#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Talha Küllü gayet güzel açıklamış. Semih normal bir stoper abartmaya gerek yok. Pozisyon bilgisi, oyun görüşü pek iyi değil maalesef ve yan topları da uzaklaştırıcam diye rakibin ayağına atmaktan vazgeçer inşallah. Her kornerde de Chedjou zaten gidiyor arada gol de atıyor ancak golü olmayan Semih'in gitmesine gerek yok. Gerisi çok boş kalıyor.

Bir de ne zaman stoper mevzusu açılsa Semih çok dürüst, efendi falan hepsine eyvallah fakat bir stoperde ilk olması gereken özellikler bunlar değil. Vergi memuru için falan daha önemli sanki..

Bir insanda liderlik ya vardir, yada yoktur. Semih Kaya´yi 5-6 sene sonra bir Bülent Korkmaz olarak görmek isteyenler bos hayaller icindeler. Bastan itibaren söyledim karakter olarak kiyasi bile olmaz diye. Semih Kaya iyi bir stoper, bence takimdaki en iyi türk oyuncusu dahada iyi olacakti ama bir Bülent Korkmaz asla.
Anticipation konusunda müthis bir oyuncu, oyun zekasi inanilmaz yüksek, pozisyon bilgisi gayet iyi...
Yazdigin bütün eksiklerine katiliyorum ama bence buraya kadar her sene oyunun üzerine koymustur. Beni Semih´de rahatsiz eden o pisirikligi, fizik olarak güclü oyunculara karsi yerde kalmasi. Bunu kendisi de fark etti ve fizigini gelistirmeye baslamis, ama bu cocuk spor salonunda cikmamamis lazim. Stoper dedigin saglam durur, ayakta kalir. Oyunculara bagrip cagrir, komuta verir...

Bülent Korkmaz vs. Brazil {23.06.2003} - YouTube

Bana göre en iyi Türk stopler Alpay Özalan ve Bülent Kormaz´di... Bülent´deki bu hirsa bak, bunlar böyle sap diye olunacak seyler degil iste. Ya icinde vardir, yada yoktur.

Bülent Korkmaz gibi veya ne bileyim bi Pepe gibi olmasına pek ihtimal vermiyorum, aynı zamanda da beklemiyorum zaten böyle bir şeyi.

Anticipation konusunda iyi, pozisyonu iyi seziyor ama zeka ve pozisyon bilgisinin çok da iyi olduğuna katılmıyorum fakat yine de yeterli görülebilir. Önceden sezdiği bi tehlikede bile gereksiz şeyler yapabiliyor, burada da yazımda bahsettiğim "riske girmeden taca bırakma" konusuna tekrar değinmiş olayım hatta daha iyi anlaşılması açısından.

Üzerine koymadığı konusunda haksızlık etmiş olabilirim belki hayal kırıklığının da verdiği üzüntü ile ama beklenenin çok altında kaldı. Ayrıca fiziğini geliştirmeye başlamış olması çok olumlu bişey ama müthiş bir fiziğe de kavuşsa onu kullanmayı bilmediği sürece pek bi işe yaramayacak yine... Şu anki fiziği bile birçok eksiğini kapatması için yeterli ama cesareti yok, baya korkak davranıyor müdahalelerinde.

Bülent gibi hırslı olmaması normal, bu yönde de kendini geliştiremez muhtemelen çünkü dediğin gibi karakter meselesidir. Semih'in tipinden de çekingen, uysal biri olduğu anlaşılıyor. Fakat oyununa biraz sertlik katması tamamen karakteri ile alakalı değil. Bu yönünü geliştirebilir, geliştirmeli de. Yoksa potansiyeline asla ulaşamayacak.

semihten hic bir zaman cok iyi bir stoper olmaz böyle idare eder gider iste bu kadar yumusak stoper olmaz bizim takimin genel sorunu özellikle yerliler cok pisirik sahada isyan eden yok bir engin baytar bile yok su anda takimda bülente gelince semih bülentin ceyregi olamaz bülent in ilk maci monaco maciydi ve george weah a karsi oynamisti weah i da belki gencler bilmez ama dünyanin sayili forvetlerindendi o macta belliydi bülentin iyi bir stoper olcagi

Satamıyoruz daha kaliteli yerli gelmiyor alttan, sıkıntı burada.

Daha kaliteli yerlinin gelip gelmediğini bilmek için önce oynatmak, şans vermek gerekiyor. Semih çok iyi olduğu için mi oynadı en başta, savunmadaki sakatlıklar sonrası şans buldu ve iyi değerlendirdi.

_NIK9700_9DLOP.jpg

Kalite her santrafor karsısında dağılması muhtemel. Semih'in bu kadar abartılmasına bir anlam veremiyorum.

teşekkür ediyorum canım sana Muslera'yla olmasanız bu takım ne goller yer.

Çok kolay çalım yiyor, ama geçen sezondan çok daha iyi durumda. Olcan'la birlikte takımdaki en önemli yerli oyuncu

Yerine Bouzid'i getirmek isteyenlerin eleştirdiği futbolcu.Kimi getireceksin ulan yerine yabancı sınırının farkında olmayan arkadaşlar var forumda.Ramos'u felan istiyosunuz galiba yada Hummels'i alalım 40 milyon ''eurocuk'' verip ne dersiniz çok iyi olur değil mi? olumlu yönde yapıcı eleştiriler yapanlara sözüm yok ama Hıncalvari saydıranlar orada dursun arkadaş!

çizgiden çıkarttığı top çok kritik dokunamasa 2-2 olacak belkide bir anda yenik duruma düşebilirdik ayrıca ched ile gitgide iyi ikili oldular beklerde oturursa kolay kolay gol yemeyiz.

kardeşim seni her yerinden öpürek kutluyorum,seni chedju yerine bile yazıcak taraftar bozuntusu ortalıkta dolu oldukça ağzınla kuş tutsan yaranamassın bu klübe.

Alın size Semih! Yok süper stopermiş yok efendiymiş. Herifler maymun etti be. Paf takımda bile zor oynar. Senin neyine Şampiyonlar Ligi? Bir defans oyuncusunda olması gereken temel özelliklerin hiçbiri yok ama efendi o yeter.

Chamberlaini iyi zapteddi yani ancak o kadar tutulur o adam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt