30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Çözüm önerimi sunayım; ilköğretim mezununun oyu 1 oy, lise mezununun oyu 2 oy, üniversite mezununun oyu 3 oy sayılacak. Faşistçe bir yöntem olsa da, cehaletin bu denli üst seviye olduğu bir ülkede bu sisteme geçilmesi durumunda ülkenin doğru düzgün insanlarca yönetilmesi mümkün olabilir belki.. Mesela rahmetli İsmail Cem gibi düzgün adamların iktidara gelme ihtimali olur..

Oldu olacak direk kölelik sistemine geçelim kardeşim neden yoruyorsun kafanı böyle şeylere? Sen ve senin gibi seçkin insanlarımız seçsin diğerleri de itaat etsin.

Çözüm önerimi sunayım; ilköğretim mezununun oyu 1 oy, lise mezununun oyu 2 oy, üniversite mezununun oyu 3 oy sayılacak. Faşistçe bir yöntem olsa da, cehaletin bu denli üst seviye olduğu bir ülkede bu sisteme geçilmesi durumunda ülkenin doğru düzgün insanlarca yönetilmesi mümkün olabilir belki.. Mesela rahmetli İsmail Cem gibi düzgün adamların iktidara gelme ihtimali olur..

ülkede tarım yapan, hayvancılıkla uğraşan nice çiftçi kesim var mesela.muhtemelen akp seçmeni.yakınen bildiğim için örnek veriyorum.sen onlar kadar değer katıyor musun ki bu ülkeye kendi oyum daha değerli olsun diyebiliyorsun?

Oldu olacak direk kölelik sistemine geçelim kardeşim neden yoruyorsun kafanı böyle şeylere? Sen ve senin gibi seçkin insanlarımız seçsin diğerleri de itaat etsin.

Seçkinlikten ziyade şanslı diyelim, çünkü okuyabildim içinde doğduğum ailenin sayesinde. Eğer 5 çocuklu bir ailenin ilgi görmeyen çocuğu olsaydım ben de hırsıza oy verecektim belki bu cehalet yüzünden. Benim kadar şanslı olmayan insanların da okuyup bilinçlenebilmesi için mesela başımıza 3 çocuk değil, 1 çocuk yapın ama onu doğru düzgün okutun diyen bir kişi geçer. Bu sayede cehalet bir nebze olsun azalır.

akp 16-17 milyon oy aldi, ama bunun enaz 4 milyonu okuma bilmiyor. vasifsiz topluluklardan alinan oylarla iktidar oluyorlar. Akp er ya da geç gidecek. Çünkü bu milletin iktidari degiller.

puhahhahahahahaa sizi gidi bilim adamları en son ne icat ettin? söyle bakalım

cahil olmak sorun degilde boyle her hangi bi konuda bilgisi olmadan atip tutan yari cahiller sorun ilber hocaya gore :D

10154303_616413335103788_965486073_n.jpg

genel seçimlerde chp ve mhp kafasını çalıştırır ve koalisyon oluşturursa bu adamları indiririz o zaman

ülkede tarım yapan, hayvancılıkla uğraşan nice çiftçi kesim var mesela.muhtemelen akp seçmeni.yakınen bildiğim için örnek veriyorum.sen onlar kadar değer katıyor musun ki bu ülkeye kendi oyum daha değerli olsun diyebiliyorsun?

Ben bu insanların bizden daha aptal, geri zekalı veya genlerinden gelen bir problemden dolayı bu halde olduklarını düşünmüyorum. Ama eğitimsizler, bu sebeple de kandırılmaya açıklar. Diyorum ki başımıza doğru düzgün adamlar geçsin, bu ülkenin medeni ve eğitimli bir ülke olmasını sağlasın, bu insanlar da bilinçlensin. Bir başbakanın en az 3 çocuk yapın demesiyle bu mümkün değil maalesef. Bu insanlar kendileri gibi 3 çocuk yetiştireceklerine, eğitimli ve bilinçli 1 çocuk yetiştirsinler, bu ülke düzlüğe çıkacaktır. Aksi halde, bilinçli insanlar 1 çocuk sahibi olurken maalesef eğitimsiz kesimin 3-5 çocuğu olduğu ülkede seçimlerin sonucunun farklı olması imkansız. Başa geçen AKP gibi partilerin bu durum işine geliyor tabi, çünkü biliyorlar ki bilinçli bir halk olsa kendilerinin iktidar olma ihtimali yok.

Seçkinlikten ziyade şanslı diyelim, çünkü okuyabildim içinde doğduğum ailenin sayesinde. Eğer 5 çocuklu bir ailenin ilgi görmeyen çocuğu olsaydım ben de hırsıza oy verecektim belki bu cehalet yüzünden. Benim kadar şanslı olmayan insanların da okuyup bilinçlenebilmesi için mesela başımıza 3 çocuk değil, 1 çocuk yapın ama onu doğru düzgün okutun diyen bir kişi geçer. Bu sayede cehalet bir nebze olsun azalır.

Teşhisin doğru da aldığın eğitim neden cahil diye düşündüğün insanların alması yönünde uğraş vermek gerekirken adamların anayasal hakkını kısıtlamaya çalışıyorsun onu anlamadım. Bu mudur yani çözüm Alican Bey.

Teşhisin doğru da aldığın eğitim neden cahil diye düşündüğün insanların alması yönünde uğraş vermek gerekirken adamların anayasal hakkını kısıtlamaya çalışıyorsun onu anlamadım. Bu mudur yani çözüm Alican Bey.

Birey olarak bunu yapmak mümkün değil, devletin bunu yapması gerekir ve bu devlet bilinçli olarak bunu yapmıyor. Böyle bir düzenlemenin (yani oyları bu şekilde sınırlamanın) insan haklarına bile aykırı olduğunu düşünüyorum açıkçası ama maalesef başka bir çözüm önerim yok, keşke olsa..

Kusura bakma da sen de hala ilkokul kitaplarında kalmışsın. Ülke de tarım mı kaldı hayvancılık mı kaldı da (bol miktarda hayvan var aslında!) değer katıyorlarmış ülkeye. Onların kendilerine hayrı yok be. Sen eti, yumurtayı, peyniri, yağı, domatesi hatta patatesi kaç liradan yiyosun haberin var mı?

Ben de şaşırdım ama 'halk cahil' muhabbeti yapacak kadar cahil değilim.

CHP'ye olana sevindim. Sadece Mansur Yavaş'a üzüldüm.

AK Parti için tahminim 35-38 arası idi. ama büyük bir zafer kazandılar.

Beni üzen ve hayalkırıklığına uğratan MHP oldu.

Ankara'da Mansur Yavaş seçilir ve sonrada istifa ederse seçim adına sevineceğim tek şey olur.

Birey olarak bunu yapmak mümkün değil, devletin bunu yapması gerekir ve bu devlet bilinçli olarak bunu yapmıyor. Böyle bir düzenlemenin (yani oyları bu şekilde sınırlamanın) insan haklarına bile aykırı olduğunu düşünüyorum açıkçası ama maalesef başka bir çözüm önerim yok, keşke olsa..

Tamam da devleti oluşturan senin benim gibi bireyler zaten. Devlet politikasını belirlerken kolaycılığa kaçılırsa o devlet çok az yaşamaz mı? Ben senin o cümleyi bilinçli yazdığını düşünmüyorum zaten, sinirle yazdığında belli. Çünkü öyle bir seçeneği önüne koysalar dahi kabul etmeyeceğini düşünüyorum.

melih başgan olsa bile son başkanlığı olur kurtulur herkes

AKP 50 ilde kazanmis.. Su asagida siraladigim illerde hicte saglam görünmüyorlar aslinda.

BDP dogu ve güneydogu'da akp'nin elindeki illeri alsa...

CHP ve MHP ittifak halinde olup tek güclü aday cikarip oylari birlestirse (bir sürü kücük ilde resmen kendi malliklari sayesinde secimi AKP'ye hediye etmisler, isteyen sonuclara bakabilir.) Ve dün gece itibariyle Ankara ve Istanbul'da epey kisi uyanmis.. Ankara'yi önümüzdeki secimlerde alacagimizdan eminim.

Nigde (CHP dün MHP'li adaya destek verse MHP aliyordu burayi)

Mus (BDP'nin potansiyeli var)

Kütahya (4 bin oy farkla AKP kazanmis, ivir zivira oy vermeseler burayi MHP alabilirdi)

Kirsehir (CHPliler burada MHP'ye destek verse MHP aliyordu burayi)

Kirkkkale (Saadet Partisi araya girmeyip MHP'yi desteklese MHP aliyordu burayi)

Kastamonu (burayi yine 300 oy farkla AKP aldi, CHPliler MHP'yi desteklese MHP aliyordu burayi)

Denizli (MHP'liler CHP'yi desteklese CHP aliyordu burayi)

Bingöl (BDP'nin potansiyeli var)

Bilecik (CHPliler burada MHP'ye verse MHP aliyordu burayi)

Balikesir (Burasi nasil AKP'ye gitmis anlamadim gitti, MHP ikinci gelmis.. CHP sayesinde vermisler burayi)

Artvin (MHPliler CHP'ye verse CHP aliyordu burayi)

Ardahan (CHP burayi kilpayi kacirmis, Demokrat Partiler falan araya girmese CHP net aliyordu)

Antalya (Yuh olsun sana Antalya.. Burada MHPlilerin destegi olmadan CHP almaliydi!)

Ankara (koskoca Ankara'da 100 bin oy fark bile yok, kesinlikle hile olduguna inaniyorum)

Amasya (CHPliler yine oyunbozan rolünde. MHP'ye verseler MHP aliyordu)

Agri (BDP 1000 küsür oy farkla kaybetmis. Alabilirlerdi burayi)

Yalova (kesinlikle hile var burada, 1 oy farkla akp gözüküyor)

Usak (CHPliler yine oyunbozan rolünde. MHP'ye oy verseler MHP aliyordu)

Urfa (BDP organize olsa söküp alirdi)

AKP 50 ilin 19'unda.. hadi düz 20 yapalim cok zorlanmis. Stratejik hareket etseydik kesinlikle AKP dün rezil olacakti.

MHP 8 il

CHP 6 il

BDP 4 il

ekstradan kazanmis olacakti.

Sadece MHP-CHP ittifaki dogru dürüst kurulsa 14 ili birden kaybedeceklerdi..

Müthis AKP zaferi olmayacakti yani!! %45'i böyle buldular yani!

AKP 50 ilde kazanmis.. Su asagida siraladigim illerde hicte saglam görünmüyorlar aslinda.

BDP dogu ve güneydogu'da akp'nin elindeki illeri alsa...

CHP ve MHP ittifak halinde olup tek güclü aday cikarip oylari birlestirse (bir sürü kücük ilde resmen kendi malliklari sayesinde secimi AKP'ye hediye etmisler, isteyen sonuclara bakabilir.) Ve dün gece itibariyle Ankara ve Istanbul'da epey kisi uyanmis.. Ankara'yi önümüzdeki secimlerde alacagimizdan eminim.

Nigde (CHP dün MHP'li adaya destek verse MHP aliyordu burayi)

Mus (BDP'nin potansiyeli var)

Kütahya (4 bin oy farkla AKP kazanmis, ivir zivira oy vermeseler burayi MHP alabilirdi)

Kirsehir (CHPliler burada MHP'ye destek verse MHP aliyordu burayi)

Kirkkkale (Saadet Partisi araya girmeyip MHP'yi desteklese MHP aliyordu burayi)

Kastamonu (burayi yine 300 oy farkla AKP aldi, CHPliler MHP'yi desteklese MHP aliyordu burayi)

Denizli (MHP'liler CHP'yi desteklese CHP aliyordu burayi)

Bingöl (BDP'nin potansiyeli var)

Bilecik (CHPliler burada MHP'ye verse MHP aliyordu burayi)

Balikesir (Burasi nasil AKP'ye gitmis anlamadim gitti, MHP ikinci gelmis.. CHP sayesinde vermisler burayi)

Artvin (MHPliler CHP'ye verse CHP aliyordu burayi)

Ardahan (CHP burayi kilpayi kacirmis, Demokrat Partiler falan araya girmese CHP net aliyordu)

Antalya (Yuh olsun sana Antalya.. Burada MHPlilerin destegi olmadan CHP almaliydi!)

Ankara (koskoca Ankara'da 100 bin oy fark bile yok, kesinlikle hile olduguna inaniyorum)

Amasya (CHPliler yine oyunbozan rolünde. MHP'ye verseler MHP aliyordu)

Agri (BDP 1000 küsür oy farkla kaybetmis. Alabilirlerdi burayi)

Yalova (kesinlikle hile var burada, 1 oy farkla akp gözüküyor)

Usak (CHPliler yine oyunbozan rolünde. MHP'ye oy verseler MHP aliyordu)

Urfa (BDP organize olsa söküp alirdi)

AKP 50 ilin 19'unda.. hadi düz 20 yapalim cok zorlanmis. Stratejik hareket etseydik kesinlikle AKP dün rezil olacakti.

MHP 8 il

CHP 6 il

BDP 4 il

ekstradan kazanmis olacakti.

Sadece MHP-CHP ittifaki dogru dürüst kurulsa 14 ili birden kaybedeceklerdi..

Müthis AKP zaferi olmayacakti yani!! %45'i böyle buldular yani!

1 vs 1 yemiyor diyorsun yani

Geri
Üst Alt