Peki bu kulübün potansiyeliyle mi alakalı ?
Yoksa yönetimin abuk sabuk işlerinden dolayımı böyle?
Çok iyi hatırlıyorum.Fatih Terim gittiğinde sadece ben ve sen eleştirmiştik Ünal Aysal'ı neredeyse forumdan kovacaklardı bizi.
Bugünleri görmedik mi beraber.Yanlışlar gözümüze sokularak yapılmadı mı ?
Niye herkes sustu ? Kulübü iki senede zirveye çıkarmış Hoca kovulurken.
Hocanın başarılarını kameralar karşısında kendi başarısıymış gibi gösteren başkana niye hiç tepki koyulmadı o dönem ?(uA hariç)
Doğru hocayla iki senede bile müthiş işler başaran bi kulüp.Doğru yönetim ve Bilic,Fatih terim tarzı hocalarla çağ atlayabilir.
Söylediklerin dogru ama Fatih Terim varken bile 6 tane yedik hemde cok iyi basladigimiz bir macta ve zaten bu kalite farkinin nekadar büyük oldugunun göstergesidir... Biz anadolu takimlarina bile bukadar baski yesek, gidip bir anda 6-7 tane atamiyoruz. Potansiyelimiz ciddi anlamda var ama dedigim gibi kisitlayan unsurlar da mevcut... Bir baskasi da Türkiye liginin avrupada lig olarak 10. sira olmasi, yani yine gidip aldigin yabancilara 60%-70% daha yüksek rakamlar ödemek zorunda kaliyorsun. Yerlilere zaten 200%-400% daha yüksek... Yabancilara ödedigin ücretleri, vergisinin cok az olmasi Türkiye´de biraz olsa rolantiye aliyor diye itiraz edenler olabilir, ama aslinda orada yararlanamadigimiz bir avantajimiz söz konusudur.
1. 150 Milyon avro bütcesi olan bir takmiz, yani aslinda potansiyelimiz bu... Ama yabanci sinirindan dolayi bunun potansiyeli, söyle bir kaba hesap ile 80-90 Milyon avroluk bir takim seviyesine düsüyor, cünkü takimin yarisina surreal düzeyde para yatirmisin, kadronun 99% zaten overpayed. Real Madrid, Barcelona, Bayern gibi takimlarin 600 Milyon avroya yaklasmis, yada gecmis bütceleri var. Zaten ciddi anlamda bir fark var, birde üstüne bizim yönetimsel hatalarimiz ve ligin düzeyinden dolayi dezavantajlarimiz geliyor..
2. Fatih Terim´in gönderilmesi bizi ciddi anlamda geriye götürdü. Bunu halen egolari yüzünden görmek istemeyenler var, ama isleyen bir düzeni bozdugumuz icin bunlarin üstüne birde düzen yakalamakta zorlaniyoruz su an.Yani Terim degil, kim olursa olsun gönderilmesi cok büyük bir hataydi. Yarin Prandelli gitse, yeni gelen Teknik Adam yine büyük sorunlar ile karsilasacak. Yeni gelen Yönetim gidip sacma sapan bir ise imza atar, ve faturayi Teknik Direktör´e kesebilir...
3. Yani sen Terim ile Mourinho´dan hibrid yaratip dünyanin acik ara en iyi teknik adamini koysan oraya, yine kötü bir günde bunlar bize döserler aga. Teknik Adam´lar takiminin potansiyeline baglidir. Belki Prandelli 60%, Fatih Terim 80% kullanabilir ama karsi tarafta ayni sekilde 80% kullanabilen bir Teknik Adam ve senin 5 kati bir bütcen varsa, ayvayi yeme ihtimalin az degildir böyle maclarda...