30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Yav niye art niyet olsun zaten. Ben hep diyorum sonucun ne olacağı belli olmaz diye. Ama yüzdeler ile oyuncak gibi oynuyorsunz. Dün bir arkadaş %56 Ankara çıkacak diyordu, rakamlarla koydum ortaya mevcut seçmen sayısı ile mümkün değil.

Sen diyorsun ki 1 yılda, 7 milyon kişi..7 milyon ne demek yav zaten oy kullanan kişi sayısı 38 milyon. Grupların izole olduğunu iddia edip ardından seçmenlerin %20'ye yakının durduk yerde ve daha önemlisi bir anda (tüm olumsuzluklara rağmen) saf değiştirdiğini söylüyorsun.

İki söylediğin şey çelişiyor.

Rakamları abartılı bulabilirsin ama çelişen bir şey yok, neden anlamak istemiyorsun anlamadım. Bu yaşanan olaylar bütün grupları daha partizan yaptı, dolayısıyla insanları birbirlerinden daha çok uzaklaştırdı. Herkes kendisinin olduğu tarafta at koşturuyor artık. Dolayısıyla -atyorum- sen düşünce olarak en başından beri CHP'li bir adamdın, şimdi AKP'den daha da nefret ediyorsun ve düşünüyorsun ki ben böyleysem AKP falan oy alamaz. Etrafına bakıyorsun dolu insan AKP'ye küfür ediyor ve bu da seni daha fazla izole etmeye ve buna inanmaya teşvik ediyor. Aynı şeyi AKP'li de şöyle düşünüyor; bu CHP'li adamlar bizden daha nefret ediyorsa, kesin bu işte bir iş var, kesin tezgah var, kesin oyun var deyip onlar da sizden uzaklaşıyor ve AKP'li seçmenler de kendi arasında kemikleşiyor. Geçen seçimde %49 oy olan bir parti genel olarak elbet oy kaybedecektir (olay ve yerel seçim faktöründen dolayı) ama tabanını arttırmıştır bu olaylarla birlikte ve ben de şahsi öngörümle bu tabanın %20 iken şimdi %35 olduğunu öngörüyorum. Bunda yanlış olan şey nedir anlamadım yani. Geçen seçimde 19 milyon oy alan bir parti bu 19 milyonun 14-15 milyonunu kemikleştirmesi kadar doğal ne olabilir yani?

Transfer nöbeti tutan adam twitter da gördüğü her şeye nasıl inanır anlamış değilim. Bu arada ilk oyumu kullanamadım artık önümüzde ki seçimde kullanacağız. :)

Rakamları abartılı bulabilirsin ama çelişen bir şey yok, neden anlamak istemiyorsun anlamadım. Bu yaşanan olaylar bütün grupları daha partizan yaptı, dolayısıyla insanları birbirlerinden daha çok uzaklaştırdı. Herkes kendisinin olduğu tarafta at koşturuyor artık. Dolayısıyla -atyorum- sen düşünce olarak en başından beri CHP'li bir adamdın, şimdi AKP'den daha da nefret ediyorsun ve düşünüyorsun ki ben böyleysem AKP falan oy alamaz. Etrafına bakıyorsun dolu insan AKP'ye küfür ediyor ve bu da seni daha fazla izole etmeye ve buna inanmaya teşvik ediyor. Aynı şeyi AKP'li de şöyle düşünüyor; bu CHP'li adamlar bizden daha nefret ediyorsa, kesin bu işte bir iş var, kesin tezgah var, kesin oyun var deyip onlar da sizden uzaklaşıyor ve AKP'li seçmenler de kendi arasında kemikleşiyor. Geçen seçimde %49 oy olan bir parti genel olarak elbet oy kaybedecektir (olay ve yerel seçim faktöründen dolayı) ama tabanını arttırmıştır bu olaylarla birlikte ve ben de şahsi öngörümle bu tabanın %20 iken şimdi %35 olduğunu öngörüyorum. Bunda yanlış olan şey nedir anlamadım yani. Geçen seçimde 19 milyon oy alan bir parti bu 19 milyonun 14-15 milyonunu kemikleştirmesi kadar doğal ne olabilir yani?

Yazdım sonra anlatmak istediğnii yeni anladım. Baştan kimse anlamadı ne dediğini çok tuhaf anlattın :D

mühür işi her seçimde dahada zorlaşıyor önceki seçimlerde en azından nereye mühür vurduğun gözüküyordu bunda ortalayacağım diye canım çıktı

Oy kullandığım yerdeki tüm tartışma hangi muhtara oy atılacağı üzerineydi..

%85 falan CHP çıkıyor her seçim, ama muhtar seçimi çok ateşli geçiyor :D

Ondan sonra millet meydanlara inmesin sandığa gitsin diyorlar :D He he enayi vardı karşınızda :2aloh1:

Bir de seçsis aşaması var tabi. Asıl dümen orada dönecek gibi...

Bunu da sandığa sahip çıkamayan ülkeyi nasıl yönetecek diye savunuyorlar :D

Bj-eIy0CUAAvjnD.jpg

Yakalanmışlar hahahahah

Alenen bu kadar hırsızlığa, yolsuzluğa, rezalete rağmen bu halk hala bunlara oy atıyorsa bu halka her şey müstahak..

mühür işi her seçimde dahada zorlaşıyor önceki seçimlerde en azından nereye mühür vurduğun gözüküyordu bunda ortalayacağım diye canım çıktı

Benimki hepsinde biraz olsun taştı yuvarlaktan. Gerizekalı gibi basmalı tip yapmışlar nereye denk geldiği belli değil.

Geri
Üst Alt