30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Şöyle olur kanaatindeyim. Biraz düz mantık oldu, üzerinde tartışabiliriz.

İstanbul 2009 oranları:

AKP %44.2,

CHP %37,

MHP %5.1,

SP %4.9,

BDP %4.6

% 3 AKP’den CHP’ye tepki oyları, %1 MHP’den, %1 diğerlerinden birleşme desteği. Herşeye rağmen başa baş bir görüntü var.

Sonuç:

AKP %41.2,

CHP %42,

MHP %4.1

…….

Ankara 2009 oranları:

AKP %38.5,

CHP %31.5,

MHP %26.9

%5 AKP’den CHP’ye tepki oyları, %5 Mansur Yavaş’ın MHP geçmişinden, %2 birleşme desteği.

Sonuç:

AKP %33.5,

CHP %43.5,

MHP %20 ….

Emrah abi sakin ol yav değmez gerçekten

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bence o gerçeklerini bi daha gözden geçir sen. Akıl var mantık var, pkk'lı adam istanbul'da ne diye hdp'ye versin? Onun işine gelen akp'nin alması, ha hdp'ye vermiş ha boş oy atmış ne farkı var istanbul da? Adamların mottosu, doğuda bdp, istanbul da akp. Biraz gündemi takip et, bir yığın ses kaydı çıktı hiçbirini mi dinlemedin anlamıyorum ki.

Ben kürtlerin iki gruba ayrıldığından bahsediyorum, partilerin ittifak halinde olduğu her hallerinden belli zaten. Akp doğudan doğru düzgün aday çıkarmadı.

mesut ozil kime oy verecek acaba :rolleyes-99:

Diyorum ya, hdp zaten chp karşıtı bir parti, yani amaçları oy bölmek sadece. Akp'nin kazanması işlerine gelecektir. Hdp'ye vermeyen doğal olarak da akp'ye verecektir.

Akp öyle planladi ama hangi akla hizmet planladi anlamadim. Sirriya Chp oylarini böldürtmek istedi. Kürtler Bdp haricinde bir tek akp'ye oy verir. Yani Sirri bölerse en çok akp'den oy böler. Türklerden zaten oy alamaz bir kaç istisna haricinde

arklar son dk aldigim bilgiye gore yarin akp kazanirsa fbyi kume dusurucekmis sayin basbakanimiz gonul rahatligi ile o pusuladaki ampule muhrunuzu basabilirsiniz cabamizin adi gs lutfen

pıravakator emrah aslında bir cemaat abisi oldugu icin gelecek telasına dustu bence dershanede abilik yapiyordu oysaki

Geri
Üst Alt