#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes Semih'in hava topu kazanamadığını söylüyor ama size ilginç bir istatistik verecem.Semih 4 büyüklerde en çok hava topu kazanan 2. defans oyuncusu.Maç başına 2.2 ile hava topu kazanmış.En çok ise Bruno Alves; 2.4 maç başı ortalamasıyla oynuyor.EPL'de ise ortalamalar 4lerde.

Aramızdan her hangi biri boyu 178 üstüyse 30-40 maça çıksa 1 tane gol atar kornerden eminim buna

Semih Kaya´nin boyuna göre hava hakimiyeti iyi savunmada. Ancak hücumda yani korner ve serbest atislarda topa karsi agresif degil. Orada nasil pozisyon alacagini bilmiyorsan da, en azindan cirkef olman gerekir birazcik, rahatsiz edebilmen lazim rakipleri. Semih ise cok pasiv, en büyük eksigi bence oyunda bu. Cünkü o konuda okadar kötü ki, ben neden kornerlere gittigini bile sorguluyorum.

Öyle bey efendi, abi kardes olmaz artik bu seviyede. En azindan birazcik da agresif olmasi lazim köse atislarinda, yeri gelince abi dedigi adamlari yikacak orada topsuz alanda.

Semih Kaya´nin boyuna göre hava hakimiyeti iyi savunmada. Ancak hücumda yani korner ve serbest atislarda topa karsi agresif degil. Orada nasil pozisyon alacagini bilmiyorsan da, en azindan cirkef olman gerekir birazcik, rahatsiz edebilmen lazim rakipleri. Semih ise cok pasiv, en büyük eksigi bence oyunda bu. Cünkü o konuda okadar kötü ki, ben neden kornerlere gittigini bile sorguluyorum.

Öyle bey efendi, abi kardes olmaz artik bu seviyede. En azindan birazcik da agresif olmasi lazim köse atislarinda, yeri gelince abi dedigi adamlari yikacak orada topsuz alanda.

Emrecan olsa herkese dalardi :D

Stoper dedigin zaman zaman zaten sert olmali. Bu sertlik Semih de eksik, zamani gelir stoper olarak rakibine bir koyarsin oturtursun yere, Semih bunu yapmiyor/yapamiyor.

Kornerlerde öne gitmesi zaten basli basina bosu bosuna enerji harcamasi sadece, hic bir olumlu etkisi yok. Bu sezon 4.senesi bizimle düzenli oynadigi, daha bir tane tehlike yarattigi kafa topu gördügümü hatirlamiyorum rakibin ceza sahasinda acikcasi. Mesela Korayin gecen hafta Balikesire karsi kazandigi kafa topu ile ilk golü bulduk, ve Koray daha yeni düzenli oynamaya basladi son haftalarda.

Hic gitmesin kornerlerde, en azindan kotraya falan yakalanirsak arkada orta sahadan biri 2-3 topcuya yakalanacagina savunma yapmasini daha iyi bilen biri karsilasin bunlari.

Semih ne kadar eksikleri varsa, tehlikeli anlarda topu disariya atiyor en azindan.

Koray Balikesirspora karsi gibi oynarsa Fener en az 4 atar

belki de sezonu kapatmıştır , sakatlandı deyip adamı attılar köşeye.
ayrıca takıma pek katkısı olmaz şu dönemde. koray - chedjou -h.balta üçlüsüne emanet arka taraf

fener maçına yetişir İnşallah.

Koray gibi daha büyük maça çıkmamış her ara topunda hata yapan biri bu maçta darmadağın olur.

Asasassssfsfs uzun zamandir kendi kalemize gol atmadi bir oyuncumuz eksikligi hissediliyor.

Koray' ın tam hazır olmadığı, 3. TD ün de ön planda düşünmemesinden belliydi; çok kötü değil ama daha zamana ihtiyacı olduğunu görmüş olduk. Bu yüzden Semih tam iyileşince formayı teslim alacaktır...

Semih' in hava toplarındaki zaafiyeti kaç kez kafa vurduğuyla alakalı değil; cepheden gelen toplara iyi çıkıyor zaten...Defosu yan toplarda kendini gösteriyor, hele de kalabalık arasında ya hiç teşebbüste bulunmuyor olması, yahutta ezilip gitmesi bir stoper için çok büyük handikap...29-30 yaşından sonra tam bir hava topu canavarına dönüşen Bülent Korkmaz örneğini yine vereceğim, umalım ki benzer şekilde Semih de aşama kaydetsin; daha güçlü, daha dengeli ve -olabildiğince faulsüz şekilde- daha girişken olması lazım...

Derbide ise Hakan oynasa daha iyi olur gibime geliyor, maç temposundan uzak kalmışken, olası kötü bir performans Semih için güven kaybına neden olabilir zira...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt