Cevap: #27 Juan Emmanuel Culio | Orduspor'da Kiralık
Yabancı futbolcu transferinde ''Birden çok mevkide oynayabilen oyuncu'' ları çok makbul tutuyor hocamız...Ben bunu yabancı kontenjanından maksimum verim alma niyeti olarak anlıyorum.Gerçi benim tercihim birkaç mevkide vasat oynayabilecek adam yerine tek mevkinin hakkını tam verecek futbolcu olur da, 2-3 tane yerli-yabancı ''Joker'' de kadro yapısını rahatlatır,doğrudur...
Peki kadro kalitesini direkt yükseltecek yerli ve alınabilir oyuncu yokluğunda yabancı kontenjanı niçin kullanılmaz?...Geçen yıl 6+2 ye takılıpta oynayamayan kaliteli futbolcu gördünüz mü bu ligde?...Transfer sezonunda ''Dünya yıldızı'' ya da ''Bionik adam'' diye lanse edilen futbolcuların sezon içinde sakatlık-uyumsuzluk-performans düşüklüğü gibi sebeplerle döküldüğü çokta alışıldık bir durumdur...
Ben Pino konusunda olumsuzum,gitmesi isabet oldu.Stancu tutulsa itirazım olmazdı ama Culio mutlaka kalmalıydı,madem başkası alınmayacak...Hatta kalan 2 kontenjan için de araştırılıp genç ve gelecek vaadeden futbolcular alınabilirdi;diyelim bir solbek,bakarsın bulduğu şansı değerlendirirdi ve gelecek sene hesabında +1 in olurdu...
Henüz ilk maç oynanmış,Elmander sakat,Baros ''Yolcu'' ve bu hiçte hayret edilesi bir durum değil benim için!...