Cevap: #28 Bogdan Stancu

Bu Stancu tek forvet de oynar,2.forvet olarakta oynar,forvet arkası da oynar,her türlü oynar yani..

Baros konusuna ben de katılıyorum, bize geldikten sonra büründü golcü kimliğine ama yırtıcı bir oyuncuydı her zaman. Stancu ise daha çok Sercan tarzında, hızlı, geriden kateden bir forvet. 1./2. forvet yanılgısını geçen sezonun devre arasındaki transferlerinde gördük, kabul edersiniz ki bir forvetin gol atmasından ziyade başka görevleri de vardır. Stancu dün maçta geriye gelerek bir orta saha gibi top dağıttı, bir pozisyonda sağ kanat gibi topu ta kendi sahasından ileri taşıdı. Bunlar güzel özellikler birşey demiyorum ama mesela Servet'in golünde veya Yekta'nın kafayı vuramadığı pozisyonlarda Stancu hep ceza sahası dışındaydı, halbuki Servet veya Yekta yerine orada olması gereken santrafor oyuncusudur. Hagi'nin talimatı doğrultusunda mı bu şekilde oynadı yoksa geriye fazla yaslanması mı buna sebep oldu tabii ki bilemeyiz ama Stancu Steaue'da da bu tarzda, zaman zaman forvet arkası ve sağ kanat oynayan bir oyuncuydu. Ben açıkcası bu kanıya Stancu'nun Steaue'daki rolünden (gol kralı demesin kimse, ona bakarsak Alex de bizim ligimizde 1.sırada) ve dün gösterdiği oyundan vardım. Umuyorum ki Baros'u gol makinesine dönüştüren bu lig Stancu'ya da yarayacaktır. Varlık gösteremeyeceğini düşünen biri olarak şimdilik beklediğimden iyi bir başlangıç yaptığınjı söyleyebilirim ama önemli olan bu performanslarını yukarı taşıması, ilerleme katetmesi. Aynı şey Yekta için de geçerli, bu kadar düz ve vasat bir takımın üzerine bu oyuncuların dikkat çekmiş olmalarını doğal karşılıyorum ama fazla da abartmamak lazım, sonuçta az buz paralar değil bu iki oyuncu için ödenenler. Önemli olanın takıma sağlayacakları katkıların dün sağladıklarıyla sınırlı kalıp kalmayacak; bu perfomanslarının üzerine koyup koyamayacak olmaları diye düşünüyorum

32 dakikalık bir sürede futbolcuyu tanıyıp 250 yorum yazmışız ya bizden bilge toplum yok :tiphat:

ya su Ömer Üründül tarzi santraforu tek yönlü gören zihniyeti birakin artik. modern futbol da santraforlarin tarzlari degisti. eskidendi o pivot santrafor, ceza sahasi ici krallari. modern futbolda her oyuncu oyunun icinde olacak, pas trafigina katilacak.

Valla, ben topla pek alakasi olmayan, ceza sahasinda firsatciligini konusturan biri saniyordum, daha dogrusu bu forumda böyle bir topcu dediler, Semih gibi biri dediler.

Ama dün gördügüm Stancu, hizli, cabuk, dirbling yapabilen, rakibin üstüne gidip calim atmayi seven biriydi.

Hem tip olarak, hem futbol olarak Sercana benzettim ben, bilmiyorum katilir misiniz.

InsAllah iyi cikar ve cok faydali olur

Valla, ben topla pek alakasi olmayan, ceza sahasinda firsatciligini konusturan biri saniyordum, daha dogrusu bu forumda böyle bir topcu dediler, Semih gibi biri dediler.

Ama dün gördügüm Stancu, hizli, cabuk, dirbling yapabilen, rakibin üstüne gidip calim atmayi seven biriydi.

Hem tip olarak, hem futbol olarak Sercana benzettim ben, bilmiyorum katilir misiniz.

InsAllah iyi cikar ve cok faydali olur

Katılıyorum. Sercan'a acayip benziyor kerata. :D

https://www.youtube.com/watch?v=U6dea7iZAA4#t=0m18s

YouTube - Stancu Sivas maçında ne yaptı ?

YouTube - Gençlerbirliği - Bursaspor | Sercan Yıldırım | 18.12.10

Adamı burada sorduğumuzda ; Ceza sahası içinde etkili , dripling yok , çalım yok felan deniyordu . Herkesin kafasında bu tarz bir forvet anlayışı oluşmuştu fakat bu adam tam bir çakarov çıktı.Kumaşı kaliteli . Tip olarak dökük saçlarıyla Palacio , stil olarak İlie 'yi baya bir andırıyor.

Adamı burada sorduğumuzda ; Ceza sahası içinde etkili , dripling yok , çalım yok felan deniyordu . Herkesin kafasında bu tarz bir forvet anlayışı oluşmuştu fakat bu adam tam bir çakarov çıktı.Kumaşı kaliteli . Tip olarak dökük saçlarıyla Palacio , stil olarak İlie 'yi baya bir andırıyor.

Bir Palacio gördüm sanki!

Evet, evet, azıcık andırıyor.

Sercan ile farklı. Sercan uzun mesafede hızlı ve cabuktur, dar alanda pek iş yapmaz. Stancu ise uzun mesafede hızlı değil ama çabuk bir oyuncu. Dar alanda daha iyi işler ypaar.

bursa maçında ilk 11 de başlar bence ve golünü yazacaktır.;)

Bende Nonda tipi bir santfor bekliyordum, tam tersi çıktı.

mesela yildiz diye getirilen almeidanin ayagina dogru düzgün 90dk top deymezken bizimki 30dk da kalitesini belli etti haci

Abi Almeida'nin tarzi cok farkli. Ben Bremen'deki cogu macini izledim, 2 kere de canli izlemisligim var. Oyunda pek görünmez, top tutmaz, dribling de pek yoktur. Ümit Karan gibi düsünebilirsin. Bremen'e gelmeden gol yüzdesi de bayaa düsüktü sanirim, Bremen'de sezon basi 10 gol falan atardi, bu sezon önceki sezonlara göre bayaa formda baslamisti. Bana sorarsan Halil'in bir gömlek üstü derdim, de bana soran yok tabii :)

Sercan ile farklı. Sercan uzun mesafede hızlı ve cabuktur, dar alanda pek iş yapmaz. Stancu ise uzun mesafede hızlı değil ama çabuk bir oyuncu. Dar alanda daha iyi işler ypaar.

kusura bakma ama sercani fazla izlemimissin. sercan dar alandaki cabuk hareketleri ile rakip savunmalara cok zor anlar yasatir.

ya su Ömer Üründül tarzi santraforu tek yönlü gören zihniyeti birakin artik. modern futbol da santraforlarin tarzlari degisti. eskidendi o pivot santrafor, ceza sahasi ici krallari. modern futbolda her oyuncu oyunun icinde olacak, pas trafigina katilacak.

katılıyorum.

Geri
Üst Alt