Ne demek renktaş çok güzel bir yazı olmuş.Keşke herkes böyle mantıklı, düzeyli geri dönüşler yapsa..
Pogba ve pigue çok uç örnekler. Bunlar çok nadir oluyor.
Mesela bruma konusunada kaltılmıyorum.Bruma bizde kalsaydıda aynı performansı gösterirdi. Realdeki performansıda iyi değildi.Bunu söylerken kiralama yöntemine karşı olduğumu söylemiyorum.Bu bruma özelinde bir durum.
Aslında doğruyu sölemek gerekirse ben koray konusunda hayalkırıklılığı yaşıyorum. O zamanlar takip ettiğim kadarıyla bizde başarılı olacağını düşünmüştüm. Fakat daha yakından takip etttikce ve bazı yetersiz özelliklerini gördükce bu takımda zor oynar diyorsun.
Tabikide herşeye rağmen kiraya verilip gelişimine bakılabilir. Bizim takımda kaldığı sürece zor oynar.
Evet uc örnekler verdim dogru ama bu adamlar yollandiklarinda öyle cöp veya cok kötü oyuncular falan degildi, Pogba'yi tüm dünya U20 turnuvasinda görmüstü mesela o cocuktan birsey olur diyordu herkes.
Real Sociedad da iyi degildi Bruma genel olarak ama benim deginmek istedigim de oradaki performansi degildi zaten, daha cok baska bir yabanci ligin hatta bizimkinden kat kat daha iyi bir ligin bir oyuncuya neler katabilecegiydi. Kaliteden ziyade yurt disinda genc oyunculara bakis acisi cok baska bize göre. Biz de genc dedigin cikacak altyapidan ilk oynadigi macta süper ötesi bir performans gösterecek, beklentiler bu yönde. Orada gencleri egitmeye calisiyorlar, bir genc futbolcu oynamadikca gelisemez.
Almanya da kac tane genc oyuncu var takimlarini kac defa yaktilar ama yine de teknik direktörler vaz gecmiyor. En aktüel örnek mesela bizim de hepimizin tanidigi Caglar Söyüncü, bu sezon cocuk takimi kac defa yakti öyle böyle degil ne hatalar yapti. Türkiye de olsa bir daha forma sansi bulamazdi adim gibi eminim, ama Freiburg hocasi ne yapiyor? Cocugu yine de oynatiyor, diyor ki bu cocuk yetenekli bu cocugu kazanmaliyiz.
Bizde bu yok. Ilk macinda cikacaksin oynayacaksin yoksa cöpsün. Olay bundan ibaret. Avrupa'nin ne yazik ki en az bi 10-15 sene gerisindeyiz bu konuda, cok aci bir durum.
Bizde daha kupa maclarinda gencleri oynatmaya korkuyorlar. Gecen Leverkusen-Atletico macinda yani Sampiyonlar Ligi macinda 17 yasindaki cocugu ilk 11 oynatti hoca. Düsün yani. Bizde ise zamaninda Bülent Korkmaz genc Semih'e (o zaman 18 mi 19 mu neydi) güvenmeyip Kewell'i stoper oynatmisti Hamburg macinda o macta da elendik. Halbuki yillar önce kendisini de 18 yasinda sahaya sürmüstü Mustafa Denizli, aslinda en cok kendisinin bu durumun farkinda olmasi gerekiyordu. Kupayi gercekten alabilecegimiz bir sene de 2-0 önde götürdügümüz maci 3-2 verdik saka gibi.
Koray'a gelince evet bence eksik yanlari var ama bunlar gelismeyecek seyler degil. Bir kere ayagi yere saglam basiyor, Koray da en begenmedigim yön biraz vurdumduymaz biraz rahat olmasi. Ama bunlar düzelebilecek seyler. Kiraya yollamamakla cok büyük hata ettik. Alindiginda oynamyacagi bal gibi ortadaydi.
Ne diyeyim umarim diri ve sapasaglam geri döner de su elimizdeki öküz stoperlerin yerine o oynar. Riek hocam gecen sezon Koray'a bir aralar sans veriyordu 4-5 mac arka arkaya.