#3 Uğur Uçar

Cevap: #3 Uğur Uçar

Hücuma daha çok çıkması lazım ama.Keita çok yalnız kaldı.Halbuki ilk yarıda bir pozisyonda Arda'yı topla çok güzel buluşturmuş,Arda'nın volesi az farkla dışarı gitmişti.Uğur'dan daha çok görmek isteriz böyle hareketleri.

Hücuma daha çok çıkması lazım ama.Keita çok yalnız kaldı.Halbuki ilk yarıda bir pozisyonda Arda'yı topla çok güzel buluşturmuş,Arda'nın volesi az farkla dışarı gitmişti.Uğur'dan daha çok görmek isteriz böyle hareketleri.

Doğru söylüyorsun da hocam , karşısında Reyes , Simao falan vardı . Bence Rijkaard söylemiştir ileri çok çıkma diye . Çıksaydı boş alan bulabilirlerdi . Bu da tehlikeli olurdu herhal.

Doğru söylüyorsun da hocam , karşısında Reyes , Simao falan vardı . Bence Rijkaard söylemiştir ileri çok çıkma diye . Çıksaydı boş alan bulabilirlerdi . Bu da tehlikeli olurdu herhal.

Bence Rıjkaard çıkma dememiştir.Çünkü iki bekimizde istediği anda rahat rahat ileri çıkıyordu.Golün asistinide Hakan yaptı zaten.Uğur fazla Avrupa tecrübesi olmadığı için yeterli özgüven yoktu kendisinde.Allahtan Caner gibi heyecandan eli ayağı titremedi.Keşke daha fazla hücuma çıksaydı.Top sağ kanattayken zaten Simao hemen Keita'nın yanında şıp diye düşüyordu.Keita hep iki kişiyle boğuştu.Uğur'unda destek vermesi lazımdı.Flores Keita'ya önlem olarak Ujflasi'yi sol beke koydu.(Gerçek solbekleri sakat veya cezalı değildi yedekteydi)Ama Ujfalsi bile hücuma çok destek verdi.Keşk Uğur'da biraz cesaretli olsaydı.Neyse yavaş yavaş artık.Formu yükseliyor.

Keske Sabri Madrid macinda oynayip Simao ve Reyes'e karsi iyi bir rezil olsaydi da goreydiniz. Ugur'un yaptigi savunmayi Sabri ruyasinda goremez.

Uğur'un ne kadar kıymetli bir bek olduğunu anlamıyor malesef taraftarımız. Katılıyorum sana. Ayrıca defansif olarak mükemmel olması yanında ortaları da çok başarılı. Daha Sabri'nin sakatlığından beri sürekli forma bulmaya başladı. Dünya çapında futbol görgüsü ve tecrübesi olan Elano için bile yarım devre sabredilmişken, Gio için bile sabredilecekken 2 senedir bırakın top oynamayı bacağını kullanamayan bir adam için iyi oynamasına rağmen habire yıkıcı eleştiri yapıyoruz. Her maç üstüne koyacak. Önümüzdeki sezon tekrar sakatlandığı yıl olduğu gibi takımın en çok asist yapan oyuncusu olur.

Uğur'un ne kadar kıymetli bir bek olduğunu anlamıyor malesef taraftarımız. Katılıyorum sana. Ayrıca defansif olarak mükemmel olması yanında ortaları da çok başarılı. Daha Sabri'nin sakatlığından beri sürekli forma bulmaya başladı. Dünya çapında futbol görgüsü ve tecrübesi olan Elano için bile yarım devre sabredilmişken, Gio için bile sabredilecekken 2 senedir bırakın top oynamayı bacağını kullanamayan bir adam için iyi oynamasına rağmen habire yıkıcı eleştiri yapıyoruz. Her maç üstüne koyacak. Önümüzdeki sezon tekrar sakatlandığı yıl olduğu gibi takımın en çok asist yapan oyuncusu olur.

Uğur'u ben de severim, beğenirim, ama bu seneki performansını düşününce, Sabri'yi kesecek adam olsa olsa Dani Alves falan olur :D

Son maçta gayet iyiydi. Ama İbrahi Üzülmez2e karşı işi çok zor. :idea:

Keske Sabri Madrid macinda oynayip Simao ve Reyes'e karsi iyi bir rezil olsaydi da goreydiniz. Ugur'un yaptigi savunmayi Sabri ruyasinda goremez.

İşte bu bakış açısı herşeyi özetliyor. Sabri isterse uçsun yine kötülüğü istenecek.

Ayrıca sen sabri keita sayesinde iyi oynuyor arkasına kimi koysan düzelir gibi birşeyler söylemiştin. Ancak uğur da bir değişme yok.

Savunması iyi görüşlerine de şu aşamada katılamıyorum çünkü;

İleri gitmezsen defansın doğal olarak kuvvetlenir Sabri bir maçta en az 3-4 kez çizgiye iner. Toplu-topsuz. Sabri Uğur'un 2-3 maçta yaptığı bindirmeden çok bindiriyor çoğu maçta. Keita'nın coşmasındaki en büyük etken. Bunları atlamayalım.

Bence Uğur'un savunulacak bir tarafı kalmadı. Aldığı her topu şişir, rakibe ya da taca at. Orta sahayı 3 kez geç... Bu maç için konuşmuyorum acımasız da olmak istemiyorum ama benim görüşüm çok vasat bir youn ortaya koyuyor. Top rakipteyken iyi ama bizim gibi büyük takımlar için asıl önemli olan ayağındayken ne yaptığındır...

Bir sağbek 3 maç üstüste en çok top kaybedenler sırasında zirveye oynuyorsa burada bir sorun var demektir. Bunu göremeyenlerde daha büyük sorun vardır. Arda'dan fazla top kaybı yapması hem de 2-3 kat fazla yapması büyük problemdir.

Sabri kolay çalım yiyen, Uğur ise çok zor çalım yiyen oyuncular. Bunu inkar edemeyiz. En büyük özelliğide rakibi kalemize yaklaştırmıyor. Bir nevi kaçarak savunma yapmıyor. Rakibi kaleden uzağa sürüklüyor. Sabri'de duru tam tersi. Rakip Sabri'nin üstüne geldikçe kaleye kadar çekiliyor Sabri ve tehlikeli oluyor rakip.

Sabri kolay çalım yiyen, Uğur ise çok zor çalım yiyen oyuncular. Bunu inkar edemeyiz. En büyük özelliğide rakibi kalemize yaklaştırmıyor. Bir nevi kaçarak savunma yapmıyor. Rakibi kaleden uzağa sürüklüyor. Sabri'de duru tam tersi. Rakip Sabri'nin üstüne geldikçe kaleye kadar çekiliyor Sabri ve tehlikeli oluyor rakip.

Ama Sabri de topla beraberken rakibi ileri doğru itiyor;) Çalım yeme yönünden zaafı olsa da hızıyla bunu kapatıyor çoğu zaman. Çok ters çalımlar yediğini hatırlamıyorum. Örneğin Uğur'un kale önünde yediği bir çalım vardı Ankaragücü maçında. Yani o da karşı karşıya da çok başarılı değil. Eskiden öyleydi. Çok agresifti.

Eski haline bakacaksak Uğur'un hücum gücü Sabri'nin çok çok üstünde yalnız :)

Eski haline bakacaksak Uğur'un hücum gücü Sabri'nin çok çok üstünde yalnız :)

Uğur'un eski hali mi Sabri'nin eski hali mi?:) Sabri almanya-türkiye maçında bir bek nasıl hücuma destek verir diye ders vermişti. Bu Hem de philipp lahm'ın karşısında... Sabri çok küçümseniyor. Ben cidden çok iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Hep öyle düşündüm. Uğur da öyleydi. Asist krallığına oynuyordu. Agresifti. Ama şimdi öyle değil. Anlatmak istediğim bu. Bu arada Uğur eskisi gibi olsa bile Sabri hücum anlamında daha başarılı olurdu. Çünkü o zaten bir hücum oyuncusu. Uğur'dan iyi olması kadar doğal birşey yok. Bunu kabul etmek lazım.

Ahmet Ugur Sabri gibi macta 4-5 kere pozisyonunu bos birakarak rakip kontra yaparken ileriden geriye duz kosu halinde geri doner mi bunun da cevabini ver. Ugur sakatliktan yeni cikti, o yuzden habire ileri cikmamasi normal. Zaten dikkat edersen garanti oynuyor, riske girmiyor. Yerini Sabri'ye kaptirdigi icin, pas hatalariyla veya ileri cikip yerini kaybetmekle hocanin gozunden dusmek istemiyor. Hakan Balta gibi oynuyor o yuzden. Hakan'a da kotu diyemezsin heralde?

Ahmet Ugur Sabri gibi macta 4-5 kere pozisyonunu bos birakarak rakip kontra yaparken ileriden geriye duz kosu halinde geri doner mi bunun da cevabini ver. Ugur sakatliktan yeni cikti, o yuzden habire ileri cikmamasi normal. Zaten dikkat edersen garanti oynuyor, riske girmiyor. Yerini Sabri'ye kaptirdigi icin, pas hatalariyla veya ileri cikip yerini kaybetmekle hocanin gozunden dusmek istemiyor. Hakan Balta gibi oynuyor o yuzden. Hakan'a da kotu diyemezsin heralde?

Hakan kötü değil. Ama Sabri'nin sol versiyonu olsa onu tercih ederim. Etmezsem de sebebi iki bekin de hücumcu olmasının mantıklı olmayacağındandır. Evet, sabri zaman zaman geriye yavaş dönüyor ama hakikaten çok bindiriyor üstad. Başkası olsa o tempoyla bile dönemez. Uğur'un pas hataları ve topu şişirmesi beni çok rahatsız ediyor. Atletico maçında keita'dan sonra en çok top kaybı yapan oyuncuymuş. Sabri'ye karşı bir ön yargı var ben bunu kırmaya çalışıyorum. Neyse umarım Uğur bugün hem ofansif hem defansif olarak güzel oynar:)

Dedigim gibi, sakatliginin ve yerini kaybetmenin yarattigi etki buyuk. Sakatlik oncesi Ugur benim Galatasaray'da gordugum belki de en iyi sag bekti.

Ya her beğenmediğimiz oyuncunun kötülüğünü mü isteyeceğiz Allah aşkına? Saçmasapan yorumlar yapmayalım lütfen.Takıma yararlı olacaksa kim oynarsa oynasın.

Bugün herkes takmış Uğur'a.Haftalardır rezalet deyince biz suçlu oluyoruz.

Geri
Üst Alt