur kendine.

Hava hakimiyeti olmadığı gibi hava toplarına da çıkma gereği duymuyor...yazmışsın

Çok doğru, sebebi de boyunun kısa olması. Semih'in boyu, stoper oynayacak bir oyuncuya göre kısa, aynı şekilde Dany'de öyle.

Dany, fizik gücü ile bu açığı biraz olsun kapatıyor. Malesef Semih'in fizik gücü de eksik. 3. sezonuna girdiği Galatasaray'da hiç gelişme kaydedemedi.

Yine de takımda kalması gerektiğine inanıyorum. Efendi, ahlaklı, doğuştan Galatasaray'lı biri olduğundan mutlaka takımda kalmalı.

Geçmişten Bülent, Trabzon'dan Aykut, Puyol filan kısa oyuncular ama hava topuna kalkmaktan çekinmiyorlar(dı).

Üstte dediğim gibi Semih'in ayakları yere sağlam basmıyor, zamanlaması da iyi değil.

Sadece Semih değil kadrodaki tüm oyuncular fizik gücü olarak yetersiz, ikili mücadeleleri kazanamıyor. Melo, Ched ve Drogba haricinde.

Selçuk, Burak devamlı yerde, beklerimiz mücadele nedir bilmez, geri kalanların da genel olarak fizik güçleri çok kötü.

1,5 sezondur dökülen takımda Semih de geriledi.

5-6 aylık çalışmayla düzelmeyecek şey değil. Ama çalışmıyor/çalıştırılmıyor.

İşte benim özelde Terim'İ genelde de Türk futbolunu eleştirdiğim şey bu. Tamam hoca cesaret etti ve bir Fener maçında Semih ve Emre'yi takıma koydu. Ama sonra bir gram ilerletemediler futbollarını. O disiplini ile ünlü Terim Emre Çolak'a en azından korkusundan basit oynamayı akıl edecek algıyı veremedi.

Eboue'ye 2,5 senede bir kere bile kendi atma demeyen hocalarmızda beklediğim çok büyük şey ama malesef gerçek bu.

Semih de bence çok potansiyelli ama bir adım öteye götürülemedi. Ben olsam Emre ve Semih'e özel hocalar getiririm Arsenal ve Dortmund alt yapılarından.

Bu adama hala iyi stoper diyorlarsa hala birşeyler bekliyorlarsa yazık.

Bir adam neredeyse 3 yıl banko 11 oynayacak hem milli takımda hem şampiyonlar liginde maçlara çıkıcak ama 1 adım bile gelişmeyecek.SOnrada GS da devam edecek...

Karabük maçı onun yüzünden gidiyordu.

ceza sahasında tehlikeli yerde 1 tane akpala var ya sadece onu tutması gerekiyor ama adam 1 vucut hareketi ile semihi şaşırtıyor çok rahat kafayı koyuyor.

Semihde tiyatro seyreder gibi izliyor , seyretmese az hareketli olsa musleradan döndüğünde o topa vurdurmazdı ama nerdee..

Onun yüzüden çok önemli bir maç gidiyordu...

Maç boyunca bakıyorum.

Semih gözünü 1 saniye bile toptan ayırmıyor ataklarda.

Be kardeşim sen toptan hızlı değilsin az sağına bak soluna bak önünde arkanda kim var gör ama adamda yok öyle boş boş bir sağa bir sola kosuyor top neredeyse...

Akpala ile Lua Lua her 2 li mücadeleyi kazandılar. En ufak şarjda adam 2 m uzuyor..

Sadece bu maç değilki geçen senede çok gol yedik onun yüzünden.

Bu sene daha lig başlayalı kaç hafta oldu bir o kadar hatasını sayarız semihin yüzde yüzlük.

Milli takımdada çok önemli maçlarda yaptı puanlar kaybetmemize sebep oldu.

Juventus maçında yazmısdım bu adamın sakatlanıp gökhanın girmesi maçın kırılma anıydı diye.

Bu adam o maça devam etse çok önceden yemişdik o golleri...

Eskiden danny vardı adam bunun hatalarını kapatmakdan koşmakdan cigeri çıkıyordu ama herkes danny e saydırıyordu

Şimdi danny de yok herkes semihin ne kadar beceriksiz oldugunu yavas yavas görmeye başlıyor...

Şu AB yasası çıksada kurtulsak.

Zanın sakatlıgı umarım uuzun değildir

Aslında potansiyeli çok fazla olan bir oyuncu ama son 2 senedir pek fazla bir gelişim gösteremedi hazır ManU istediği zaman gönderseydik . Bizde genç oyuncular oynamıyor çünkü hocalarımız , gelişim uzmanlarımız yok veya var ama yeterli değil .

Hava hakimiyeti olmadığı gibi hava toplarına da çıkma gereği duymuyor...yazmışsın

Çok doğru, sebebi de boyunun kısa olması. Semih'in boyu, stoper oynayacak bir oyuncuya göre kısa, aynı şekilde Dany'de öyle.

Dany, fizik gücü ile bu açığı biraz olsun kapatıyor. Malesef Semih'in fizik gücü de eksik. 3. sezonuna girdiği Galatasaray'da hiç gelişme kaydedemedi.

Yine de takımda kalması gerektiğine inanıyorum. Efendi, ahlaklı, doğuştan Galatasaray'lı biri olduğundan mutlaka takımda kalmalı.

semihin boyu gayet normal

john terryden 4 cm kucuk

sergio ramosla ayni boyda

semihin sorunu sicrama kabiliyeti zayif

Legend : Fabio cannavaro , boy 1.76

Eski fizik gücü yok en çok şaşırdığım nokta da bu . Pozisyon hatalarına çok şaşırmıyorum yanında pozisyon bilgisi yüksek lider özellikli bir stoper olsa bu hataları azalır da fiziği nasıl geriye gider bu yaştaki oyuncunun onu hiç anlamıyorum.

2 sene önce ki eksiklikleri devam ediyor.

1-Güçsüz.Zan gibi kas yapıp ağır vasıta olmasın ama bi Ramos gibi olsun.

2-Sıçrayamıyor.

3-Kafa vuruşları darbeli değil.

Bu gözler stoperde Servet'i de gördü, varsın bikaç maç formsuz olsun Semih de

tapatalk reyiz

En fazla Dany oynar bu AB kararını ne sanıyosunuz bilmiyorum profilindeki adamı veya Pique'yi,Kompany'i,Thiago Silva'yı felan alacağımızı mı zannediyosunuz bilmiyorum ama yeni bir yabancı stoper vakası yaşamamak için bu çocuğa sahip çıkılmalı iyice transfer delisi olduk.

Transfer delisi falan değilim , sürekli hata yapıyor ve kendini kafa toplarında hiç geliştiremedi.Ben gönderilsin demiyorum zaten gönderilemezde ŞL de 4 tane alt yapıdan oyuncu yazmamız gerekiyor.

sakin olmakta fayda var tum oyuncularımız hemen hemen formsuz ve isteksiz bi sure beklemek en mantıklısı..2 3 yıl boyunca canını dısıne takan sampıyon yapan adamları bı anda sılme becerımız var anlamıyorum bunu.

Birincisi, şu doymuşluk hissinden kendini kurtarmalı.

İkincisi ise hizipçilik işlerinden uzak durmalı.

Sahanın en koşan oyuncusu olmasına rağmen bal yapmayan arı. Sanki kafası başka yerde. Bu kadar kendini sevdirmiş olması, üst üste 15 maç kötü oynama hakkını vermez kimseye. Devre arasında Tolgay Arslan'ı alıp, o bölgede rekabete zorlamalıyız, yoksa kendini değişmez olarak gördüğü her gün bu performansına devam etmesi muhtemel.

ab kuralı geldiği ana ipini çekecekler bakın görün bir daha forma vermez mancini.halbuki bizim efsanemiz olabilirdi bülent korkmaz gibi yazık olacak semihe

Semih'in oyununun formsuzluk olduğunu düşünsem fazla bir şey demem.

Ama bence belki %10'u formla alakalıdır. Geri kalanı yerinde sayması.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt