#30 Giovani dos Santos

Cevap: # 30 Giovani Dos Santos Ramirez

Ben fazla izlemedim adamı kardeşim Galatasaraydaki performanlarına göre yorum yaptım . İlk maçlardaki düşüncelerim bunlardı şimdide yanıldığımı farkettim Bal gibide haketti o maçlarda bu yorumları Öyle bir görüntü çizdi

Size iyi araştırmalar ve iyi eğleceler :coffee:

Yahu izledin yada izlemedin bununla hic bir alakasi yok. Bende bu cocugu o cok kadar izlemedim. Sadece bir kac videosunu izlemisimdir youtube'de ama 1-2 mac kötü oynadi diye hemencik balon demeye gerek yok. Biraz mantikli düsünsen olmazmi??? Sence Rijkaard Barcelona gibi bir takimda hic bos bir adami banko oynatirmi???

Gio suana kadar hic bir Türk oyuncunun yapamadigini basarmis ve bu genc yasina ragmen(18) Barcelona'da banko oynamis. Bu bile yeter zaten kalitesini konusturmak icin ama yinede salliyorsunuz hemencik 1-2 mac kötü oynadi diye. Messi bize gelse ve ilk maclarini kötü oynasa onada mi balon diyeceksiniz. :rolleyes:

Giovani Messi'den de iyi olacak.

Osman Tanburacı'nın yazısından...

Rijkaard’ın kendini bulmuş Santos’u kesmesini de anlayamadım! Yahu adam toparlanmış hatta bir hafta öncesi fırtına olup esmiş, takımı kamçılamış, sağdan soldan sular seller gibi akmış. Hangi futbol beyni bu çocuğu kenarda tutar? Niçin tutar? Ayrıca morali düzelmiş adamı kenarda tutarsan futbola da insana da ihanet etmiş olursun. Koysanıza takıma Santos’u. Koyun ki Eskişehirspor bu kadar üzerinize gelemesin. Bunu düşünmek için de Rej-Nees olmaya gerek yok ki… Sokaktan adam çevirsen moralli Santos’u banko oynatır!

Hoca'nın düşüncesi bence yanlış değildi.2.yarı çabuk bir Santos ile berabere giden oyunu çözecekti ama olmadı.

Jo ile birlikte bu lige,bu medyadaki çapsız futbol ulemalarına çok fazla bir adam...

Rijkaard’ın kendini bulmuş Santos’u kesmesini de anlayamadım! Yahu adam toparlanmış hatta bir hafta öncesi fırtına olup esmiş, takımı kamçılamış, sağdan soldan sular seller gibi akmış. Hangi futbol beyni bu çocuğu kenarda tutar? Niçin tutar? Ayrıca morali düzelmiş adamı kenarda tutarsan futbola da insana da ihanet etmiş olursun. Koysanıza takıma Santos’u. Koyun ki Eskişehirspor bu kadar üzerinize gelemesin. Bunu düşünmek için de Rej-Nees olmaya gerek yok ki… Sokaktan adam çevirsen moralli Santos’u banko oynatır!

Maçtan önce kapanması muhtemel bir Eskişehir takımının sahada olacağı çok net biliniyordu. FR bunu düşünerek Elano ile kapanan defansın kilitini açmaya çalıştı. Ardından yorulan Eskişehir defansını açıcak kişi olarak Giovani'yi kenarda bekletti. Nitekim ilk yarıda bir gol atmış olsaydık bu kez biz Giovani'nin oyuna girişi ile birlikte üzerinize gelen rakibi kendi silahı 'kontra' ile vuracaktık. Ama işte futbol bu ! Adaletsiz oyun. Burada önemli olan her geçen gün takımın sisteme alışması ve pratiğe döküyor olması.

Maçtan önce kapanması muhtemel bir Eskişehir takımının sahada olacağı çok net biliniyordu. FR bunu düşünerek Elano ile kapanan defansın kilitini açmaya çalıştı. Ardından yorulan Eskişehir defansını açacak kişi olarak Giovani'yi kenarda bekletti. Nitekim ilk yarıda bir gol atmış olsaydık bu kez biz Giovani'nin oyuna girişi ile birlikte üzerinize gelen rakibi kendi silahı 'kontra' ile vuracaktık. Ama işte futbol bu ! Adaletsiz oyun. Burada önemli olan her geçen gün takımın sisteme alışması ve pratiğe döküyor olması.

Cevap: #30 Giovani Dos Santos Ramirez

Ya Allah'ınızı severseniz futbolu bilin de konuşun bizim Gio'ya ihtiyacımız yok

Emre Çolak = 4 adet Gİo Fıs SAntos eder.

Ayrıca bu adam o kadar iyiydi de Barça gönderdi kabul peki tottenham da ilk 38 kadroaya niye giremedi?

2. Lig de bile zor oynadı onu açıklayın?

Ama Fabregas 18- 19 yaşında Arsenal'de banko oynuyordu. Bir oyuncu iyi ise gittiği her takımda oynar.!

Boş boş konuşmayın. Bu adam Bank Asya da oynasın gitsin.

bravooooo :D bunu bulamamissiniz ama :ciftetelli::ciftetelli::ciftetelli:

Tam olarak hazır olduğunda arada 5 metre farkla TSL'deki en hızlı topçu topsuz Gio topla beraber koşmaya başlasın Gio geçer gider. TSL'e fazla bir yetenek derim başka da birşey demem.

İyi olsaydı barcelona'dan gönderilmezdi diyen arkadaşlara şunu sorayım: Gio Barçada kalsaydı kimin yerine oynayacaktı? Kimi kesecekti? Bence böyle birşey imkansız. Gittiği takımlarda neden oynayamadı diye soruyorsunuz ama takım olgusu bir oyuncu üzerine değil bütün oyuncuların üzerine oluşturulur. Gio'nun gittiği takımlarda onun oyun tarzına uygun bir sistem yoktu. Fakat biz tam istediği sistemi oynadığımız için bakın artık performansı yükselmeye başladı. İngiltere liginde hemen hemen tüm takımlar atakların çoğunu defanstan ileriye atılan hızlı şişirme toplarla oynarken, bacak kadar çocuğun o topları almada zorlanması ve oyuna kendini verememesi kadar doğal birşey yok bence. Kasımpaşa maçında şişirme toplarla ileriye çıkmaya çalışsaydık Gio o performansı gösterebilirmiydi? Tabiki hayır. Ama yerden oynadığımız zaman bu oyuncunun ne kadar yüksek bir performans gösterebileceğini, nekadar etkili olduğunu hepimiz gördük.

Artık ona ihtiyacımız yok buna ihtiyacımız yok diye laf edip durmayın. Takımımızın hertürlü oyuncuya ihtiyacı vardır. Hatta 3. bir forvet bile gerekli bu takıma. Bir sakatlık yaşandığı zaman, okadar çok oyuncumuz varken, mevkisi dışında oynattığımız oyuncuların performanslarının nasıl düştüğünü de gözlerimizle gördük.

dos Santos hakkinda bazi negatif olarak algilanan ama dogru bilinmeyen gercekler.... okuyan antulu varsa dikkatine arastirsin ogrensin sonra konussun:

1. Gio dos Santos Barca'dan basarisiz oldugu icin ayrilmadi. Ayrilamdan onceki sezon 28 maca cikmis 3 gol atmis ve 4 assist yapmistir. 18 yasinda birisi icin Barca gibi takimda oldukca guzel bir istatistikdir. Barcelona Gio tutmak istemis yeni bir kontrat sunmustur cunku o sezon kontrati bitmekteydi yanlis Gio ilk 11 garantisi isteyince 4.7 milyon pound'a Tottenham'a satmislar zira kontrati o sezon bitiyordu.

2. Tottenham'a onu alan Juande Ramos kovulduktan sonra Rednapp kendi adami olmadigi icin Gio'ya hic dogru duzgun sans tanimamistir Tottenham hayranlarinin saskinliklarina ragmen. Gecen sezon'un Mart ayinda da sezon sonuna kadar kiralanmistir ki Ingiltere'de bu tur kisa vadeli kiraliklar transfer sezonundan sonra da gerceklesmektedir. Ipswich town'da 8 macta 4 gol atmis 1 assist yapmistir Gio. Orada gosterdigi basarili performans ile Ipswich taraftarinin gozdesi olmus butun yonetim bi teknik direktor Robbie Keane'in presni olmustur. Herhangi bir Ipswich taraftarina sorarsaniz Gio hakkinda cok olumlu seyler soler size negatif birsey duyucaginiz Ipswich taraftari yoktur.

3. Golc Cup 2009'da bu yaz turnuvanin oyuncusu secilmis ve Meksika milli takimini sampiyonluga tasimistir Gio final'e Amerika'yi 5-0 yenmelerinin bas mimaridir.

4. Bu sezon Rednapp'in onu sadece 1 macta oynatmisini skandal olarak nitelendiri bir cok Tottenham taraftari ve bircogu Gio'yu dogru duzgun izleyemedigi icin uzgundur. Merak eden herhangi bir Tottenham sitesine girip forumlari okuyabilir mesela resmi sitelerindeki forumda 5 kusur sayfalik topik vardir Gio icin.

3. Golc Cup 2009'da bu yaz turnuvanin oyuncusu secilmis ve Meksika milli takimini sampiyonluga tasimistir Gio final'e Amerika'yi 5-0 yenmelerinin bas mimaridir.

O maçı izlediğimde inanın dua etmiştim ,daha 20 yaşında ve neden bizimkiler böyle oyuncular almazlar diye.

Üç olay Gio'nun performansını olumsuz etkiliyor bence.

1-Maç temposunun olmaması ve yeni bir ülke futboluna alışma süreci,

2-Gelecek sene hangi takımda oynayacağını henüz bilmemesi,

3-Cimbomda kalırsa Rijkaard'ın ayrılma ihtimali.

Sene sonunda ikiside takımda kalırsa ve iyi bir hazırlık geçirirse seneye inanıyorum ki sadece GIO konuşulur..

O maçı izlediğimde inanın dua etmiştim ,daha 20 yaşında ve neden bizimkiler böyle oyuncular almazlar diye.

Üç olay Gio'nun performansını olumsuz etkiliyor bence.

1-Maç temposunun olmaması ve yeni bir ülke futboluna alışma süreci,

2-Gelecek sene hangi takımda oynayacağını henüz bilmemesi,

3-Cimbomda kalırsa Rijkaard'ın ayrılma ihtimali.

Sene sonunda ikiside takımda kalırsa ve iyi bir hazırlık geçirirse seneye inanıyorum ki sadece GIO konuşulur..

aynen arkadasim...

u17 dünya sampiyonasinda gördügümde meksika milli takiminda harikalar yaratiyordu. kendi kendime dedim "yaw alalim hemen meksika milli takiminda oynuyor ucuzdur" ama o an barca da oynadigini bilmiyordum :D cok üzülmüstüm.

barcelonada a takima ciktiginda bir cok macini takip ettim. ingilteredede takip ettim ama fazla sans vermediler. Fifa oyununda mutlaka herzaman kadroma katarim. ronaldinhonun yeni verziyonu oldugu icin cok begenirdim.

ve artik bizde :) inanin cok sevinmistim ve hep arkasindaydim ve arkasindayim

cünkü nasil futbolcu oldugunu biliyorum. bu cocuk umarim uzun yillar bizde kalir inanin bu cocuk bu genc yasinda efsane olur taraftarin en sevdigi futbolcu olur kewell ve arda gibi....

rijkaard kalirsa gionun opsiyonu yüzde yüz alinir (kötü oynasa bile)

Geri
Üst Alt