#30 Giovani dos Santos

Cevap: #30 Giovani Dos Santos Ramirez

Mamy bu dikine paralel nasil oluyor gardas anlamadigimdan soruyorum salt.

4785Futbol_Sahasi_copy.jpg

Kale ve çizgi= paralel, dik nasıl anlıyorsan.

Budur reis.

Milito'ya bak mesela, Van Buyten'in belini kırıyor. Arda adamları sağa sola yatırmaktan yoruldu. Gio'nun adam geçebilmesi için geniş alan lazım ve yeterince hızlanmış olması lazım. Arda gibi dar alanda rakibi geçebilecek yeteneklere sahip değil.

YouTube - giovanni dos santos - best goals

bence bu video hem sut cekemiyor hem de calim atamiyor tezini curutur

ama bende 8 etmez diyorum

daha dogrusu bizim icin etmez

elimizde arda keita olmasa deger ama sonuna kadar

sag acigi olmayan bir takim icin 6-7 milyon havada karada eder bu adam

Arda geniş alan futbolcusu değil çünkü süratli değil, mesela topla koşarken ayağının dışıyla uzun ve isabetli paslar atamıyor.

Ayrıca bu mantığına göre Messi'de geniş alan topçusu. Çok gördük dar alanda yaptıklarını. Getafe'ye attığı golde de çalımladığı her oyuncu arasında rahat 10 metre var. Ve dediğiniz gibi gittikçe hızlanarak ve koşarak çalım atıyor.

Bu çocuk bizimle seneye düzenli antreman yapsın, form tutsun, Keita'yıda, Arda'yıda gölgede bırakır.

Bu söylem artık klişeleşti. 50 kişiyi çalımlamasını mı bekliyorsun? Doğru olan önü boş olduğunda arkadaşına pas vermektir zaten.

Tamam da bunu gösterip dünya yıldızı müthiş yetenek gibi göstermeyin.Hızı olan pek çok kanat oyuncusunda bu özellik var.

ulan:o caner i alcaktık sol açığa paşa gibi,şimdi santosu tartışıyoruz

Tamam da bunu gösterip dünya yıldızı müthiş yetenek gibi göstermeyin.Hızı olan pek çok kanat oyuncusunda bu özellik var.

Yok işte, Aydın'da süratli, Serdar Özkan'da süratli, ama Gio'nun Kasımpaşa maçındaki gibi, Trabzon maçındaki gibi toplu alıp süratle ilerleyip, çalımlar atıp şut çekemiyorlar.

FIFA, Dünya Kupasında oynayacak olan en yetenekli 20 genç arasında Giovani dos Santos'a da yer verdi.

Haberin linkini atmamı ister misin? FIFA'DAN.

4785Futbol_Sahasi_copy.jpg

Kale ve çizgi= paralel, dik nasıl anlıyorsan.

Budur reis.

Bize ve sistemimize böyle oyuncu lazım zaten. Barcelona bizim oynamaya çalıştığımız sistemi en iyi şekilde oynuyor. Açık denen oyuncular aslında hep dediğim gibi içeri kat edip gol veya goller atan oyuncular. Kanat/forvet yani. Giovani'de bu tarz oyuncu. Topla inanılmaz hızlı, şut ve pas tekniği de güzel, oyun zekası da iyi ve kanat/forvet tanımına çok uyuyor. Zaten Giovani'de, Robben'de, Messi'de sağ tarafta oynayan sol ayaklı futbolcular.

Avatar yaptığın adamdan tek eksiği son vuruşlarıdır arkadaşım ki son vuruşları da kötü değil sadece öz güven eksikliği var.

O zaman Gio'yu sag tarafa koyacaksiniz.

Arda geniş alan futbolcusu değil çünkü süratli değil, mesela topla koşarken ayağının dışıyla uzun ve isabetli paslar atamıyor.

Ayrıca bu mantığına göre Messi'de geniş alan topçusu. Çok gördük dar alanda yaptıklarını. Getafe'ye attığı golde de çalımladığı her oyuncu arasında rahat 10 metre var. Ve dediğiniz gibi gittikçe hızlanarak ve koşarak çalım atıyor.

Bu çocuk bizimle seneye düzenli antreman yapsın, form tutsun, Keita'yıda, Arda'yıda gölgede bırakır.

adam iki kere onu bosken hizla iler gitti ya:)

sasirdi taraftar tabi alismis onu bosken arkasindakine pas veren yada bir adami 5 kere calimlamaya calisan futbolculara

sanki adamin oyle gitmesi eksikligini gosteriyor:)

tovbe yarabbi:) bitek gionun onunu bosaltiyorlar ondan o kosuyor:)

bu adamin fundamental ozelliklerini ben bi ronaldinhoda bi messide gordum

normal futbolculardan cok buyuk bir ozellik farki var

topu vucudunun ilerisine atarak top surmuyor

topu arkadaki ayagiyla suruyor bu nedenle toptan uzaklasamadan nomal kosu hiziyla ilerleyebiliyor.

sabrinin top surerken sag ayagiyla iler vurup kosmasini, yetisince bir daha vurup kosmasini akliniza getirin demek istedigimi anlarsiniz

Bu başlığa 50 kere yazdım. Gio'yu eleştiren kesim genelde oynadığı futbolun sonuca etki edememesinden ötürü eleştiriyor. Eminim adamın azcık şansı olsaydı, kalması için herkes yönetime yalvarırdı.

O zaman Gio'yu sag tarafa koyacaksiniz.

Evet reis. Ben bu sezon ekstra hücumda transferler beklemiyorum. Ancak 1 bilemedin 2 sene sonra yapılır. Ama benim kafamda ki en azından şimdiki kadroya göre,

---Arda---

-Gio--Keita

---Baros---

Geniş alan oyuncusu değil ama Gioda dar alan oyuncusu değil.Dünyada artık dar alanda iş yapmak önemli hele bizim ligimizde.Artık önemli maçlarda öyle yayla gibi alan bırakmıyorlar sana.Geniş alanda hızı olan her adam öne çıkabilir.Bursasporda v.şen mesela noldu çek maçında?Sudan çıkmış balığa döndü aldığı her topu ezdi.Çünkü tamamen kontra ve geniş alan oyuncusu.

Son olarak Ardayı keitayı gölgede bırakır traşına gelelim.

Dos santos ne zaman öyle bir oynamış?Bizim takım için değil gittiği herhangi takımda.?

Dos santosun etkili olduğu maç neydi en çok?Kasımpaşa,Trabzon bide az çok Fener.Kasımpaşa ve Trabzon geriye çekilmedi bize karşı.Fenerde öyle savunma yaptılar ama önde.Ama bize karşı geride savunma yapan her takıma karşı dos santos etkisiz oldu.

Tottenhamda keriz zaten bilmiyor 2 senedir kendi oyuncusunu Dos santos + para veriyor.Bu adamın formda hali nedir ? Bunuda bi açıklarsan iyi olur Barcelona maçlarını takip eden biriyim Dos santos hiç bir zaman müthiş bir oyuncu değildi.

Evet reis. Ben bu sezon ekstra hücumda transferler beklemiyorum. Ancak 1 bilemedin 2 sene sonra yapılır. Ama benim kafamda ki en azından şimdiki kadroya göre,

---Arda---

-Gio--Keita

---Baros---

4-2-4 ve ya 4-2-3-1 oynamıyoruz.

Ancak şöyle olur.

------------ orta saha -------------

----- Gio ----- Baros ----- Arda ----

Ya da

------------ orta saha --------------

----- Keita ----- Baros ----- Arda ----

Bu başlığa 50 kere yazdım. Gio'yu eleştiren kesim genelde oynadığı futbolun sonuca etki edememesinden ötürü eleştiriyor. Eminim adamın azcık şansı olsaydı, kalması için herkes yönetime yalvarırdı.

Ben farklı eleştiriyorum. Dünya futbolunu takip ediyorum ve 100'lercesinden ne farkı var diye bakıyorum. Hiç bir farkı yok hakikaten. O adamlar bedavaya falan gidiyor, bizim Gio 8,5 milyon €.

Geri
Üst Alt