Enes Dalmış
Ulubatlı Souness
- 29 Mayıs 2015
- 31.328
- 18.931
- 2.083
Ulan ben bu adamdan ümiyliydim her türlü Semih Çecu dan filan iyiydi yav
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hizli döner ve düzenli forma giyer umarim. Kadro'da bulunan bir cok stoperden daha potansiyelli oldugunu düsünüyorum.
sTurkun bile yabancisini seviyon adamsin reis
s
Türkün yabancisimi olurmus, nedir bu irkcilik ve ayrimcilik duygusu?
Dortmund bu işi biliyor. Aksi taktirde bunun burda işi ne.
Bence böyle bakmamak lazim olaya. Koray özelinde söylemiyorum bunu. Koray Dortmund altyapisinda oynarken Almanya da gelecek vaad eden stoperlerin basinda geliyordu, yetenek ve basari her zaman el ele gelmiyor malesef. Nice yetenekli adamlar var bir yerlere gelemeyen. Koray Dortmund da oynarken Dortmund bir aralar stoper sorunu yasiyordu ve Klopp iki oyuncu arasinda tercihte bulunmasi gerekiyordu Altyapidan biri Koray idi digeri de zenci bir cocuktu ismi aklima gelmiyor. Klopp tercihini diger cocuktan yana kullandi ve onu oynatti. O cocuk simdi nerede biliyor musun? Wolfsburg'un U21 takiminda oynuyor.
Ismini baktim simdi Marian Sarr' mis. Belki o cocuk yerine Koray oynasaydi o maclarda simdi Dortmund da kalacakti belki kim bilebilir ki? Bu Sarr hatta o oynadigi maclardan birinde büyük hata yapmisti 1:0 öne gectikleri maci daha ilk yarida 2 gol yiyerek Berlin'e karsi 1-2 bitirmislerdi ve devre arasinda bu cocugu cikarmisti Klopp.
Kulüplerin bir oyuncuyu yetersiz bulup göndermesinin cok örnegi var. Mesela cok taninmis Pogba ve Pique, ikisi de United da yeterli görülmemis ve gönderilmistir. Birisi dünyanin sayili stoperlerinden biri olarak görülüyor, digerini de yazin Manchester bedava yollamisti ama 4 sene sonra 110 Milyona geri aldi. Simdi Manchester'a geriezkali desek az bile olur degil mi? Kendi futbolcunu yolla sonra 4 sene sonra dünyanin transfer rekorunu kirarak geri al.
Böyle cok örnek var, mesela bizim Gladbach da Yunus Malli oynuyordu altyapida yeterli bulunulmadi A takim icin gitti Mainz da catir catir oynadi Dortmund falan istiyordu satmadilar simdi Wolfsburg'a gitti.
Yani "iyi olsaydi, birakmazlardi" gibi bir bakis acisi veya düsünce pek saglikli degil bence. Dortmund bu isi iyi biliyor dogrudur ama onlar da zamaninda Marco Reus gibi bir futbolcuyu yetersiz bulup yollamislardi, sonra Gladbach üzeri geri aldilar 17 Milyona. Altyapilarin efendisi olarak lans edebilecegimiz kulüpler bile böyle hatalar yapabiliyor.
Gelelim Koray'a. Koray'in en büyük sikintisi ona güven duyulup uzun süre oynatilmamasi. Yani biz burada hata yaptik, onu mutlaka oynayabilecegi bir takima kiraya yollamaliydik, Bundesliga 2 de falan oynasa bile onun icin cok önemli bir gelisme asamasi olurdu. Hepimiz görüyoruz Bruma Sociedad gibi orta sira Ispanyol takimina gitti geri döndü ve neler neler ögrendi kendisini gelistirdi bir senede. En önemlisi bizde oynarken kendine güveni cok düsük olan, ürkek olan ikili mücadelelerden kacan (bunun sebebi sakatlikdan kaynaklaniyor daha cok) Bruma gitti orada 1 sezon oynayip resmen yeniden dogmus gibi geldi.
Bunu türk takimlari hic beceremiyor, oyuncularimizi kiraya veriyoruz ama ne idügü belirsiz takimlara gönderiyoruz hep. Türkiye icinde gelismez bu oyuncular, yurt disina yollayacaksin lig fark etmezsizin. Belcika, Hollanda gibi yerler genc futbolcular icin cennet misali.
Kusura bakma renktas biraz uzun yazdim.