#30 Giovani dos Santos

Cevap: # 30 Giovani Dos Santos Ramirez

Gio'nun bonservisi alınmayıpta,Barış,Mustafa Sarp,Ayhan çapında adamlar takımda kalırsa yazıklar olsun derim yönetime..

tek istegim gionun takimda kalmasi.. gio kesin alinsin canerde kalsin daha genc milli takimdada oynar degeri artar... jo nunda kalmasini isterdim ama malesef cok parti yapiyor

Gio nun kalmasını çok istiyorum onun gibisini bulamayız genç ve gelecek vaat ediyor.

Gio'mutlaka bu takimda kalmali.

adam daha 21 yasinda, teknigi süperr.

rijkaard kalmasini cok istiyor.

ayrica dünya kupasi var, bu adamin bonservisini 8milyona alsak.

dünya kupasindan sonra en az 10milyona rahat satariz.

yani her türlü karliyiz. bu adami uzun yillar galatasarayda görmeyi cok isterim.

sabirsiz türk insani, cirkef olan türk medyasinin gazina gelmemeli....

2. bir Ribery vakası olmasın elimizi çabuk tutup alalım bonservisini sonradan başımız ağrımasın üzülürüz sonra.

İçim sanki ısınıyor bu çocuğa ama geldiğinden beri doğru düzgün bir şeyinin olmaması endişelendiriyor beni.

Bence bal yapmayan arı. Kalmasını istemiyorum. Verilecek paraya Volkan Şen veye Ozan İpek alınabilir. Hem de mükemmel olur.

bence önümüzdeki sezon tekrar kiralık olarak takımda yer almalı

Benim için gionun kalması gelcek sezın için en çok sevinecegim haber olur

Alın şu adamı Dünya kupası başlamdan yoksa elden kaçacak

Giovani neden kalsın dediğimi şöyle ufak bir fotoğraf ile açıklayayım. Görüntü kalitesi düşük biraz kusura bakmayın, acele yaptım.

Önce Neill geriye Hakan Balta'ya bir pas atıyor ve Hakan topu Sabri'ye atmak istiyor.

Sabri ikili mücadele sonucunda düşüyor ve bu esnada Gio daha kadrajda yok.

Ancak daha sonra bir deparla yetişiyor ve topun dibine girerek güzel bir çalımla sıyrılıyor.

Ardından ikinci rakibini de güzel bir feyk ve çalımla yatırıyor.

Ardından asıl anlatmak istediğim şey var. Arkadaki oyuncunun baskısını görüyor ve o çalımlardan sonra topu ben sürerek çıkayım demiyor. En müsait arkadaşına pas veriyor.

Maalesef bizim oyuncularımızda bu temel eksiklik var. Mesela Caner. Çalım atıyor ondan sonra 3 kişinin arasına dalıyor. Boştaki adama pası aktaramıyor vs. Bu eksikliklerin giderilmesi lazım. Hızlı oyun budur aslında. Gerektiğinde çalım, gerektiğinde pas.

Ne demek istediğimi şöyle başka fotoğraflarla anlatayım. Bakın başka maç veya başka bir an değil, hemen 10 saniye sonra olan olaylar bunlar. Gio'nun pas verdiği Mehmet'e dikkat şimdi.

Mehmet topu alıyor ve önü açık durumda.

Topal ağır ilerlediği ve çapraza kaçtığı için, Gio'ya baskı yapan adam aynı tempoda Mehmet'e de baskı yapmak için geliyor.

Giovani neden kalsın dediğimi şöyle ufak bir fotoğraf ile açıklayayım. Görüntü kalitesi düşük biraz kusura bakmayın, acele yaptım.

Önce Neill geriye Hakan Balta'ya bir pas atıyor ve Hakan topu Sabri'ye atmak istiyor.

Sabri ikili mücadele sonucunda düşüyor ve bu esnada Gio daha kadrajda yok.

Ancak daha sonra bir deparla yetişiyor ve topun dibine girerek güzel bir çalımla sıyrılıyor.

Ardından ikinci rakibini de güzel bir feyk ve çalımla yatırıyor.

Ardından asıl anlatmak istediğim şey var. Arkadaki oyuncunun baskısını görüyor ve o çalımlardan sonra topu ben sürerek çıkayım demiyor. En müsait arkadaşına pas veriyor.

Maalesef bizim oyuncularımızda bu temel eksiklik var. Mesela Caner. Çalım atıyor ondan sonra 3 kişinin arasına dalıyor. Boştaki adama pası aktaramıyor vs. Bu eksikliklerin giderilmesi lazım. Hızlı oyun budur aslında. Gerektiğinde çalım, gerektiğinde pas.

Ne demek istediğimi şöyle başka fotoğraflarla anlatayım. Bakın başka maç veya başka bir an değil, hemen 10 saniye sonra olan olaylar bunlar. Gio'nun pas verdiği Mehmet'e dikkat şimdi.

Mehmet topu alıyor ve önü açık durumda.

Topal ağır ilerlediği ve çapraza kaçtığı için, Gio'ya baskı yapan adam aynı tempoda Mehmet'e de baskı yapmak için geliyor.

Keita gözüktüğü gibi müsait duruma iken Mehmet doğru pası aktaramıyor ve adam arkadan gelip topa hamle yapıyor

İkili mücadele sonrası adam yerden kalkıp topu taç çizgisine doğru dürtüyor. Mehmet o ikili mücadelede kaybeden taraf.

Keita topa hamle yapınca onu marke eden adam boşa çıktı. Taç çizgisine giden topa o hamle yapıyor ve alın size kontra atak başlangıcı.

Ne kadar önemsiz gözüküyor aslında ilk başta değil mi? Aman boştaki adama pas atmış aferin mi diyelim diye düşünürsünüz belki. Ama böyle yüzlerce pozisyon çıkartırım ben. Bunu Avrupa kültüründe yetişmesine bağlıyorum Giovani'nin. Tabi Barcelona gibi aşmış bir altyapıda her antrenmanda kafana kazırlar bunları.

Alıntıdır.

Güzel tespit.

Geri
Üst Alt