#27 Rafael Leão

değnekle oynasa sahaya barış'tan çok akıl koyar. sağlık sıkıntısı olmadığı sürece kesilecek her saniyesini futbola ve galatasaray'a ihanet olarak görürüm.

Ben şunu anlamıyorum. Evet, önümüzde Zaha gibi bir örnek var. Evet, hepimizi hayal kırıklığına uğrattı ama Zaha küçük takımların büyük takımlara sorun çıkaran oyuncusuydu. Tek büyük takım deneyimi de fail olmuş, sadece yarım sezon neredeyse maç oynamadan ardına bakarak ayrılmıştı. İkinci denemesi de fail oldu. Ardından Lyon’a gitti orada da olmadı. Leao ise baştan beri hep büyük takımlarda oynadı. Orada kendini gösterdi en büyük oldu.

27 yaşında bu kadar yetenekli oyuncunun alınmasına mırın kırın edilmesini gerçekten anlamıyorum. Sorunlu oyuncu ama bu adam ligin bug’ı olabilir. Yahu Balotelli bile bu ligi salladı. Leao ondan çok daha az sorunlu ve çok daha fazla yetenekli oyuncusu.

Hep kötü örnekler aklımızda da Kader Keita mesela neden aklımızda değil? Lyon’dan geldiğinde ne kadar top oynuyordu ki? Leao gibi düzenli forma mı giyiyordu? Çok mu formdaydı?

Ya da Sneijder, Ocak ayında bize gelmeden önce son maçını eylül’de oynamıştı. Ondan önceki sezon da forma süresi ciddi azalmıştı. Yani 1.5 yıl top oynamamıştı.

Daha yakın zamanlı bir örnek daha vereyim. Icardi…Bize gelmeden önce yaklaşık 2 yıl doğru dürüst top oynamamıştı.

Leao olur ya da olmaz. Florya suyu goygoyuna ihtiyaç olduğu kesin ama 27 yaşında böyle bir ismi almak büyük iş. Sorunlu taraflarını aşarsak bambaşka bir noktaya taşır bizi. Sane-Osimhen-Leao üçlüsü herhangi bir finalist takımın forvet hattı olabilir derdik bizde olmasalar. Bu adamlar bizde ve henüz en yaşlısı sane 30 yaşında. Diğerleri 27..

Leaomuz burada mutluluğu, huzuru, sevgiyi bulup coşup coşturacak. Yüzünde güller açıyor arslanimizin.

Rafael Leao, Nusr-Et’te görüntülendi.

1788293827100.webp

başak ve sporting maçlarında olmaz gibi
hazırlıjk maçında sakatlık geçirdi haberi yok muydu
yeni döndü herhal

Geri
Üst Alt