#30 Giovani dos Santos

Cevap: # 30 Giovani Dos Santos Ramirez

Giovani Fos Santos diye medya başlık atsa demediğinizi bırakmazsınız bir de.Taraftar bile yapıyorsa bunu,medya yapmış çok mu.

Tama uyum sorunu varda ışık yok . Bir numarasını göremedik daha Mesela Keıta ilk maçında iyi değildi ama kalıtesi olduğunu gösterdi Ama bu adam ?

Keita 2 sezonda 15 maç mı yaptı?Tamam karşılaştırıyoruz ama bunu yaparken 2 futbolcunun son 2 senede oynadığı maç sayısına bakarak yapsak fena olmaz hani.

Dos Santostan bu sene büyük bir çıkış beklemek hayalcilik olur düşüncesindeyim.

Alınmasının başlıca nedenlerinden birisi sneyede bizde kalacak olması diye düşünüyorum.

Kewell ile sözleşme yenilenemez ise onun yerinde kullanılacağını düşünüyorum.

Sezon başında iyi bir Antraman temposu yememiş olan Dos Santos sezon içindede maç temposu yaşamadığı için geldiğinden beri bir güvensizlik içinde oynuyor.

Dün çok dikkatli izledim; top kendise geldiğinde yanlış pas vermemek için tekrar geri pas atıyor. 30 küsürde oyuna girdi ve ilk ortasını 80 nci dakikada yaptı. Üzerinde bir ürkeklik ve kendine güvensizlik mevcut. Aynı zamanda fiziki açıdanda zayıf olduğu için çok zorluk çekiyor.

Ben Rijkard ın Dos Sontosu maçların kısa peryodlarında oyuna sürmesini ve Zorluk derecesi ve stresi fazla olan maçlarda kullanmaması taraftarıyım ( En azından kendine güveni ve gücü yerine gelene kadar )

Önümüzdeki sezon bu oyuncu için yazılan bu seneki olumsuz yazılara baktıkça; belkide ne kadar erken hükümler vermişiz diyeceğiz.

20 küsür yaşında genç bir delikanlının uyum sorunu yaşaması kadar normal bişey olamaz.

Lincoln ilk geldiği 3-5 maç şov yapmıştı ama sonra senelerce yattı.

Bırakında Dos Santos uyum süreci yaşayıp yavaş takıma uyum sağlasın.

Şuan bize gereken şey KEWELL - BAROS - SABRİ üçlüsüdür.

Bu adamdan birşeyler beklemek hayalcilik olur.Halı saha topcusu bu.Carrusca bile bundan iyiydi.Bereket versin bonservisini almamışız.Uzuc yırtmışız.Bu adama vereceğimiz parayı Lille deki Hazard a verelim.Süper geleceği var gerçekten.Fener i maymun etti

Oynaya oynaya iyi olacak.

İlk maçlarda iyi oynayıp, sonra kötü oynamasındansa;

İlk maçlarda kötü oynayıp, sona iyi oynamasını tercih ederim.

Rahat olun arkadaşlar. Bu adamın kalitesi belli, gücü belli. Kendini kanıtlamış birisi ve daha 20 yaşında. Şu güven sorununu atlatsa Keita gibi oynar aslında. Dün biraz kıpırdadı yorumumda belirttim, hatta bir pozisyonda çalım atıp dribbling felan yaptı yani kendi isterse yapabiliyor, kendine güvenirse başarabiliyor ama işte tek eksiği güven bu adamın, o da maç oynaya oynaya olacak.

Adamı maçta bir kere gördüm onda da faul yaparak topu Arda'dan çaldı sağolsun.

Özgüven problemi açıkca görülüyor. Kimse pas atılmıyor demesin, maçı dikkatli izleyen biri toptan nasıl kaçtığını görür.

Caner hata yaptı ancak en azından oyuna ağırlığını koyabiliyordu. Gio yüzünden resmen 10kişi oynadık. Hatta Sarp'ı da ekleyelim etti mi 9 kişi.

Özellikle Sarp'ın mücadelesine saygım sonsuz. Kapasitesi belli ve her maç zorluyor o yüzden eleştiremem ancak top bizdeyken sürekli toptan kaçıyor. Bana gelmesin, hata yapmayım da kime gidere gitsin havasında. Müsait pozisyonda olduğu zaman da sürekli arkadaşlarını gösteriyor eliyle.

Sabrederim, bakalım görücez ancak kimse seneye açılır hayalleri kurmasın, bu adam sezon sonuna akdar böyle devam ederse kimse almaz bu adamın bonservisini.

Seçim kozu olarak alınmış gibi geliyor bana.Fantastik bir transfer yani. Uzun zaman forma şansı bulamamış, henüz hiç bir açıdan hazır olmayan bir oyuncunun hem de ara transferde alınmasının başka bir açıklaması olamaz.

Kendine güveni yok, başka bir deyişle özgüven problemi var. Bunu aşması için çözüm reçetesi ve gidilecek yöntemler belli: Her maç oynayacak!

Allah rızası için Emre Çolaktan fazlası nedir biri bana anlatır mı?Aldığı her topu geri pas yapıyor,ileri pası bile yok,mücadele dersen onuda dün gördük sadece Arda ya bir folü var başka birşeyi yok,bir orta yaptığını bile görmedim,nasıl kanat oyuncusu bu?Adı Santos değilde Ali olsa şimdiye kadar çoktan gönderilirdi ama Santos olunca kurtarıyor galiba.

Seçim kozu olarak alınmış gibi geliyor bana.Fantastik bir transfer yani. Uzun zaman forma şansı bulamamış, henüz hiç bir açıdan hazır olmayan bir oyuncunun hem de ara transferde alınmasının başka bir açıklaması olamaz.

Kewell ve Arda'nın gitmesi kuvvetli ihtimal. Bu yüzden şimdiden piyasası yokken opsiyonla alındı Gio. Geleceği düşünerek alındı yani. Bu güne kadar bu yaşa kadar bir çok şey yaşadı kendini çok kez ispat etti, ödüller aldı, Barcelona'da bir sürü maça çıktı ve performansıyla geleceğin Ronaldinho'su dedirtti millete.

Şu an 20 yaşında ve piyasası yok. Kewell ve Arda'nın gitmesi kuvvetli ihtimal yani demiştim yukarda ama Dünya Kupası turnuvasından sonra bonservisi çok artar ve alamayız da o zaman almak istesek. Bu yüzden şimdiden aldık bu adamı hocam ;) .

Kewell ve Arda'nın gitmesi kuvvetli ihtimal. Bu yüzden şimdiden piyasası yokken opsiyonla alındı Gio. Geleceği düşünerek alındı yani. Bu güne kadar bu yaşa kadar bir çok şey yaşadı kendini çok kez ispat etti, ödüller aldı, Barcelona'da bir sürü maça çıktı ve performansıyla geleceğin Ronaldinho'su dedirtti millete.

Şu an 20 yaşında ve piyasası yok. Kewell ve Arda'nın gitmesi kuvvetli ihtimal yani demiştim yukarda ama Dünya Kupası turnuvasından sonra bonservisi çok artar ve alamayız da o zaman almak istesek. Bu yüzden şimdiden aldık bu adamı hocam ;) .

İyi güzel de bu adam böyle oynamaya devam edecekse kusura bakma ama bonservisi falan hayatta alınmaz, alınmamalı.

Sezon sonuna doğru müthiş bir patlama yaparsa bilemem ancak hiç sanmıyorum bu halini gördükçe.

Kewell ve Arda gidecekse bile kapı gibi Caner duruyor orda. Gio'ya tercih ederdim doğrusu.

Bir yorumcu demişti sanırım, hatta eleştirilmişti. "Gio'nun Galatasaray'a, Galatasaray'ın ona olduğundan daha fazla ihtiyacı var." diye.

Şu an bu sözün ne kadar doğru olduğu görülüyor. Gio'nun tekrardan özgüven, ivme kazanması için Galatasaray her bakımdan büyük şans.

Neyse bakalım, görücez. Kapak olmaya razıyım. :)

Çizgiye yakın bir yere geçiyor pas alıyor ve aynen geriye yolluyor.Kaç maçtır dikkat ediyorum buna.Dün yine 1-2 mücadeleye girdi şaşırttı beni.

Ayen . Sorumluluk almaktan korkuyor

O zaman paşa paşa gider.Sanki yeri garantiymiş gibi rahat.20 yaşında adam yabancı da olsa kendini göstermek için sorumluluk almalı.Dün fenerli babam bile bağırdı kaç kere bir topu da geri yollama be adam diye.

O zaman paşa paşa gider.Sanki yeri garantiymiş gibi rahat.20 yaşında adam yabancı da olsa kendini göstermek için sorumluluk almalı.Dün fenerli babam bile bağırdı kaç kere bir topu da geri yollama be adam diye.

Adam yıllardır düzenli futbol oyna(ya)mıyor, ondan olabilir mi bu sorumluluktan kaçma mevzusu?

Misal 5 sene boyunca araba sürme imkanın olmadı, sonra biri geldi sana son model bir araba verdi, "Al, sür!" dedi. Muhtemelen uzunca bir süre bir tarafından ter akıtarak tekrar kendini alıştırmaya çalışırsın.

Bu arada da birileri sana "Ulan rahat sürsene şunu, derdin nedir senin!?" diye söylenirse de muhtemelen "biraz empati yap be güzel kardeşim" diye mırıldanırsın kendi kendine.

Adam yıllardır düzenli futbol oyna(ya)mıyor, ondan olabilir mi bu sorumluluktan kaçma mevzusu?

Misal 5 sene boyunca araba sürme imkanın olmadı, sonra biri geldi sana son model bir araba verdi, "Al, sür!" dedi. Muhtemelen uzunca bir süre bir tarafından ter akıtarak tekrar kendini alıştırmaya çalışırsın.

Bu arada da birileri sana "Ulan rahat sürsene şunu, derdin nedir senin!?" diye söylenirse de muhtemelen "biraz empati yap be güzel kardeşim" diye mırıldanırsın kendi kendine.

Bu adam geçen sene maçlara çıktı.Daha önce de Barcelona gibi bir takımda az da olsa forma giydi.Böyle bir adamın bu tür şeyleri çoktan aşması lazımBöyle yeteneğin varsa hocana kendini göstermek için sorumluluk alırsın.Ben milleti çalıma dizsin falan demiyorum ki sadece mücadele etsin,kendinden birşeyler katmayı denesin.Bunu da çok uzun süre oynatmasan dahi her genç futbolcu yapar(Bizim Aydın dışında).Ne futbolcular gördük düzenli oynayamayan...

Geri
Üst Alt