#30 Giovani dos Santos

Cevap: #30 Giovani Dos Santos Ramirez

Bugüne kadar kaç tane 7-8 milyon euroluk trasnfer yapmışız ki şimdi alternatif olacak adama o kadar para verelim.

Sanki her sene bir oyuncuya 10-15 milyon euro veriyoruz bi kere de Gio'ya verin diyorsunuz.

Tamam Gio yeteneklidir ama dünyadaki tek yetenekli, potansiyelli genç oyuncuymuş gibi konuşuyorsunuz.

Konuşulan rakamlar korkunç. Benfica 8.7 milyon pound teklif etmiş deniliyor.

Bu adam en iyi, en gelecek vaad ettiği, popüler olduğu dönemde 5.5 milyon euro'ya transfer oldu Tottenham'a.

Şimdi soruyorum bu iki yıl içinde hiç forma şansı bulamadan bu adam ne yaptı böyle de değeri iki katna çıktı?

Tottenham da düşünmüyor Gio'yu kadroda. Dünya Kupasından sonra satarlar ama bu rakamlara giderse şaşırırım.

Şans verilsin 3-4 maç. 11in değismezi olur.

Madem siz dakikaları, istatistikleri önemsiyorsunuz. Bende formayı önemsiyorum.

dossss.jpg

Şu formayı giymiş olması bile onu sevmemiz, savunabilmemiz için yeterlidir. Potansiyeli olduğunun göstergesidir.

Meksika'dan hep orta kalitede futbolcular çıkıyor. Brazilyalı futbolcular'dan daha kalitelisi daha ucuza alınabilir. İlle de tanınmış olmasına gerek yok.

Şu anda dunyada 1 oyuncu goster. Tum maç boyunca içinde olan. Messi, Ronaldo hepsi oyunun belli bolumlerinde oynar. Sende burda soylediğin saçma lafla kalırsın.

Kewell nasıldı sanki. Tum taraftarlığın taptığı adamda 10 dk. gozukur. 50 dk sonra 1 hareket daha yapar. 70. dk.da çıkardı. Gio'yu sevmiyorsun anladıkta yorum yapma bari. Kendini guldurme.

Kewell en azından iş bitiriyor dos santosun asist golüde yok.Tottenham,Barcelonanın gözden çıkardığı bu oyuncu içi hala 'dünya yıldızı' çok iyi oyuncu olucak ısrarı nedir anlamak mümkün değil.Hep varsayım hep bir ecak acak.Dos santosun oynadığı şu oyunu S.özkanda emin olun oynayabiliyor.

Birde yeni ribery felan diyolar bazıları o tam facia.Ribery hiç izlemediniz mi yahu sürekli kariyerinde yükselişte olan bir oyuncu bize geldiğinde hatırlıyorum müthiş dikkat çekiyordu yeteneğiyle.Ribery gittiğinde samimi söylüyorum oturdum ağladım. :D

Bugüne kadar kaç tane 7-8 milyon euroluk trasnfer yapmışız ki şimdi alternatif olacak adama o kadar para verelim.

Tamam Gio yeteneklidir ama dünyadaki tek yetenekli, potansiyelli genç oyuncuymuş gibi konuşuyorsunuz.

Gio'yu alternatif olarak almıyoruz ki esasen.Keita solda oynayacak belki.Ya da Gio sağda veya ortada oynayacak ilk 11'de.Gio'yu alternatif olarak değil bir yatırım olarak da düşünebilirsin.Şimdi 8 milyon€'ya alırsın birkaç sene içinde 15-20 milyon€'ya satarsın.Sonra çok büyük bir patlama yaptığında "ah yönetim,kaçırılır mıydı bu çocuk,futbolcu" diyoruz.Eğer başka bir takıma giderse bunu diyeceğimizden eminim.Serdar'la mı Avrupa'da başarı hedefliyorsun.Alternatif Serdar katabilir ki Galatasaray'a.Yapacağı katkı olacaktır elbet,ama bu bizim istediğimiz düzeyde olmazsa ne faydası var ki.Lig için transfer yapmıyoruz ki biz.

"Dünyadaki tek yetenekli Giovani mi?" konusuna gelince.Evet belki tek yetenekli değil o.Ama yetenekli ,potansiyeli yüksek,en verimli yaşında olan bir futbolcu.Galatasaray'da devam etmek istiyor tabi.Büyük yetenekleri genç yaşta getirmek kolay mı?Kewell'ı daha erken alabilseydik bazı şeylerin çok daha farklı olacağını görmek zor değil.Sonra bekliyoruz Messi gibi futbolcular 30'una gelsin de alalım diye.Böyle futbolcuları takımına getirmek istiyorsan bazı şeyleri göze alacaksın.Sıradan bir futbolcudan bahsetmiyoruz sonuçta.Fifa'nın DÜnya kupasında gördüğü en yetenekliler arasında ilk sıralarda gelen birinden bahsediyoruz.Sonra başlıyoruz"Ah yönetim niye kaçırdın,alsaydın ya.Balık balina oldu." demeye

Meksika'dan hep orta kalitede futbolcular çıkıyor. Brazilyalı futbolcular'dan daha kalitelisi daha ucuza alınabilir. İlle de tanınmış olmasına gerek yok.

Sonra "bu kim,adını hiç duymadım,nerden bulmuş bunu yönetim "demeyin ama Emre.Hep Öyle oldu şimdiye kadar,bilindiği gibi.

Kewell en azından iş bitiriyor dos santosun asist golüde yok.Tottenham,Barcelonanın gözden çıkardığı bu oyuncu içi hala 'dünya yıldızı' çok iyi oyuncu olucak ısrarı nedir anlamak mümkün değil.Hep varsayım hep bir ecak acak.Dos santosun oynadığı şu oyunu S.özkanda emin olun oynayabiliyor.

Birde yeni ribery felan diyolar bazıları o tam facia.Ribery hiç izlemediniz mi yahu sürekli kariyerinde yükselişte olan bir oyuncu bize geldiğinde hatırlıyorum müthiş dikkat çekiyordu yeteneğiyle.Ribery gittiğinde samimi söylüyorum oturdum ağladım. :D

Ya git otur maclarını izle şu adamın. Serdarla aynı kefeye koyuyorsun.

100 kişi dun çok iyi derken biri bazen maçta kayboldu dedi diye 30 saniye sonra bize 10 dk. oturcak oyuncu gelmesin bilmemne diye mesaj atmıssın. Macı izlememene ragmen. Bu da senin elestrilerinin dikkate alınabilirliğini gosteriyor. Sanki adamı kotulemek için nobet tutuyodun sayfada.

Ya git otur maclarını izle şu adamın. Serdarla aynı kefeye koyuyorsun.

100 kişi dun çok iyi derken biri bazen maçta kayboldu dedi diye 30 saniye sonra bize 10 dk. oturcak oyuncu gelmesin bilmemne diye mesaj atmıssın. Macı izlememene ragmen. Bu da senin elestrilerinin dikkate alınabilirliğini gosteriyor. Sanki adamı kotulemek için nobet tutuyodun sayfada.

Serdarla Dos santos arasında fazla bir fark yok birini siz şişiriyorunuz sözlerinizle o kadar.Zaten yavaş yavaş hakettiği yere düşüyor.

Not:Serdar beğendiğim bir oyuncu değil.

Dünkü maçı izledik hep beraber. Beğenen arkadaşlar nasıl izledi bu adamı? Meksika'da kimse iyi değil. ManU'nun aldığı eleman da girdikten sonra oynayamadı. Bir tek Salcido'yu beğendim. Sol bekte oynamasına rağmen bütün kanadı kullandı. Bir de sonradan giren 7 numara iyi işler yaptı diyebilirim. Onun haricinde at çöpe.

Sanki her sene bir oyuncuya 10-15 milyon euro veriyoruz bi kere de Gio'ya verin diyorsunuz.

Konuşulan rakamlar korkunç. Benfica 8.7 milyon pound teklif etmiş deniliyor.

Bu adam en iyi, en gelecek vaad ettiği, popüler olduğu dönemde 5.5 milyon euro'ya transfer oldu Tottenham'a.

Şimdi soruyorum bu iki yıl içinde hiç forma şansı bulamadan bu adam ne yaptı böyle de değeri iki katna çıktı?

Tottenham da düşünmüyor Gio'yu kadroda. Dünya Kupasından sonra satarlar ama bu rakamlara giderse şaşırırım.

Gio kalitesinde geleceği olan kaç futbolcu var 7-8 M€'a.Varsa bildiğin mesaj at başkana gitsin alsın.

Arda satılmadan Gio alınmaz. Çağatay'ın dediği gibi bu kadar para verip Gio'yu yedekte oturtabilecek bir takım değiliz. Daha doğrusu önceliklerimiz farklı. Gio'ya o parayı vereceğimize orta sahaya daha kaliteli adamlar alabiliriz. Ayrıca iki sezon önce 6 milyon euroya aldığı adamı iki yıl oraya buraya kiralamış tottenham. Şimdi ya tutarsa deyip istedikleri parayı veremeyiz.

Arda bugün var yarın yok. Hatta bu sene kalacağı bile şüpheli. Diyelimki kaldı. Seneye kesin gidec ek avrupaya. Sonra dönüp Gio'yu almak da mantıksız olur. Kewell'da gidiyorken mutlaka kalmalı. Oranın alternatiflerinden Caner de gönderildi. Arda- Gio - Keita arasında rotasyon olur. Gio form tutarsa Keita bekler büyük ihtimal. Serdar da bu rotasyona katılabilir.

Bir kere atlanılan bir nokta var, Benfica bizden zengin bir klup. Yıllardan beri ilk kez oyuncu sattık ve kazandıgımız para 5m euro iken, Benfica bizim sadece son 3 yıldır ust duzey yabancı oyuncu almaya basladıgımız dunya pazarında hem alırken hem de satarken cok daha buyuk meblaglar odeyebilmis ya da kazanabilmis bir klup.

Diger transferlerden ettkleri karlarla bazı riskleri alabilme sansları artıyor ama Turk kulupleri için bu imkansıza yakın bir olay.

Meblagın toplam butce içindeki payı ve saydıgım diger faktorler dusunulunce, Benfica'nın alacagı risk/maliyet bizden dusuk. İkincisi rakam ve haberler abartı olabilir, menajerler tarafından kasıtlı cıkarılır bu haberler genelde piyasası artsın diye, hemen tepki verip avlanmamak gerekir.

Bence de bu tarz bir adam alınmalı. Uygun bir fiyatla alınabiliyorsa Gio olmalı . Ama 7 milyon euro büyük para. Özellikle de geçmişine baktığımızda. Ne yapmış da fiyatı artmış Gio'nun? Yine de seneye Arda satıldığında çok iyi alternatifler bulabilirsin iyi bir araştırmayla. Sadece bu yıl Canerle Gio'yu bulduk. Tabii ki bir iki aylık bir çalışma değil. Yıl boyu.

Emre ben seni hakikaten anlamıyorum ya, katıldığım bir yorumunu görmek nasip olacak mı acaba. Hala mı Brezilya, bide ucuz futbolcuları? Brezilya'dan sırf teknik diye ucuz adam almak fenerin mantığı.

Dünkü maçı izledik hep beraber. Beğenen arkadaşlar nasıl izledi bu adamı? Meksika'da kimse iyi değil. ManU'nun aldığı eleman da girdikten sonra oynayamadı. Bir tek Salcido'yu beğendim. Sol bekte oynamasına rağmen bütün kanadı kullandı. Bir de sonradan giren 7 numara iyi işler yaptı diyebilirim. Onun haricinde at çöpe.

Bnm izlenimim şöyle:Giovanni de fena sayılmayacak bir performans sergiledi.Çok hızlıydı ancak son vuruşlarda hiç yapamadı hele bir pozisyon var ki tam komedi.Bilmem kaç metre topu sürükleyip geldi öyle bir vurdu ki Serhat Akın'ın bir vuruşu vardı aynen o.Guardado kısa süre almasına karşın çok hareketliydi.Pablo Barrera da iyiidi.Ancak ben Carlos Vela'yı çok beğendim.Muazzam olur orta sınıf liglerde.Büyük lig topçusu değil bana göre ama Portekiz; Hollanda;Türkiye gibi liglerde dehşet oyuncu olur gibime geliyor.

Caner ve Gio bu takıma gelecekteki 2 sene seviye atlatacak adamlardı. Şimdi Caner + Gio yerine, Çağlar +Serdar Özkan'a döndük. En çok buna üzülüyorum.

Caner sol acıkta iyi, bekte oynayamıyor. Caglar ise bek fark bu temelde. Sadece olaya yetenek acısından bakmamalıyız. Sol acık Caner'i bek diye transfer etmek zaten basında hataydı.

Gio yabancı kontenjanı dolduracak ve pahalı bir bonservisi var. Serdar ise Turk ve bonservisi elinde. Fark bu.

Caner sol acıkta iyi, bekte oynayamıyor. Caglar ise bek fark bu temelde. Sadece olaya yetenek acısından bakmamalıyız. Sol acık Caner'i bek diye transfer etmek zaten basında hataydı.

Gio yabanacı kontenjan dolduracak ve pahalı bir bonservisi var. Serdar ise Turk ve bonservisi elinde. Fark bu.

Kime göre neye göre?

Geri
Üst Alt