28 Years Later (20 Haziran 2025)

Suat Kara

Parçalı Üye
geliyor gelmekte olan...

bastan yazayim - trailer'e imza atan - benden 10 uzerinden 10 aldi .

danny ustad ve serideki ekurisi alex garland yine bizi alip goturecekler distopya deryasina .

yazar kisminda kendisine bu sefer cok begendigim -alex garland- eslik edecek .(kendi jeneresinde cok begendigim isimler arasindadir ) .
zaten , alex *ilk filmin yazar kisminda tekti yanilmiyorsam .
anlasilan bu sefer , danny ustad, yonetmeligin yaninda, ''yazimda'' kendisine eslik ederek adeta voltran edasiyla bu son filme damga vurmaya geliyorlar...

sinema da devasa ekranda izlenesi kult serinin son halkasi . 28 years later .

ilginctir daha gecen hafta sinema genel basliginda bu essiz ''kult seriye'' atifta bulunmustuk sevgili @Hayri Cund , @Taha Karadeniz ' le beraber .
bi nevi bu haber , 28 serisi severler adina - erken mujde oldu diyebiliriz . 🎬👍

saygi ve selamlar .

okla zombi avlayan bi lavugu izleyecek kadar bos vaktim yok

4 göz ile beklioruz Suat abi
bekliyoruz dedin de ,
- eskiye gittim ister istemez - , sinemaya eskiden rutin olarak giderdim, sehrin bir cok yerinde farkli sinema keyfi seyri sunan mekanlari arastirirdim . uc bir ornek ; araba da amerikanvari retro kafa da sinema izleme sekli vardir bilirsin , ciragan sarayi ile bizim gs uni nin oldugu denklemde orada vardi ,suan devam ediyor mu bilmiyorum, baska yerlerde de vardir elbette . nice bu ve bunun gibi nacizane film izleme sekli arayislarim da olmustur :hat: .

hatta, zor olani da yapmisimdir.tatiillerde bile sinemaya gitmisligim olurdu , yaz sezonu bogucu *nemli havada *alanya acik hava sinemasi ,bodrum acik hava sinemasi gibi gibi .

derken, yillar gectikce,yasta aldikca ,keza is guc vsvs dolayli sonralari ara ara ozel buldugum filmler icin anca vakit ayirdigim bir duruma donustu .

yazmisken devam edelim ,
eskiden , birde ustte bahsettigim araba da gece sinema keyfi disinda, gece yarisindan sabaha kadar acik olan sinema seanslari da vardi, haftasonu cuma cumartesi geceleri yapardik arada bu secimi .

velhasil ,sinemaya gitmek ; bilet alimindan, ~ icecek ,misir vs kuyrugunda beklemekten, ~ filmin baslamasina dek ,hatta sonrasi filmi izledikten sonra mekandan ayrilana dek - gecen sihirli surec - kanimca izleyici icin bi nevi rituel .

sozun ozu sevgili hayri ,
^seri nin hayrani olma disinda ,-danny boyle sinemasi hatrina- sinema da izlemeyi dusundugum bir eser . 28 years later. dedigin gibi de , 4 gozle bekliyoruz . :hat:

dünyanın en iyi zombi film serisi

*2000ler den bugune *sahsen avrupa sinemasini daha gercekci buluyorum ozellikle bu zombi,virus vs konularini isleme babinda . dis kulvardan australya sinemasi mad max serisi de yeri bende ayri olan distopya evreni temali seridir .

distopya dunya tema hikayeler de australya sinemasi mad max serisi bir yana ,

zombi temali olmasa da hollywood ozelinde; minimal slow burn havasiyla the road filmi distopya olarak nazarimda yeri ayridir . romani da cok iyidir keza .

birde , favori yonetmen listemden cok begendigim alfonso cuaron'un kult filmi - children of men . kanimca, distopya tema da janra nin en ikonik islerinden olan blade runner'in bi nevi *antisidir islenis olarak .
blade r filminde *teknoloji vs one cikan ana elementler olsa da ,
children o m filminde tam *tersidir neredeyse...
<-> ki , kanimca organik hikaye islenisi ve dokunusu daha gercekcidir,bi nevi gunumuzdendir . sartlari ele alisi gercekci noir bakisiyla da bi anlamda da utopya dan uzakta , nitekim, filmin gectigi donem ; distopik islenisle 2027 dir hafizam yaniltmiyorsa .

genel distopik janra da ilk goz agrisi nazarimda ; planet of apes serisidir . serinin ilk yapilan filmlerini yilda bir acip izlerim
( 60lar sonlari~70ler baslari) .

basa donersek , heyecan ve merakla 28 years later filmini bekliyorum.

simdiden - iyi seyirler diliyorum hepimize .

saygi ve selamlar .

28 gün sonra olanı güzeldi.
ilk'i kanimca basyapit . keza , ayni yonetmen -danny boyle imzali .

2.film -farkli bir *yonetmen tarafindan cekildi . *ispanyol menseli .

bu arada , 28 years'in fragman izlenme sayisi rekora gidiyor janra ozelinde .

<- bunda , gorunuse gore bir *nuansin etkisi bariz ->

- rudyard kipling’'in sesiyle “Boots”, 1915 donemi ses kaydi - .

fragman da en cok one cikan durum bu olmus. yorum sayisi ; 37 bin oldu olacak...
10 ~ 11 gun oldu ekleneni , goruntulenme ; 17 milyona dogru gidiyor.

fragmana kim imza atmissa tebrigi benden hak ediyor. muthis bir sunum olmus her anlamda .

yorumlarin one cikanlarindan gozlemim - daha simdiden hype bayagi olmusa benziyor. . .

beklemedeyiz.....

@Hayri Cund , @Taha Karadeniz , @Furkan Korkmaz , @Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Vasfi Vural , @Aslan Karadağ , @Levent Kolpgün , @Hüsnü Ayabakan , @Murat Durmaz , @Osman SEDEN ,
@Barış Savaş , @Naci Liboş , @Oral Sevmez ,,,

saygi ve selamlar.

Son düzenleme:
nisan ortalarinda ^yeni fragman cikmis ;

velhasil , 2.fragman da cok basarili gozukuyor . ^traileri/fragmani -hazirlayani- ^ilkinde oldugu gibi tekrar tebrik ederim . :tbr:

saygi ve selamlar .

nisan ortalarinda ^yeni fragman cikmis ;

velhasil , 2.fragman da cok basarili gozukuyor . ^traileri/fragmani -hazirlayani- ^ilkinde oldugu gibi tekrar tebrik ederim . :tbr:

saygi ve selamlar .

üstad film olarak resident evil serisi hakkında ne düşünüyorsun(özellikle ilk 2,3)

üstad film olarak resident evil serisi hakkında ne düşünüyorsun(özellikle ilk 2,3)
sevgili arda -
isin ilginc tarafi, hafizam yaniltmiyorsa ; ben bu seri nin sadece-> 1.filmini izlemistim. o da yonetmeni hatrina(p.w.s anderson).
elbette ana tema olarak, kagit uzerinde okurken , merak edilesi bir konu olan (yanilmiyorsam) -> - super human - konusu nedir filmde nasil isleyeceklerini de merak etmedim degil . -haliyle dolayisiyla izlemistim . diger yandan , kac puan verdim , onu da hatirlamiyorum . :unsure:

saygi ve selamlar .

Son düzenleme:
sevgili arda -
isin ilginc tarafi, hafizam yaniltmiyorsa ; ben bu seri nin sadece-> 1.filmini izlemistim. o da yonetmeni hatrina(p.w.s anderson).
elbette ana tema olarak, kagit uzerinde okurken , merak edilesi bir konu olan (yanilmiyorsam) -> - super human - konusu nedir filmde nasil isleyeceklerini de merak etmedim degil . -haliyle dolayisiyla izlemistim . diger yandan , kac puan verdim , onu da hatirlamiyorum . :unsure:

saygi ve selamlar .
aslında 1, 2 hatta bir nebze 3. filme kadar gayet iyi ilerliyordu ama maalesef film tuttuğu zaman para kazanmak için uzattıkça uzatma hastalıgı bu seriye de zuhur etti. en son bu son diye bir film daha yaptılar 2017'de öyle bitti. (serinin 6. filmi)

filmin vizyon tarihi geldi catti .

bu arada ,
son fragman 1 ay olmus ekleneni -yeni fark ettim ;

ayrica, ustad danny boyle leziz bir soyleyisi gerceklestirmis, ozellikle izlemenizi oneririm. (ustadin ^tutkusunu bold takdir ettim) .

tarafim adina net olan ; filme oldukca hype yapmis olmam. ki, basligi acmamdan da belli olmustur bu durum 😅 .
filmi cok uzun zamandir bekliyorum. serinin yeri bende ayridir - ki , janra ozelinde de oneri bazli yazdigim ilk filmlerdendir .

saygi ve selamlar .

Geri
Üst Alt