Hep ''Kendini geliştiremedi, çalışsın, eksiklerini gidersin'' filan deniyor da ben böyle durumlarda ''Ya çok çalışıyor, elinden geleni yapıyor da ancak bu kadar olabiliyorsa?'' diye düşünürüm...Semih karakter olarak çok takdir edilen bir sporcu, yakından tanıyan herkes övgüyle söz ediyor, hakkında olumsuz tek bir söze rastlamadım. Sezona başlarken de geçen yıla göre güçlenmiş bir görüntüsü vardı, ekstra idman da yapıyor belki...Emre Çolak için söylenenler farklı mesela...
Azimle çalışarak, bütün konsantrasyonunu yaptığı spora vererek, bir sporcu performansını artırır, var olan yeteneklerini daha efektif kullanabilir elbette. Ancak en üst düzey profesyonel spordan bahsediyoruz ve her sporcu fizik-teknik-mental kapasiteleri ölçüsünde bir seviyeye ulaşabilir...Azim ve adanmışlık çok önemlidir evet, ancak onunda bir sınırının olduğunu inkar edemeyiz yani...
Semih den 1.5 ay küçük Alper Potuk' u örnek vereyim...Transferi konuşulurken alınmasını çok istemiştim, orta sahanın birkaç bölgesinde direkt oynayabilecek yerli bir futbolcu kontenjan için de çok iyi olacaktı. Bunu, Alper' i muhteşem bir kariyer yapabilecek kapasitede gördüğümden söylemedim, yerli oyuncu havuzunda dikkat çeken nadir gençlerden biri idi ve bizim kadroda bulunanlardan daha iyi randıman vermesi muhtemeldi, o kadar. Eski-yeni, kulüp-MT hocalarının hepsi ve herkes, nasıl azimli ve karakterli olduğunu anlatıp durur, doğru kabul edelim, fiziksel kapasitesi de gayet iyi...Şimdi Alper çok çalışsa, kendini tamamen futbola adasa, İniesta yı geçtim bir Arda seviyesine ulaşabilir mi?, imkan ihtimal yok, Allah vermemiş o yeteneği...Aynı kıyaslamayı objektif kriterlere dayalı olarak fiziksel performans açısından daha da rahat yapabiliriz...
Azmin sembolü diyebileceğimiz Bülent Korkmaz ın top tekniği, Arda nın hız, Belözoğlu nun mental yönden eksiklikleri gibi sayısız örnek verilebilir...
Birde bu yönüyle bakılmasını öneriyorum, nacizane...
Calismak kadar dogru insanlarin rehberliginde calismak da onemli. Arda Atletico Madrid'e gittikten sonra kendini gelistirdi mesela. Ribery olmadi ama hem fiziken ve mental yonden bizdeki halinden ilerde. Semih'in de Sergio Ramos, T.Silva olmasini bekleyen yoktur calissin kendini gelistirsin diyenlerin icinde. Uc yil onceki halinin biraz daha ustune koymasini bekliyor insanlar, Semih ise geri gidiyor.