Umur Öztürk
Parçalı Üye
- 5 Temmuz 2009
- 4.472
- 5
- 1.308
Turkiyede cahillik degil yari-cahillik en buyuk problem.Adamlar cobanla,ciftciyle benim oyum bir mi diyor ?Bence cobanin,ciftcinin bu ulkeye katti deger ve hayatin genel isleyisi hakkinda bilgisi bu yari-cahillerden kat kat daha fazladir.Bizde iki yabanci dizi yabanci grup izleyen dinleyen,avrupa gibi tuketen ama uretemeye gelince 0 olan ,universiteye gidiyorum diye kendini alim-i cihan sanan yari cahiller cok daha tehlikeli ulke gelecegi icin.Elitlik,Aydin olma cobandan bile ogrenecegin cok seyin oldugunun farkinda olmaktir.
Bizim problemimizde burda zaten yoksa Anadolu insani amerikan redneckni de ,hayati magazin ve futbol olan ingiliz varosunu da fark atar..Ama adamlarin eliti gercek elit yani toplumu taniyan ve iyi isler ureten,ileriye goturen sinif.Bizim ulkede boyle bi sinif yok bosbeles yari-cahiller var,demokrasiyi sirf bunlarin aglayislarini dinledigim icin sevmeye basladim.
Bizim problemimizde burda zaten yoksa Anadolu insani amerikan redneckni de ,hayati magazin ve futbol olan ingiliz varosunu da fark atar..Ama adamlarin eliti gercek elit yani toplumu taniyan ve iyi isler ureten,ileriye goturen sinif.Bizim ulkede boyle bi sinif yok bosbeles yari-cahiller var,demokrasiyi sirf bunlarin aglayislarini dinledigim icin sevmeye basladim.