#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dany geri gelir mi devre arasi ? Unuttugum adami bana ozletiyorlar.

Yav orası kesin zaten. :D Biz aslında çok şanslı bir nesiliz çünkü, Galatasaray'ın en büyük başarılarına canlı şahitlik edebildik. Hani en güzel günleri yaşadığımız için artık kötü zamanları kabullenemiyoruz, hazmedemiyoruz. Ha sadece güzel günler görmedik, çok iyi futbolcularda gördük. O yüzden artık vasat futbolcular da daha fazla gözümüze batıyor. Ama işte yine de çok uçlarda oluyoruz her zaman, en kötü huyumuz bu. Yeri geliyor kötü oynayan futbolcuya sırf ona olan sevgiden dolayı kötü oynadı bile diyemiyoruz, en sonunda da işler bu noktaya geliyor. İşte şu zihniyeti bir aşabilirsek o zaman işleri yoluna koymaya başlayabiliriz.

o tren kacti :)
Galatasarayimizin ve taraftarin tek cözümü büyük olmak sportif anlamda, yani en tepede, ve orda da kala bilmesidir.
Bununda tek yolu alt yapidan geciyor bence.
Bunu Türkiyede yapa bilecek bir camia varsa oda kimyasinda egitici kimligi olan Galatasaraydir. Liseden dolayi.
Aslinda eski yönetim dogru yolu gitmisdi almanyaya yani. watenscheid konusu.
ama o yetmez. komple alman egitim kimligini transfer etmek lazim alt yapimiza. 5-10 sene alman hocalari getirt ve ayni zamanda onlarda türk genc hoca adaylarini egitsinler bilmem ne artik. futbol akedemesinin tek sorumlu bu almanlara birakacaksin bu sürecde. Sonra ilerde yaslan geriye meyvelerini toplamaya bak hemde istikrarli cekilde. Az para yükü degil bu operasyon bu sürecde ama o parada var yani bizdede. Türkiyede bunu hic bir hoca, yönetici tek basina ekip olarak yapamaz. egitim eksiklikleri var kabul etmek istemeselerde. Yapamiyorsan yapa bilenleri getirceksin o zaman gurur yapmadan. Sonucda önemli olan Galatasarayin gelecegi. belcikadanda hocalar ola bilir belki. onlarda yavas yavas elit seviyelere yaklasdilar alt yapidan dolayi.

Son düzenleme:
o tren kacti :)
Galatasarayimizin ve taraftarin tek cözümü büyük olmak sportif anlamda, yani en tepede, ve orda da kala bilmesidir.
Bununda tek yolu alt yapidan geciyor bence.
Bunu Türkiyede yapa bilecek bir camia varsa oda kimyasinda egitici kimligi olan Galatasaraydir. Liseden dolayi.
Aslinda eski yönetim dogru yolu gitmisdi almanyaya yani. watenscheid konusu.
ama o yetmez. komple alman egitim kimligini transfer etmek lazim alt yapimiza. 5-10 sene alman hocalari getirt ve ayni zamanda onlarda türk genc hoca adaylarini egitsinler bilmem ne artik. futbol akedemesinin tek sorumlu bu almanlara birakacaksin bu sürecde. Sonra ilerde yaslan geriye meyvelerini toplamaya bak hemde istikrarli cekilde. Az para yükü degil bu operasyon bu sürecde ama o parada var yani bizdede. Türkiyede bunu hic bir hoca, yönetici tek basina ekip olarak yapamaz. egitim eksiklikleri var kabul etmek istemeselerde. Yapamiyorsan yapa bilenleri getirceksin o zaman gurur yapmadan. Sonucda önemli olan Galatasarayin gelecegi. belcikadanda hocalar ola bilir belki. onlarda yavas yavas elit seviyelere yaklasdilar alt yapidan dolayi.

Ya işte altyapıyı çok iyi yapsan da A Takım içerisinde ki şu "abi" kültürünü, veya "Florya'nın sahipsizliği" gibi kavramları, hadi koçum hadi aslanım gibisinden gazlamaları bırakmadıkça yine dönüp dolaşıp aynı yere geliriz. Düşün yani çocuğa fiziki ve mental eğitimini vermişsin, taktik açıdan da bilinçli hale getirmişsin, sonra A takıma bir çıkıyor ki, yanında her hatasında onu azarlayan "abiler", hadi koçum hadi aslanım parçala onları diyen adamlar vs. vs. Yani gelişim altyapıda olduğu kadar üst yapıda da devam eden bir şey sonuçta. O yüzden şu arabesk kültürden kurtulmak da lazım, doğru düzgün yönetici, antrenör ve futbolcu profili şart. Özellikle de futbolcu profili çok önemli. Gerekirse tüm yerlileri gurbetçilerden oluşturacaksın ki, altyapıdan gelenler A takıma çıktığında sudan çıkmış balığa dönmesin. Florya'da "abiler" olmamalı ki, bu futbolcular sahaya çıktıklarında birbirlerinin dilinden anlayabilsinler, iyi bir birliktelik oluşabilsin.

Ya işte altyapıyı çok iyi yapsan da A Takım içerisinde ki şu "abi" kültürünü, veya "Florya'nın sahipsizliği" gibi kavramları, hadi koçum hadi aslanım gibisinden gazlamaları bırakmadıkça yine dönüp dolaşıp aynı yere geliriz. Düşün yani çocuğa fiziki ve mental eğitimini vermişsin, taktik açıdan da bilinçli hale getirmişsin, sonra A takıma bir çıkıyor ki, yanında her hatasında onu azarlayan "abiler", hadi koçum hadi aslanım parçala onları diyen adamlar vs. vs. Yani gelişim altyapıda olduğu kadar üst yapıda da devam eden bir şey sonuçta. O yüzden şu arabesk kültürden kurtulmak da lazım, doğru düzgün yönetici, antrenör ve futbolcu profili şart. Özellikle de futbolcu profili çok önemli. Gerekirse tüm yerlileri gurbetçilerden oluşturacaksın ki, altyapıdan gelenler A takıma çıktığında sudan çıkmış balığa dönmesin. Florya'da "abiler" olmamalı ki, bu futbolcular sahaya çıktıklarında birbirlerinin dilinden anlayabilsinler, iyi bir birliktelik oluşabilsin.

bunun cözümü kolay aslinda bu sürecte.
1. A takima disiplinden tafiz vermeyen sert hoca olacak. mümkünse oda alman olsun.
2. yurt disindan gurbetci futbolcu getirip onlari monte edeceksin takima sadece bu sürecde.
Belki 2-3 sene hata daha uzun süre salantili dönemler gecire biliriz ki ama system oturdugu zaman Türkiyede seni masa basi operasyonlari ile bile durduramazlar.
Bir bayern, barca, dortmund, portolar kolay olunmuyor sonucda. Birileri ciksin biz bu olacagiz ve sonuna kadarda gidecegiz desin ki taraftarin büyük bölümü sesini cikartmaz 2-3 belkide daha fazla sene sampionluk kaybedilirse. bunun sonunda sonucda ligi domine etme firsatini yakalayacaksin ve dahada önemlisi gercek marka degerin olacak avrupa ve dünyada futbolda.
öyle sneijderleri alipda günlük marka degerlerini pek tutmuyorum gibi zaten kalici bir marka deger degil dünyada.
Umarim ve insallah yabanci sorunu ortadan kalkar ki alt yapilara yabanci gencleride ala biliriz sonra mesela örnek brezilyadan.
Cifte vatandaslik imkani saglarsin ve kolaylik saglarsin devlet olarak ki milli takimda faydalana bilsin bu projeden.

Pek bi özelligi yok Semih´in. Altyapidan, 3 sene önce de 20 yasindaydi, her hareketine oley cekiyorduk.

3 sene önce neyse, simdi de öyle, hatta daha geride Semih. Tek hameleli bir stoper. Bazen idare ediyor, bazen yakiyor. Normal.

Ne olursa olsun, bir stoper icin istatistikleri cok kötü. 3-4 senede 1-2 golü ya var ya yok. Artik stoperler böyle degil. Olmamali.

Topu kullanma desen zayif, oyun kurma desen yok, kafa topu desen, gelisine dan dun, hücumda hic yok. Yani ahim sahim bi özelligi yok Semih´in.

Altyapidan yetismis, yürekli bir cocuk, eyvallah. Baska bi numarasi da yok.

Son iki yilda pekte sasirmadigim 2 geleneksel semih olayi.
-Ters vurus ve gol.
-İkili mucadele semih yerde kaliyor.

Bu cocuk aslinda boyle degildi. Zamaninda mudehalr ediyordu. Topu uzaklastiriyordu. Burak zehri denen sey semihede bulasmis durumda. Bir adam tum turk oyunculari zehirlet mi evet zehirler ornegide bu.

Su an koray semih arasinda hic fark yok. En buyuk fark birinin oynayip digerinin oynamamasi. Digerinide oynat bakalim nedir. Bi istikrar al

Bu ülkede Semih'in öğrenmesi gereken işlerden en önemlisi takım tepetaklaksa sende koyverip bırakacaksın-sende gidip rakibin arkasına saklanıp gol yenilcek pozisyondan kaçıcaksın abilerin gibi-sakatım diyeceksin gerektiğinde bunları yaptığın vakit başarılısındır Türkiye'de muhakkak senden başka suçun hepsinin üstüne atılacak adam bulunacaktır,,bunu da hiçbir zamanda öğrenemiyecek bi yüreğin olduğunu biliyorum.

Pek bi özelligi yok Semih´in. Altyapidan, 3 sene önce de 20 yasindaydi, her hareketine oley cekiyorduk.

3 sene önce neyse, simdi de öyle, hatta daha geride Semih. Tek hameleli bir stoper. Bazen idare ediyor, bazen yakiyor. Normal.

Ne olursa olsun, bir stoper icin istatistikleri cok kötü. 3-4 senede 1-2 golü ya var ya yok. Artik stoperler böyle degil. Olmamali.

Topu kullanma desen zayif, oyun kurma desen yok, kafa topu desen, gelisine dan dun, hücumda hic yok. Yani ahim sahim bi özelligi yok Semih´in.

Altyapidan yetismis, yürekli bir cocuk, eyvallah. Baska bi numarasi da yok.
1 tane golü yok galiba. Attığı golde rakip oyuncu kk yolladı topu.

semihi bi uzay aracına koyup yollayalım belki insanlık için faydası olur

en vasıfsız yerli defans oyuncumuz olacak oyuncudur kendisi

bizde yıllık kazandığı parayı artırdığın dibe batıyor,
zamanında demedik mi aldığı parayı artırın yazıktır filan diye ,ilerde bülent olacak terry olacak dedik,işin kötü yanı yaşı genç daha 10 yıl musallat olur bize

Bu çocuk Paf takiminda baya gol atiyordu hatirladigim kadariyla, yani rakip kaleye :asd:.

Semih'i fenerliler ile birlikte idin gödüne sokma haftası başlamış. Ne güzel taraftar ya.Semih tek defanstı sanki. Hadi semih kendi kalesine attı, diğerleri ne attı?

Bu ülkede Semih'in öğrenmesi gereken işlerden en önemlisi takım tepetaklaksa sende koyverip bırakacaksın-sende gidip rakibin arkasına saklanıp gol yenilcek pozisyondan kaçıcaksın abilerin gibi-sakatım diyeceksin gerektiğinde bunları yaptığın vakit başarılısındır Türkiye'de muhakkak senden başka suçun hepsinin üstüne atılacak adam bulunacaktır,,bunu da hiçbir zamanda öğrenemiyecek bi yüreğin olduğunu biliyorum.

Magdur rolünü iyi oynuyor ama Semih Bey. Maç bitmesinin ardindan Twittere koşup milletin kendisine ettigi hakareti rewetleyip eyvallah kardeşim diyen magdur biri. Hava topu alamayan vuramayan ender defans oyuncusundan biri. Durmadan yerlerde sürünüyor. Güçsüz. GS'in 11 inde oynayamaz. İnsan biraz geliştirir kendini. 10 dönüm bostan yan gel osman sözünü abilerinden ögrenmiş.

4 senedir her duran topta ileri çıkar bırak gol atmayı kafa vurdugunu bıle hatırlamıyorum.

85bcc3da28e9bf9d82313e0b41769271.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt