30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Türkiye'de yerel seçimlerde herkes oy verebiliyor mu, yani 18+ olanlar? Ya da Türk vatandaşlığı olan mı sadece?

Mesela Hollanda'da yerel seçimlerde oturma izni olan herkes verebiliyor ama genel seçimlerde sadece Hollanda pasaportu olanlar.

suriyelileri kara kaşına kara gözüne mi getirdileer ülkeye bunların olacağı belliydi zaten

benim anlamadigim bu suriyeliler nasil oy kullaniyor bunlara direk turk vatandasligimi veriliyor oyle sacma seymi olur adama oturma izni ver turk vatandasligini verme avrupadaki ulkeler gibi.

boşuna kucak açmadılar. onca tantanayı boşyere koparmadılar. adamlar en başından beri bunu amaçlıyorlardı

insan deli olur manzarayı görünce. haddinden fazla suriyeli seçmen var.

Türkiye'de yerel seçimlerde herkes oy verebiliyor mu, yani 18+ olanlar? Ya da Türk vatandaşlığı olan mı sadece?

Mesela Hollanda'da yerel seçimlerde oturma izni olan herkes verebiliyor ama genel seçimlerde sadece Hollanda pasaportu olanlar.

Vatandaşlık şart

Evet güneydogu illerinden rakamlar gelmeye basladı...

Özellikle Hatay'ın toplam oy sayısını merak ediyorum bende.

Nerede?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tv'de paylasmazlar,,Ahmet Hakan'da söyledi az önce bize rakamlar gelmeye basladı ama su anda paylasamıyoruz dedi ama Twitter'da yerel gazeteciler rakam paylasıyorlar,mesela Dersim'de ilk acılan sandıklarda Bdp 140 Chp 40 cıkmıs,tabi ne kadar güvenilir bilemiyoruz...

Şimdi sandık görevlisi arkadaşım aradı.

Muhtar'lık ile belediye oylarını aynı zarfa koyup atanlar olmuş bayağı, hepsi iptal olacakmış. :(

Geçen seçim aynı sandıkta Tuncay Özkan-CHP ikilemesi yüzünden 32 oy iptal edilmişti diyor bir de.

Cidden çok enteresan milletiz.

Muhtar'lık ile belediye oylarını aynı zarfa koyup atanlar olmuş bayağı, hepsi iptal olacakmış. :(

Geçen seçim aynı sandıkta Tuncay Özkan-CHP ikilemesi yüzünden 32 oy iptal edilmişti diyor bir de.

muhtarlık ile belediye ayrı ayrı kullanıyor pusulayı aynı anda vermiyorlar nasıl aynı zarfa koymuşlar?

17:00'den sonra oy kullandığınız sandığın başına gidebilir ve oy sayımına katılabilirsiniz, eğer sıkıntılı bir yerde oy kullandıysanız gidin katılın sayıma.

bundan bahsettim dimi ben sana

Bugün Fransa' da da yerel seçimler var, tv de gösterdi sandık başında kimseler yok, hatta çevre kirliliği olmasın ve maliyet artmasın diye bayrak ve afiş yapıştırmak sınırlandırılmış sadece belediyenin belirlediği yerlere asılıyormuş, bizde öyle mi arabayı on dk park ediyorsun, etrafı tanıtım afişleri doluyor.

Geri
Üst Alt