#30 Giovani dos Santos

Cevap: # 30 Giovani Dos Santos Ramirez

Fikrinize saygılıyım ama anlamadığım nokta Gio kendini ispatlamış bir oyuncu bu yaşa kadar bir çok şey yaşamış bir oyuncu ve daha 15 senesi olan bir oyuncu çok genç henüz. 17-18 yaşında Barcelona'da A takımda forma giymiş ve güzel oyunlar çıkartmış birisi.

Bu tür yorumları yaparken nasıl emin oluyorsunuz anlamak mümkün değil.

Hatırladığım kadarıyla Elano'ya da karşı yorumların vardı ama Elano nasıl oynuyor gördük, umuyorum bu yorumunda da Giovani seni yanıltacaktır...

Dostum, eğer bu adam dar alanda oynamayı öğrenirse inanılmaz bi topçu olur, ama şu an öyle bi ilham göremiyorum.

Çok iyi oyuncu olabilir, ama büyük takım oyuncusu olmak başka bişey.

Mesela guiza kapanan takımlara karşı bi halt yapamıyo, çünkü kontra atak oyuncusu kendisi.

Bunun futbol ile ne alakası var? kapalılara kan kusma yeri değil burası

Kapanan takımlara karşı genel olarak zorlanıyoruz değil mi?Pozisyon bulamıyoruz çok fazla.Gio oynasa da oynamasa da.Gio kapalı takımlara karşı iyi futbol sergilemezse Galatasara'a uygun değil diyorsan,kapalı takımlara karşı zorlanan diğer futbolculara neden birşeysöylemediğini merak etmiyor değilim.

Kapanan takımlara karşı genel olarak zorlanıyoruz değil mi?Pozisyon bulamıyoruz çok fazla.Gio oynasa da oynamasa da.Gio kapalı takımlara karşı iyi futbol sergilemezse Galatasara'a uygun değil diyorsan,kapalı takımlara karşı zorlanan diğer futbolculara neden birşeysöylemediğini merak etmiyor değilim.

Gio yu izle, sonra ardayı izle. Ardada kapalı takımları açıcak yetenek var dar alanda çalım atabiliyo, ama santosun dar alanda bikere bile adam geçtiğini görmedim.

Bu arada herkes barca,barca diye tutturmuş. Barca en yetenekli adamını cuzi bi miktara niye verdi tottenhama? Herkes fabregas dicek biliyorum :)

Ama bir gerçek var, rijkaard bu adam ugruna ronaldinhoyu kesti, demek var bi bildiği.

Dediğim gibi dar alanda oynamayı öğrenmesi lazım büyük takım topçusu olabilmesi için, yoksa sonu aydın gibi olur

Dostum, eğer bu adam dar alanda oynamayı öğrenirse inanılmaz bi topçu olur, ama şu an öyle bi ilham göremiyorum.

Çok iyi oyuncu olabilir, ama büyük takım oyuncusu olmak başka bişey.

Mesela guiza kapanan takımlara karşı bi halt yapamıyo, çünkü kontra atak oyuncusu kendisi.

O beğenmediğin Guiza, kendi ceza sahasına kadar gelip mücadele etmek zorunda kaldığından bi şey yapamıyo görünmüyo. Maçlarda toplasan 3 defa adam gibi top gelio, 2'sinde savunma arkasına koşu yapıp kaleciyle karşı karşıya kalıyo. Son vuruşları iyi olsa, 50 gol atar her sezon.

O beğenmediğin Guiza, kendi ceza sahasına kadar gelip mücadele etmek zorunda kaldığından bi şey yapamıyo görünmüyo. Maçlarda toplasan 3 defa adam gibi top gelio, 2'sinde savunma arkasına koşu yapıp kaleciyle karşı karşıya kalıyo. Son vuruşları iyi olsa, 50 gol atar her sezon.

Beğenmedimi kim söylüyo? Ben guizayı çok beğeniyorum :) Dünyada onun kadar iyi depar atabilen adam çok az.

Bu arada herkes barca,barca diye tutturmuş. Barca en yetenekli adamını cuzi bi miktara niye verdi tottenhama? Herkes fabregas dicek biliyorum :)

Ama bir gerçek var, rijkaard bu adam ugruna ronaldinhoyu kesti, demek var bi bildiği.

Dediğim gibi dar alanda oynamayı öğrenmesi lazım büyük takım topçusu olabilmesi için, yoksa sonu aydın gibi olur

Hem soruyu sormuşsun hem de sordupun sorudaki tezini çürütmüşsün. Kasma kendini boşver. Sırtını geriye yasla, kahveni, kolanı, biranı al eline keyifle izle Gio'yu. Kasımpaşa maçındaki Gio'nun maç kondisyonu daha %50 bile değil.

tüm yorumcular baslamis yok neymis bos alan bulmusda iyi oynamismis

herkes ayni seyi söyliyor pazartesi görüsürüz !!

Hem soruyu sormuşsun hem de sordupun sorudaki tezini çürütmüşsün. Kasma kendini boşver. Sırtını geriye yasla, kahveni, kolanı, biranı al elinde keyifle izle Gio'yu. Kasımpaşa maçındaki Gio'nun maç kondisyonu daha %50 bile değil.

Evet çürüttüm, ama rijkaard da taraftar baskısı yüzünden şutlandı barcadan, bunun en büyük nedenelridnen biri ronaldinhoyu kesmesiydi.

Rijkaard ın her yapcagı iş dogru olcak diye bi kaide yok.

Şimdi gio hakkında negatif yorumlarıma ara veriyorum 4-5 maç daha izlicem bakalım hayırlısı

tüm yorumcular baslamis yok neymis bos alan bulmusda iyi oynamismis

herkes ayni seyi söyliyor pazartesi görüsürüz !!

Kendi yarı alanından rakip ceza sahasına kadar,6-7 saniyede top taşıdığından bahseden yok. :) Tükürdüklerini yalayamamalarına neden olan gururları ile zeka seviyeleri ve futbol bilgileri ters orantılı onların :)

Gio ile Arda birkere ayni stilde oyuncular degiler. Gio acik alan oyuncusu " senin belirtigin gibi" Arda ise kapali alan da is yapiyor " belirtigin gibi."

Gio'yu dar alanda adam gecemiyor diye yarigiliyamasin, " Arda'yi ise genis alan buldugu zaman Gio gibi son surat top suremiyor diye yargiliyamasin".

Peki neden dersen, ben ise sana, ikisinin farkli stil oynadiklarini bilirtirim. Arda'da olan " dar alan da ise yapmasi" Gio'da olan, " hiz ile yardirmasi"

bunu birlestirirseniz ortaya, " Cristiano Ronaldo" cikar. Iste o yuzden dunyanin en pahali oyuncusu " Cristiano."

Gio ile Arda birkere ayni stilde oyuncular degiler. Gio acik alan oyuncusu " senin belirtigin gibi" Arda ise kapali alanda is yapiyor " belirtigin gibi."

Gio'yu dar alanda adam gecemiyor diye yarigiliyamasin, " Arda'yi ise genis alan buldugu zaman Gio gibi son surat top suremiyor diye yargiliyamasin".

Peki neden dersen, ben ise sana, ikisinin farkli stil oynadiklarini bilirtirim. Arda'da olan " dar alan da ise yapmasi" Gio'da olan, " hiz ile yardirmasi"

bunu birlestirirseniz ortaya, " Cristiano Ronaldo" cikar. Iste o yuzden dunyanin en pahali oyuncusu " Cristiano."

Peki sana bişey sorcam, TSL de hangisi daha çok gerekli

Dar alanda iş yapan oyuncumu, yoksa açık alanda iş yapan oyuncumu?

Her maçımızı futbol oynamak istiyen takımlarla oynasak zaten ligde 90 puanla şampiyon oluruz kadromuzun kalitesinden dolayı.

Arda boş alan yaratacak, Giovani o boşluğu kullanacak. Doğrusuda bu değilmidir ?

Yav o değilde Meksikanın ne kadar ateşli seyircisi varmış hazırlık maçında adamlar sanki savaşa gider gibi boya sürmüşler suratlarına stad tıklım tıklım coşuyorlar...

İnönüde maçı izledim,bizim Türkiye-Honduras maçındaki taraftarlar bunların yanında çok kolpa kalıyor kimse kusura bakmasında...

Meksikalılar ateşlidir ağa yiyecekleri felan.. :D

Peki sana bişey sorcam, TSL de hangisi daha çok gerekli

Dar alanda iş yapan oyuncumu, yoksa açık alanda iş yapan oyuncumu?

Her maçımızı futbol oynamak istiyen takımlarla oynasak zaten ligde 90 puanla şampiyon oluruz kadromuzun kalitesinden dolayı.

Gio adam geçemez fikri nasıl oluştu sende? Gio, Arda gibi karşısındaki oyuncunun içinden geçmeye kalkışmaz ama karşısındaki 3 tane adamın sağından solundan yardırır gider, merak etme sen.

Dos Santos 'un boş alanda hızı sayesinde iş yapacağını, kapalı takımlara karşı oynayamadığını falan nasıl çıkardınız şaşıyorum. Evet hızlı, boşluk bulduğu zaman kopup gidecek bir adam. Ama vücut, bilek hareketleriyle de adam eksiltecek yeteneğe sahip. Sadece depar atarak tehlike yaratan, adam eksiltemeyen biri olsaydı oynayamazdı Barcelona 'da.

Dos Santos 'un boş alanda hızı sayesinde iş yapacağını, kapalı takımlara karşı oynayamadığını falan nasıl çıkardınız şaşıyorum. Evet hızlı, boşluk bulduğu zaman kopup gidecek bir adam. Ama vücut, bilek hareketleriyle de adam eksiltecek yeteneğe sahip. Sadece depar atarak tehlike yaratan, adam eksiltemeyen biri olsaydı oynayamazdı Barcelona 'da.

Barça'da veya Meksika milli takımında izlememiş olanlarda öyle bi soru işareti oluşmuş. İlk 11 çıktığı ilk maçtan sonra, ikna olurlar. :)

Stil,Tarz her bakımdan çok farklı oyuncular ikisini kıyaslamak Elma ve armut olayından bile daha absürttür.

Ha şunuda beliritiyim, bonservisi 3.5 milyona alınırsa tarihimizin en iyi transferi olur fiyat/yetenek bakımından.

Geri
Üst Alt