Sinan Arslan
Büyük Kaptan
- 22 Kasım 2008
- 24.750
- 158
- 1.463
Cevap: #3 Uğur Uçar
Orta ve çalım konusunda Sabri'ye ders verebilir!
Orta ve çalım konusunda Sabri'ye ders verebilir!
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Cok ilginc bir yorum. Ugur'un koca 90 dakika da 2 kotu ortasi oldugu dogru, bu olay Sabri'den sonra pek birsey fark etmedi benim icin. Fakat madem analiz yapiyoruz kestigi diger 3 ortayi da yazalim. Biri gol oldu, digerini Elano gereksiz bir sekilde kalenin soluna yolladi, bir digerinide 4 tane oyuncumuz uzerinden atladi. Rijkaard eger Ugur'u keserse ciddi bir adaletsizlik soz konusu olur. Zira bir daha ki maca ilk Ugur'un ismini yazacagina inaniyorum.
Ben 90 dakika canlı izledim ve değerlendirmemi yaptım. Bana görede sizin yorumlarınız ilginç hatta fantastik. Eğerki dünkü maçta Sabri olsaydı ilk yarı kesinlikle gol atardık. Diğer hücumlarımız da çok daha sonuca yönelik hücumlar olurdu. Ayrıca Sabri takımın dinamizminin de baş mimarı. Dediğim gibi televizyon başında size ne veriliyorsa ancak onu görüyorsunuz ama stadda hem Sabri'yi hem Uğur'u canlı izleyince ve ikisinin de takıma ne katkı sağladığını görünce fark çok net ortaya çıkıyor. Uğur o eski Uğur değil. Maç eksiği olduğu çok bariz bir şekilde belli. Topa hükmedemiyor eskisi gibi, tekniği zayıflamış. Bilhassa ilk yarıda birçok pozisyonu hatalı paslar ve auta giden ortalarıyla harcadı. Oynadıkça kapatıcaktır bu eksiklerini ama dünkü performansı kesinlikle yetersizdi.
Sabri'nin geçen sezonki Sabri olmadığını da eklemeliyim. Hala geçen sezonda kalmışsınız sanırım.
Ben 90 dakika canlı izledim ve değerlendirmemi yaptım. Bana görede sizin yorumlarınız ilginç hatta fantastik. Eğerki dünkü maçta Sabri olsaydı ilk yarı kesinlikle gol atardık. Diğer hücumlarımız da çok daha sonuca yönelik hücumlar olurdu. Ayrıca Sabri takımın dinamizminin de baş mimarı. Dediğim gibi televizyon başında size ne veriliyorsa ancak onu görüyorsunuz ama stadda hem Sabri'yi hem Uğur'u canlı izleyince ve ikisinin de takıma ne katkı sağladığını görünce fark çok net ortaya çıkıyor. Uğur o eski Uğur değil. Maç eksiği olduğu çok bariz bir şekilde belli. Topa hükmedemiyor eskisi gibi, tekniği zayıflamış. Bilhassa ilk yarıda birçok pozisyonu hatalı paslar ve auta giden ortalarıyla harcadı. Oynadıkça kapatıcaktır bu eksiklerini ama dünkü performansı kesinlikle yetersizdi.
Sabri'nin geçen sezonki Sabri olmadığını da eklemeliyim. Hala geçen sezonda kalmışsınız sanırım.
Kesinlikle Uğur sağ bek olmalı ve Sabri Barış'ın yerine orta sahada oynamalı. Zaten sezon başından beri bunu söylüyordum. Çünkü Uğur gerçek bir sağbek ve bu pozisyonda gerek defans olarak gerekse ofans olarak Sabri'den daha iyi. Tabi Sabri şüphesiz daha hızlı ve dinamik bir isim (ki Dani Alves'ten ve Maicon'dan dinamik olabilir) ama genelde Uğur çok daha akıllı, dengeli (defans ile ofans arasında) ve becerikli oynar. Uğur'un defans anlayışı da üstün ve yaptığı ortaları, pasları, ve bindermeleri ile rakip için daha tehlikeli.... Sabri'nin daha ofansif oynamasına rağmen. Zaten 2007-2008 şampiyonluk yılında (Konya'da sakatlana kadar) Uğur'u görmüştük. Bence şans verilirse milli takımda Gökhan'ı bile kesebilicek potansiyele sahiptir. Ama şu anda GS'de devamlı oynaması lazım.
Sabri de bitmek bilmiyen enerjisiyle orta sahada takıma daha faydalı olabilir.