#30 Giovani dos Santos

Cevap: #30 Giovani Dos Santos Ramirez

bana kac pozisyon gosterebilirsin gio nun dar alanda olmasi munasebetiyle topu kaptirdigini belgeleyen?

adam genis alanda iki harket yapti diye dar alanda birsey yapamiyor demek mantikli mi?

illa keita gibi karsisina 3 adam gelmesini bekleyip calim atmasinimi istiyorsunuz, cok mu ise yariyor oyle?

benim gozumde futbol zekasi keitanin cok ustunde bir adam kendini sacma sapan durumlara sokmuyor

Bize ve sistemimize böyle oyuncu lazım zaten. Barcelona bizim oynamaya çalıştığımız sistemi en iyi şekilde oynuyor. Açık denen oyuncular aslında hep dediğim gibi içeri kat edip gol veya goller atan oyuncular. Kanat/forvet yani. Giovani'de bu tarz oyuncu. Topla inanılmaz hızlı, şut ve pas tekniği de güzel, oyun zekası da iyi ve kanat/forvet tanımına çok uyuyor. Zaten Giovani'de, Robben'de, Messi'de sağ tarafta oynayan sol ayaklı futbolcular.

Kesinlikle haklısın. Şu var mesela Barcelona'da;

sol açık; Messi, kaleye dikine gider ve bu tür bir hayli gol atar.

sağ açık; Pedro, oyun zekası çok yükektir, bu tür golleri çoktur. sırtı dönükken izin verirsen çocuğu koyar.

gole en yakın adam; forvet, Krkic; Messi 34 gol atsa da Bojan bu sezon girdiği pozisyonların hemen hemen hepsini atarak 'en bitici oyuncu' olarak gösteriliyor istatistiklerde.

yani baktığınız zaman her oyuncunun farklı meziyetleri var. Henry'de oyun zekasıyla bir çok gol atmıştır. Ibra bireysel yetenekleriyle öyle. Pedro yine sol açıkta oynayabilir, ama Messi gibi o dikine koşuları yapmaz. Zekasını kullanır.

Galatasaray'da da bu böyle olabilir. Mesela;

Baros; yırtıcı, topu alıp giden ve dikine koşan.

Arda; dar alanda etkili, oyun zekası çok iyi.

Giovani; geniş alanda etkili, dikine gidebilen.

Keita; fiziği çok iyi, son çizgiye inmeyi seven.

Kewell; oyun zekasıyla attığı bir çok gol ve bununla birlikte mücadelesi..

Bunun gibi.

adam haklı beyler 8.5 milyon Gio için çok para. en yükselişte olduğu zaman bile barça kaça sattı bu adamı

bana kac pozisyon gosterebilirsin gio nun dar alanda olmasi munasebetiyle topu kaptirdigini belgeleyen?

adam genis alanda iki harket yapti diye dar alanda birsey yapamiyor demek mantikli mi?

illa keita gibi karsisina 3 adam gelmesini bekleyip calim atmasinimi istiyorsunuz, cok mu ise yariyor oyle?

benim gozumde futbol zekasi keitanin cok ustunde bir adam kendini sacma sapan durumlara sokmuyor

Dünkü maçta dar alanda buluştuğu topları ya geriye dorğu pas verdi, ya da kaptırdı.

Ben farklı eleştiriyorum. Dünya futbolunu takip ediyorum ve 100'lercesinden ne farkı var diye bakıyorum. Hiç bir farkı yok hakikaten. O adamlar bedavaya falan gidiyor, bizim Gio 8,5 milyon €.

Bu söylediklerinin hepsi fiyatı için mi?

Bu başlığa 50 kere yazdım. Gio'yu eleştiren kesim genelde oynadığı futbolun sonuca etki edememesinden ötürü eleştiriyor. Eminim adamın azcık şansı olsaydı, kalması için herkes yönetime yalvarırdı.

İnci sözlükte olsaydık şuku verirdim. Kesinlikle katılıyorum :)

4-2-4 ve ya 4-2-3-1 oynamıyoruz.

Ancak şöyle olur.

------------ orta saha -------------

----- Gio ----- Baros ----- Arda ----

Ya da

------------ orta saha --------------

----- Keita ----- Baros ----- Arda ----

Evet ama ben Arda'ya Alex gibi Lincoln gibi oynatmayı düşünmüyorum. Orta saha üçlüsünün bir parçası olarak hücuma dönük orta saha oyuncusu pozisyonunda olmasından yanayım. İniesta gibi.

Mesela,

-------A.Diarra------

--Hamit-------Arda--

-Gio-----------Keita-

--------Baros--------

Ayrıca sandığınızın aksine, Keita sol kanatta da oldukça iyi. Ters ayak oynatmanın zamanı geldi.

Ben açık açık diyorum. Eğer bu adam kaçarırsak; elimizden Messi'yi kaçırmışız kadar üzülürüm. En azından +2 için bile olsa alınması lazım.

ona birsey demiyorum zaten bende en fazla 5 verilmeli diyorum

ama cocugu kakalamanin manasi yok 8 verecek adam cikabilir ihtiyaca gore

bugune bugun dunya futbolunda herkesin tanidigi bir adam

niye taniniyor acep:) yardirdigi icinmi onu bosken:)

arada bir fsc yada gol tv seyrederseniz anlarsiniz ne demek istedigimi

Kesinlikle haklısın. Şu var mesela Barcelona'da;

sol açık; Messi, kaleye dikine gider ve bu tür bir hayli gol atar.

sağ açık; Pedro, oyun zekası çok yükektir, bu tür golleri çoktur. sırtı dönükken izin verirsen çocuğu koyar.

gole en yakın adam; forvet, Krkic; Messi 34 gol atsa da Bojan bu sezon girdiği pozisyonların hemen hemen hepsini atarak 'en bitici oyuncu' olarak gösteriliyor istatistiklerde.

yani baktığınız zaman her oyuncunun farklı meziyetleri var. Henry'de oyun zekasıyla bir çok gol atmıştır. Ibra bireysel yetenekleriyle öyle. Pedro yine sol açıkta oynayabilir, ama Messi gibi o dikine koşuları yapmaz. Zekasını kullanır.

Galatasaray'da da bu böyle olabilir. Mesela;

Baros; yırtıcı, topu alıp giden ve dikine koşan.

Arda; dar alanda etkili, oyun zekası çok iyi.

Giovani; geniş alanda etkili, dikine gidebilen.

Keita; fiziği çok iyi, son çizgiye inmeyi seven.

Kewell; oyun zekasıyla attığı bir çok gol ve bununla birlikte mücadelesi..

Bunun gibi.

Ben Giovani'nin sağ tarafta oynatılması gerektiğini düşünüyorum alındığı takdirde. Zaten Frank son maçlarda Keita ve Giovani'yi hep ters tarafta kullandı bu nedenden dolayı. Trabzon maçından sonra da bizim düşündüğümüz gibi söyledi içeri kat etmelerini istedim felan diye. Giovani bu tarz oyuncu olduğu için çok etkili oldu bu tür maçlarda.

Dünkü maçta dar alanda buluştuğu topları ya geriye dorğu pas verdi, ya da kaptırdı.

İngiltere zaten takım savunmasını çok iyi yapabilen bir takım. Giovani dar alanda nasıl çalım denesin? Aynı maçın 37.dakikasına topla birlikte süratlenirken başka birşey izliyordun tabii. Dar alanda eğer zorsa pas verirsin. Messi'de yapar bunu. Robben'de. Eğer gidebileceğini inanıyorsa zaten gider. Önemli olan öyle bir yeteneğinin olması. Dünkü maçta İngiltere mi yoksa Meksika'mı daha iyiydi? diye sorabilirler adama, mesela...

Giovani ilk geldiğinde Galatasaray'da da pasa kaçıyordu, herkes eleştiriyordu. Ama zamanla özgüveni yerine geldi ve o çalımları yine atmaya başladı. Zaman yani, zaman..

Caner ve Kewell'dan sonra Gio'da giderse iyi bir kanat oyuncusu almamız şart.

Evet ama ben Arda'ya Alex gibi Lincoln gibi oynatmayı düşünmüyorum. Orta saha üçlüsünün bir parçası olarak hücuma dönük orta saha oyuncusu pozisyonunda olmasından yanayım. İniesta gibi.

Mesela,

-------A.Diarra------

--Hamit-------Arda--

-Gio-----------Keita-

--------Baros--------

Ayrıca sandığınızın aksine, Keita sol kanatta da oldukça iyi. Ters ayak oynatmanın zamanı geldi.

Arda'nın yeteneklerini kısıtlamış gibi oluruz. Orta da ya da sol içte oynamayı sevmiyor. Keita'da bana göre tam bir 4-3-3 oyuncusu değil ama yine de futbolunu beğenerek izliyorum.

yahu dunku macta gio kotu oynadi diyen Allahtan korksun:)

İngiltere zaten takım savunmasını çok iyi yapabilen bir takım. Giovani dar alanda nasıl çalım denesin? Aynı maçın 37.dakikasına topla birlikte süratlenirken başka birşey izliyordun tabii. Dar alanda eğer zorsa pas verirsin. Messi'de yapar bunu. Eğer gidebileceğini inanıyorsa zaten gider. Önemli olan öyle bir yeteneğinin olması. Dünkü maçta İngiltere mi yoksa Meksika'mı daha iyiydi? diye sorabilirler adama, mesela...

Giovani ilk geldiğinde Galatasaray'da da pasa kaçıyordu, herkes eleştiriyordu. Ama zamanla özgüveni yerine geldi ve o çalımları yine atmaya başladı. Zaman yani, zaman..

Dos santos dar alanda etkiliyse Arda ne oluyor?

Geri
Üst Alt