fener maçından sonraki postları okudum şimdi
2-3 maçtaki oyuna bakıp kovulsun denmeye başlanmış, sonra trabzon maçıyla yerini acayip övgülere bırakmış
Maç seçiyor şeklinde bir algı oluşmuş
Böyle düşünenler çok haksız değil çünkü çok gösterişli bir oyunu veya hırsını abartılı gösteren bir yapısı yok
Bu da bazı maçlarda hiçbir şey yapmıyormuş gibi bir algı oluşturuyor
Halbuki aradaki fark, takımın derbilerle diğer rakipler arasındaki oyun farkından kaynaklanıyor biraz
Tam bir takım oyuncusu ve takımla birlikte oynadığında başka bir seviye oluyor
Derbilerde genelde takım olarak topun arkasında kaldığımız için ön olana çıkıyor
Kolay rakiplere karşı ise bekleri çok öne çıkarıp oyunu yığmak isteyince etkinliği daha az oluyor
Bir de son maçlarda rakipler onun olduğu tarafı daha kalabalık tutarak oyunu diğer tarafa yönlendirmemizi sağlamaya çalışıyor, bir nevi birebir olmasa da özel önlem alıyorlar
Bence gerçekten de takımın beyni ve önemi büyük
Bunu anlamak için maç içinde topun olmadığı yerde de neler yaptığına bakmak gerekiyor
Oyunu çok iyi okuyor ve yeri gelip gol olacak atağı 4-5 pas önceden şurada dur, şuraya koş diye diğerlerine de işaret ederek kurmaya başlıyor
Bazısında da kendisi sadece alan boşaltmış oluyor ama gol veya tehlikeli atakla sonuçlanıyor
Olmadığı maçlarda takımın daha kötü oynuyormuş görüntüsü de bundan bence, oyun aklımız bariz düşüyor, Mertens biraz kapatmaya çalışıyor o eksiği
Ha bazen konsantrasyon düşüşü yaşadığını ben de kabul ediyorum, özellikle defansif anlamda
Bunda yine kendisine alınan önlemin de etkisi oluyor, kolay rakiplerde takım çok öne çıktığından kalabalıkta yalnız kalabiliyor
Ama oyun aklı için hoca bunu biraz tolere ediyor gibi, bence de doğrusunu yapıyor