30 Eylül 2014 - Türk Askerlerinin Esir Alınması

Töre Dirik

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Bazı ortadoğu ajanslarının iddiasıdır. Ekşi sözlükte açılan başlık altında gördüm ve google translate ile çevirdiğim kadarıyla iddialar doğru görünüyor.

https://twitter.com/AlMayadeenNews/status/517008299548749824

https://soundcloud.com/hawa-smart/30092014a-1

İddiaya göre Işid militanları, Süleyman Şah Türbesini koruyan 30 kadar Türk askerini "güvenli yere götürme" bahanesiyle tutuklamış ve bizim askerler duruma direnmemişler.

Bu fotoğrafın da, Süleyman Şah Türbesine giden yolda çekildiği söyleniyor.
byziydxiaaeupag.jpg

Az önce bir haber sitesinde gördüm. Doğrulanılacak mı bakalım..

Washington Post bu iddiayı 1-2 gündür dillendiriyor ama en son Genelkurmay bu iddiaları yalanlamıştı informel olarak. Tabi son 1-2 saatlik yeni bir gelişme yoksa.

İlgili uluslarası sözleşmeyi bizzat bilmiyorum ama son 1 senedir bahsi geçen toprağımızla ilgili malum sıkıntılar var. Neden orada hala 35-40 özel harekat var ve sayıları artırılmıyor merak ediyorum. Esad rejiminin provakatif bir girişiminden mi çekiniliyor, yoksa Suriye ile yapılan anlaşmada personel sınırı mı var öğrenemedim henüz.

Benim komplo teorim şudur...

-Işid'in Süleyman Şah Türbesini basması bir plan dahilinde gerçekleşti.

-Hükümet, bu baskından haberdar olmasına rağmen kasıtlı olarak müdahale etmedi, takviye asker göndermeyerek oradaki askerleri yalnız bıraktı.

-Işid'in askerleri rehin almasıyla birlikte (hatta daha korkuncu o askerlere zarar verilmesi ihtimalidir) Türkiye'de tezkere karşıtı kişilerin ve kurumların zihnini bulandırmak amaçlandı.

-Eğer üstte yazdığım korkunç iddia gerçekleşirse, o askerlerin şehit edilmesinin ardından Türk halkının tamamını tezkereye destek verir hale getirmek, parti ve kuruluşları da halk tepkisinden dolayı tezkereye gönülsüz de olsa destek verme noktasına sürüklemek planlandı. (BU SAYEDE, ÇATIŞMALAR SONRASI CİDDİ KAYIPLAR VERİLİR VE OLUMSUZ DURUMLARLA KARŞI KARŞIYA KALINIRSA, HER KESİMİN DESTEĞİ ALINDIĞI İÇİN, İKTİDARIN SORUMLULUĞU ÜZERİNDEN ATMASI DAHA KOLAY BİR HAL ALACAK)

Çok mu uçtum bilmiyorum ama umarım haksız çıkarım.

Benim en son duydugumda oraya oraya Bordo berelileri yollamislarmiydi yollayacaklarmiydi, oyle biseyler vardi yanilmiyorsam... Bordo larda oyle kolay kolay teslim felan olmaz diye dusunurken PSG 2-1 yapti :D

Eger gercekten boyle bisey varsa cok kotu olur, 49 konsolosluk calisanindan sonra boyle bi gaflet e dusmus isek, cok kotu olur... Ama bordolar tutulduklari yerdende kacabilirler o kabiliyetleri vardir herhalde eger yakalanan askerler Bordo bereli ise...

Son düzenleme:
İndirelim kepenkleri, kapatalım ülkeyi. Allah belasını versin böyle işin

Benim en duydugum en son oraya Bordo berelileri yollamislardi korumalari icin, Bordo larda oyle kolay kolay teslim felan olmaz diye dusunurken PSG 2-1 yapti :D

Eger gercekten boyle bisey varsa cok kotu olur, 49 konsolosluk calisanindan sonra boyle bi gaflet e dusmus isek, cok kotu olur... Ama bordolar tutulduklari yerdende kacabilirler o kabiliyetleri vardir herhalde...

Sıkıntı etme. Senaryo oturtulup 2 hafta içerisinde bölüm yetiştirilir ve Polat Alemdar tarafından tüm Türk askerleri kurtarıldığı gibi Işid de yok edilir. :) Her şey 20:00-23:00 arası yayınlanacak bir Kurtlar Vadisi bölümüne bakar.

ışide Türkiyeden destek var hatta içlerinde Türkler bile olabilir
danışıklı dövüş bunlar

görürsünüz bakın
önüne gelenin kafasını kesen örgüt Türkleri esir alıyor ama burun bile kanamıyor (tabiki kanasın manasında değil)

Son düzenleme:
Sanırım türbeye anılan tarzda bir müdahale yok ama etrafı çevrili durumda ,
neyle ilgilidir bilmiyorum ama şuan çok kapsamlı ve detaylı bir operasyon hazırlığının yapılmakta olduğunu hatta planlamanın yapılmış olabileceğini tahmin ediyorum .

Son düzenleme:
Askerlere inşallah birşey olmaz.Böyle bir oyun için daha fazla masum insanlar inşallah katledilmez

Bizi o bataklığa öyle ya da böyle çekecekler görünen o.Aşağı tükürsen ışid yukarı tükürsen pkk çık işin içinden çıkabilirsen

Kınatçaklar kendilerini o olcak,bak fena kınarız.

Yeri gelmişken tezkereye PKK'nın da girmesi hem şaşırttı hem de sevindirdi diyebilirim. En azından şımarık ve mütecaviz davranışlarının farkında olduklarını hissettim.

IŞİD komedisi(barbarlığı da tabi) sayesinde Esad barbarlığı da unutuldu gitti.

Şimdi hem IŞİD hem de Esadlı bir Suriye ile başbaşayız.

Bu arada Suriye sinir hattina da bayagi 30-40 tane tank konuslandirilmisti yanlis hatirlamiyorsam, eger bu gercek ise onun icin konuslandirilmistir herhalde... Tanklar saldiriya gecmediyse sikinti yok demektir... InsaAllah yani, yoksa tezkereyi cikarmisken top yekun temizleyeceksin, Musul u Kerkuk u kendina baglayip kontrolu elinde tutacaksin (zaten misaki milli haritamiz icinde kendileri). Orada ne PKK ya ne Isid e goz actiracaksin, kafayi kaldirani vuracaksin (teroristleri kastediyorum halki degil)

Allah askerimizi ve hangi dine yada ırka mensub olursa olsun masum insanları korusun.

Geçenlerde ordaki komando birlik boşaltılıp bordo bereliler yerleştirilmişti. Çatışma olmadan esir alınmaları imkansız. Haber yalan gibi geldi. Kaldı ki çatışma olsa bile diyarbakırdan kalkan uçakların oraya varması 5 dakika sürmez.

Geri
Üst Alt