3 Yaşındaki Oğlum İçin Tavsiyeleriniz

Serdar Tuncal

Sarı Üye
Selamlar saygilar hayırlı geceler. Bir oglum var ellerinizden oper 3 yasinda. Hani kuzguna yavrusu sahin gozukur derler ya bana ve cevremdekilere gore cok yetenekli bir cocuk. Ayni zamanda solak ve hic zorlamamis ve bu konuda egitim vermemis olmama ragmen toplara yasindan beklenmeyecek sekilde sert ve duzgun vuruyor. Ayni zamanda patlayici kuvveti cok iyi. Yani bir anda hizlaniyor. Surekli parklarda oldugumuz icin ister istemez diger cocuklarla koyasladigimda arada belirgin bir fark goruyorum. Bu arada ben Beden Egitimi ogretmeniyim ve ayni zamanda voleybol antrenoruyum.Oglumu 4 yasinda cimnastik sonrasinda yuzmeye verecegim nasip kismet olursa. Kendi cabalarimla da ufak tefek biseyler vermek istiyorum ama bir taraftan da yasi cok kucuk ve baslamak icin cok erken. sıkılmasını istemiyorum. Bu konuda kafam cok karisik. Vereceginiz cevaplar icin simdiden tesekkurler. Allah razi olsun:)

Hocam ogretmenseniz bizim gibi maholarsan niye tavsiye aliyorsunuz bide tavsiye istedginiz konu tam olarak ne?

Universitede aldigim egitime gore futbola basla yasi 10 - 11. Ama o zamana kadar beklersem yeteneklerini gelistirmede gec kalmis olabilirim diye dusunuyorum. Bir taraftan da baslarsam cocuk sikilabilir futboldan soguyabilir. Gerci kalkip ona antrenman yaptiracak degilim ama basit driller kukalar arasindan gecmeler vs. yaptirabilirim. Dedigim gibi aklima takilan tek sey kendi haline birakmak mi yoksa hafif hafif baslamak mi?

Bahsetiğiniz yetenekler Allah vergisi o ayrı ama hiç yeteneği olmasa bile küçük yaştan itibaren sporla uğraşması geleceği açısından çok faydalı olur , illa sporcu olmak değil yani daha iyi bir birey olabilmek için bu konuda hayata en azından bir adım önde başlayabilmek için .

Benim de ufak bi kardeşim var 4 yaşındayken yüzmeye götürürdük, severdi baya. Bu yaslarda sıkılacağını sanmam ama biraz daha büyüdüğünde tahminimce kendisi karar vermek isteyecektir. Bence bi yaştan sonra (6-7 gibi) çoğunlukla onun fikirlerine öncelik vermeniz daha isabetli olur. Bi kursa katılmasını istediğinizde ilk olarak ona danisirsaniz sorun olmaz gibi.

Tabi benin çocuğum falan yok, sadece fikir yurutuyorum. Daha tecrübeli arkadaşlarımız daha iyi cevaplar vereceklerdir.

N5

Benim de ufak bi kardeşim var 4 yaşındayken yüzmeye götürürdük, severdi baya. Bu yaslarda sıkılacağını sanmam ama biraz daha büyüdüğünde tahminimce kendisi karar vermek isteyecektir. Bence bi yaştan sonra (6-7 gibi) çoğunlukla onun fikirlerine öncelik vermeniz daha isabetli olur. Bi kursa katılmasını istediğinizde ilk olarak ona danisirsaniz sorun olmaz gibi.

Tabi benin çocuğum falan yok, sadece fikir yurutuyorum. Daha tecrübeli arkadaşlarımız daha iyi cevaplar vereceklerdir.

N5
Elbette kendi secimleri onemli. Ama cimnastik ve yuzmeye mutlaka gonderecegim o konuda pek secme hakki birakmayacagim:)

sol bek yapalım ustam çok ekmek yer valla Türkiye'de.

Universitede aldigim egitime gore futbola basla yasi 10 - 11. Ama o zamana kadar beklersem yeteneklerini gelistirmede gec kalmis olabilirim diye dusunuyorum. Bir taraftan da baslarsam cocuk sikilabilir futboldan soguyabilir. Gerci kalkip ona antrenman yaptiracak degilim ama basit driller kukalar arasindan gecmeler vs. yaptirabilirim. Dedigim gibi aklima takilan tek sey kendi haline birakmak mi yoksa hafif hafif baslamak mi?

Uzman bir futbol antrenorundan bir tavsiye al bence. kendi kafamiza gore egitmeye kalkarsak var olan yeteneklerinide koreltebiliriz. Ama jimnastik neysede yuzmeye alistirman simdilik pek mantikli gelmiyor bana neden diyeceksen yuzmede genelse kol ve bacak kombinasyonlari bellidir ona alisirsa esnekligi gider ayni hareketlere odaklanabilir tabi olmayadabilirde tahminnen sadece.

Renktaş ülkenin durumunu göz önüne alarak sana önerim: oğlunu mutlaka bek yap. Hayatını kurtarırsın vallah.

Bu arada allah analı babalı büyütsün, sıpa maşallah yetenekli bayağı herhalde sen bu işin ucunu bırakma bence :)

I am the one who knocks!

Elbette kendi secimleri onemli. Ama cimnastik ve yuzmeye mutlaka gonderecegim o konuda pek secme hakki birakmayacagim:)
Zaten o yaşta karar veremez pek :D Sever de zaten. Tek sorun büyüyüp bi arkadaş çevresi olduğunda. Okuldan sonra kursa/antrenmana katılıp kendine kalan vaktin kısıtlılığından şikayet edebilir, o yüzden ilerde daha çok kendi karar vermeli. Sen de böyle düşünüyormuşsun zaten, süper.

sol bek yapalım ustam çok ekmek yer valla Türkiye'de.
Benim de aklıma geldi de sol bek olmasın çocuk ya, baksana ayağı düzgün ve sertmiş. Sağ kanat, forvet veya ofansif orta saha olsun. Bombalasın kaleyi.

3 yasindaki cocuuguda sol bek yaptiniz ya :D

Türkiyede alt yapi egitimi futbol kulüplerinde kac yas itibari ile basliyor ki bu arada ?!

Futbolcu olacak diye de endexli olmayiniz lütfen. okul egitimine önem veriniz ayni zamanda. Cocugunuzda futbol konusunda öz güven ve disiplin sayifligi görürseniz ilerki zamanda okul egitiminde cok daha önem vermesini saglayin. Türkiyede gercigi yetenekli olsanda is yapma imkanin var gibi yeterki baglantilarin olsun.
Ama bu hep böyle olacagi anlaminada gelmez. Türkiyedekiler artik uyanmilari gerekir yavas yavas ve hak edenler futbolcu ola bilmeli.

Konuya dair pek bir bilgim yok ama bir çocuğun gerçekten yetenekli/farklı olduğu 15-16-17 yaşların da belli olur diye birşey'ler okumuştum veya izlemiştim yani bu yaşlar da diğer çocuklar'dan farklı ve daha iyi olabilir ama gelişim tamamlandıktan sonra aslında pekte yetenekli olmadığı ortaya çıkabilir bana biraz erken bir yaş gibi geldi bunları konuşmak için... Nice yeni ronaldinho, yeni ronaldo kaybolup gitti...

Oglunun adi neyy? İsme gore analiz edecem. Kendimi doldurdum cvp verdiginde spor dair patlamami gerceklestirecem

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Konuya dair pek bir bilgim yok ama bir çocuğun gerçekten yetenekli/farklı olduğu 15-16-17 yaşların da belli olur diye birşey'ler okumuştum veya izlemiştim yani bu yaşlar da diğer çocuklar'dan farklı ve daha iyi olabilir ama gelişim tamamlandıktan sonra aslında pekte yetenekli olmadığı ortaya çıkabilir bana biraz erken bir yaş gibi geldi bunları konuşmak için... Nice yeni ronaldinho, yeni ronaldo kaybolup gitti...
Renktas haklisin ama toplara vurusundaki sertliginden ziyade teknigi kalcayi vurusa katabilmesi vs gorsen hak verirdin diye dusunuyorum. Nice ronaldonho ronaldo da yanlis egitimlerden kaynakli kaybolup gidiyorlar gibi geliyor.bahsettigin yaslara geldiginde hala yetenekli oldugunu dusunursem almanyadaki futbol kuluplerinin secmelerine goturmeyi planliyorum. Tabii bunlar simdilik hayaller:)

3 yasindaki cocuuguda sol bek yaptiniz ya :D

Türkiyede alt yapi egitimi futbol kulüplerinde kac yas itibari ile basliyor ki bu arada ?!

Futbolcu olacak diye de endexli olmayiniz lütfen. okul egitimine önem veriniz ayni zamanda. Cocugunuzda futbol konusunda öz güven ve disiplin sayifligi görürseniz ilerki zamanda okul egitiminde cok daha önem vermesini saglayin. Türkiyede gercigi yetenekli olsanda is yapma imkanin var gibi yeterki baglantilarin olsun.
Ama bu hep böyle olacagi anlaminada gelmez. Türkiyedekiler artik uyanmilari gerekir yavas yavas ve hak edenler futbolcu ola bilmeli.
Hocam Turkiyedeki ozel ve devlet kurumlarindaki egitim sisteminin bozzat icerisinde olan birisi olarak okul egitimi benim icin 2.planda geliyor. Benim onunla ilgili hedefimde ileride futbolcu ya da sporcu olmayabilir ama simdiden baslamis oldugu yabanci dili (rusca) yanina 2. Bir yabanci dil eklesin. Benim yasima geldiginde bu 2 dili ana dili gibi konusabilsin. En az 1 enstruman calabilsin, aktif bir sporla ugrassin. Esim de ogretmen. Ikimiz icin de su anda derslerin hicbir onemi yok. Maalesef icinde bulundugumuz sisteme bakis acimiz budur:(

Renktaş ülkenin durumunu göz önüne alarak sana önerim: oğlunu mutlaka bek yap. Hayatını kurtarırsın vallah.

Bu arada allah analı babalı büyütsün, sıpa maşallah yetenekli bayağı herhalde sen bu işin ucunu bırakma bence :)

I am the one who knocks!
Renktas ben de bek dusundum ama ben de esimde uzun degiliz. ne biliyim bek icin fazla celimsiz olabilir bizim tarik gibi:))

Geri
Üst Alt