#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
semih candır can.Sezon başı yaşadığı şanssız sakatlık onu biraz bozmuştu ama inşallah dahada iyi olacaktır.Bu kıtlıkta değerini bilmeliyiz semihin

Mancini soylediklerinde haksiz degilmis . Sahada ki en iyi Turk'tu

Defans kurabilen TDün bu avantaji var; defanscilari daha iyi yapabiliyor.

Bence Semih çok iyi defansci olacak potansiyele sahip, gelecek sezonlar onun için çok önemli olacak.

Fiziksel anlamda kendisini geliştirirse iyi olur.

semihin yanına sert ve hızlı bir stoper lazım o zaman semih daha büyük bir performans gösterir şuan bütün yük ona biniyor

Semih ataklara iyi çıkıyor artık farkettinizmi?

Semih ataklara iyi çıkıyor artık farkettinizmi?

Fark ettigine sevindim @Okan Bal

Buradan her seferinde ayni konu uzerinde yaziyorum, yazmaya calisiyoruz. Bu ozellik stoperlerimiz icin cok onemli. Topu cok iyi dagitmalari lazim, topla cok iyi cikabilmeleri ve ayrica dogru pozisyon almasini ogrenmeliler.

Semih pozisyon konusunda cok eksigi varidi(hala var), bu yuzden cok kolay ekarte oluyordu, CL maclarini hatirlayin. Bu eksigini oynadikca azaltmis Semih, fakat bence hala en onemli eksigi topu ayagindan cikarma sureci ve tercihleri.

Bizim maclari izlerken top stoperlere geldiginde kac saniyede orta sahayi gectigine dikkat edin. Stoperlerimiz topla cok oynuyolar, ayaklarindan cikartana kadar karsi rakip yerlesmis oluyor. Ayrica orta sahada oynayan oyuncumuz(Selcuk, Melo) pres gordugun, o topun defanstan cikmasi bir omur aliyor.

Iste bu yuzden stoperlerin en az orta sahada oynayan futbolcular kadar topu iyi cikartmalari lazim. Zira bu ozellikleri sayesinde sikisan maci acabilecek, oyunu genisletecek oyuncular onlar olmali.

Bunu dunya uzerinde bana gore en iyi yapan stoplerden biri de Jan Vertonghen..

Ben semih in kendini tüm açılardan geliştirmeye çalıştığını düşünüyorum.

Biraz erkek ol yav. Karakterinde sertlik olmayabilir ama oyun karakterinde olmali. Bunu hep söyledim, dünkü itiş kakis değil yani mesele. Walcott'a karsi da ayni pisirik tavri vardi. Rakiple top için mücadele ederken bile izin alacak neredeyse. Stoper dediğin sert olur, deyimi yerindeyse azcik cirkef olur. ;) Pepe gibi önüne geleni katletmesini isteyemeyiz tabi ama oyun karakterini biraz daha sertlestirmeli.

Gerektiğinde sert gir, rakibe hiyarlik yap haksiz olduğun halde ki rakibi sindirebilesin. Melo'nun sözü vardi "bazen sari kart alacagimi bilsem bile o faulü yaparim (özellikle genç oyunculara demişti sanirim) ki rakibi sindirebileyim ve mac boyu benden korksun" gibisinden bisey. Semih de bunu ornek almali. Karsisina Ibra falan gelecek olursa ne yapacak bilmiyorum, azcik cirkef bi adam sindiriyor Semih'i.

Oyun olarak hala vasat, Celtic'in sağ (bizim sol) kanattan buldugu, forvetin üstten auta attigi pozisyonda yaptigi koşu cok anlamsizdi ve amatorceydi. 2-3 senedir üst düzey top oynuyor, nereye hareketleneceğini daha iyi bilmeli.

N5

Ujfalusi gittikten sonra futbolcu haric herseye benzemeye basladı. Yazık ya, bir savunma oyuncusu bu kadar mı geriler? Siz daha önce gördünüzmü bilmiyorum ben rakip kalecinin Semih'e doğru yaptığı degajların hicbirinin santraya kadar gittiğini görmedim. Sürekli bizim kaleciye geliyor. Risk almamakla falanda acıklanamaz bu yani. Bir savunma oyuncusu bu kadar gücsüz olamaz.

Gün geçtikce daha da kötü oynuyor. Kendine gelmeli..

Bugün gayet iyiydi bırakın bu laflaro adam daha 22 yaşında

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

22 yaşında olması bir özür mü sence. Artık devir değişti dünyada 22 yaşında bir oyuncu az çok ne oynadığını belli ediyor. Genç sayılmıyor.

Eğitim şart.

22 yaşında olması ne alaka ? Messi 19 yaşında dünyayı sallıyordu .

MESSİ VE SEMİH karşılaştırmasıda gördüm peki diyorum ve Mevlana nın bir sözü ile foruma bugün iyi geceler diyorum 'sen ne anlatırsan anlat,anlatabileceğin ancak karşındakinin anlayabileceği kadardır' iyi geceler

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt