30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Turkiyede cahillik degil yari-cahillik en buyuk problem.Adamlar cobanla,ciftciyle benim oyum bir mi diyor ?Bence cobanin,ciftcinin bu ulkeye katti deger ve hayatin genel isleyisi hakkinda bilgisi bu yari-cahillerden kat kat daha fazladir.Bizde iki yabanci dizi yabanci grup izleyen dinleyen,avrupa gibi tuketen ama uretemeye gelince 0 olan ,universiteye gidiyorum diye kendini alim-i cihan sanan yari cahiller cok daha tehlikeli ulke gelecegi icin.Elitlik,Aydin olma cobandan bile ogrenecegin cok seyin oldugunun farkinda olmaktir.

Bizim problemimizde burda zaten yoksa Anadolu insani amerikan redneckni de ,hayati magazin ve futbol olan ingiliz varosunu da fark atar..Ama adamlarin eliti gercek elit yani toplumu taniyan ve iyi isler ureten,ileriye goturen sinif.Bizim ulkede boyle bi sinif yok bosbeles yari-cahiller var,demokrasiyi sirf bunlarin aglayislarini dinledigim icin sevmeye basladim.

öyle kötü tablolar gördüm ki sosyal medya'da.. bir sürü oy calindigindan artik kesinlikle eminim. %45'i bunlar rüyasinda bile göremezdi normalde.. bazi secmenler bunu genel secimle falan karistirmis sanirim.. böyle olmaz ki ama.. 50 ili akp aldi, eskiden 45'ti galiba.. chp-mhp birbirini desteklese tam 14 ili akp kaybedecekti, bu inanilmaz düsüs bazi kücük illerde bile olsa etkisi cok büyük olacakti.

778814.jpg

AKP 50 ilde kazanmis.. Su asagida siraladigim illerde hicte saglam görünmüyorlar aslinda.

BDP dogu ve güneydogu'da akp'nin elindeki illeri alsa...

CHP ve MHP ittifak halinde olup tek güclü aday cikarip oylari birlestirse (bir sürü kücük ilde resmen kendi malliklari sayesinde secimi AKP'ye hediye etmisler, isteyen sonuclara bakabilir.) Ve dün gece itibariyle Ankara ve Istanbul'da epey kisi uyanmis.. Ankara'yi önümüzdeki secimlerde alacagimizdan eminim.

Nigde (CHP dün MHP'li adaya destek verse MHP aliyordu burayi)

Mus (BDP'nin potansiyeli var)

Kütahya (4 bin oy farkla AKP kazanmis, ivir zivira oy vermeseler burayi MHP alabilirdi)

Kirsehir (CHPliler burada MHP'ye destek verse MHP aliyordu burayi)

Kirkkkale (Saadet Partisi araya girmeyip MHP'yi desteklese MHP aliyordu burayi)

Kastamonu (burayi yine 300 oy farkla AKP aldi, CHPliler MHP'yi desteklese MHP aliyordu burayi)

Denizli (MHP'liler CHP'yi desteklese CHP aliyordu burayi)

Bingöl (BDP'nin potansiyeli var)

Bilecik (CHPliler burada MHP'ye verse MHP aliyordu burayi)

Balikesir (Burasi nasil AKP'ye gitmis anlamadim gitti, MHP ikinci gelmis.. CHP sayesinde vermisler burayi)

Artvin (MHPliler CHP'ye verse CHP aliyordu burayi)

Ardahan (CHP burayi kilpayi kacirmis, Demokrat Partiler falan araya girmese CHP net aliyordu)

Antalya (Yuh olsun sana Antalya.. Burada MHPlilerin destegi olmadan CHP almaliydi!)

Ankara (koskoca Ankara'da 100 bin oy fark bile yok, kesinlikle hile olduguna inaniyorum)

Amasya (CHPliler yine oyunbozan rolünde. MHP'ye verseler MHP aliyordu)

Agri (BDP 1000 küsür oy farkla kaybetmis. Alabilirlerdi burayi)

Yalova (kesinlikle hile var burada, 1 oy farkla akp gözüküyor)

Usak (CHPliler yine oyunbozan rolünde. MHP'ye oy verseler MHP aliyordu)

Urfa (BDP organize olsa söküp alirdi)

AKP 50 ilin 19'unda.. hadi düz 20 yapalim cok zorlanmis. Stratejik hareket etseydik kesinlikle AKP dün rezil olacakti.

MHP 8 il

CHP 6 il

BDP 4 il

ekstradan kazanmis olacakti.

Sadece MHP-CHP ittifaki dogru dürüst kurulsa 14 ili birden kaybedeceklerdi..

Müthis AKP zaferi olmayacakti yani!! %45'i böyle buldular yani!

dün burda biri mhplilere serefsiz diyordu görsün tabloyu da ona göre konussun

Dü mantık yapmayın arkadaşlar. CHP-MHP birleşince oylar topyekün gitmiyor. Hatta bir çok ilde ters tepti. MHP seçmeninin CHP'ye bakışı hakkında fikriniz yok sanırım.

Yenemiyorsan önce kendine bakacaksın. Benim kadar bile iktidarı eleştiremiyorlar.:)

Kusura bakma da sen de hala ilkokul kitaplarında kalmışsın. Ülke de tarım mı kaldı hayvancılık mı kaldı da (bol miktarda hayvan var aslında!) değer katıyorlarmış ülkeye. Onların kendilerine hayrı yok be. Sen eti, yumurtayı, peyniri, yağı, domatesi hatta patatesi kaç liradan yiyosun haberin var mı?

haberim var kardeşim, burada akp savunuculuğu filan yapmıyorum.gelip atarlanma bana.yazdan yaza da bahsettiğin ortamlarda bulunuyorum, köy kahvelerine gidiyorum, insanlarla muhabbet ediyorum.akp den nefret edeni de var, bana yararı dokunuyor diyeni de.ne biliyim 6 aylık sıfır faizli kredi alıyorum filan diyor mesela.adam kendi hayatına göre oy veriyor.tekrarlıyorum kendi hayatına göre.ne o senin hayatına senden fazla etki etmelidir ne de sen onunkine.1 oy 3 oy meselesine cevaben yazıyorum.

BkD3A3VCEAAQCjs.jpg:large

Melih Gökcek ve AKP operasyon yapmistir dün aksam. Suna bakin.. en kuvvetli ikinci aday nasil olurda SAYIYLA 0 (SIFIR) OY ALABILIR??!!

Kesinlikle hile hurda var bu SAYIMLARDA!

Dün art arda sandık güncellemelerinden sonra Mansur Yavaşın oyunda 1 artış bile olmadı. Kafa kafaya giden bir yarışta bunun imkanı yok

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Adamlar derbi maçı kazanmış gibi seviniyor şu mesajlara bak. Hayır neye seviniyorsunuz bu kadar desek kimse adam gibi cevaplar veremiyor.

Ankara seçiminde'de ne dolaplar döndü herkes farkında. Gece yarısı burada olan herkes şahit oldu.

Turkiyede cahillik degil yari-cahillik en buyuk problem.Adamlar cobanla,ciftciyle benim oyum bir mi diyor ?Bence cobanin,ciftcinin bu ulkeye katti deger ve hayatin genel isleyisi hakkinda bilgisi bu yari-cahillerden kat kat daha fazladir.Bizde iki yabanci dizi yabanci grup izleyen dinleyen,avrupa gibi tuketen ama uretemeye gelince 0 olan ,universiteye gidiyorum diye kendini alim-i cihan sanan yari cahiller cok daha tehlikeli ulke gelecegi icin.Elitlik,Aydin olma cobandan bile ogrenecegin cok seyin oldugunun farkinda olmaktir.

Bizim problemimizde burda zaten yoksa Anadolu insani amerikan redneckni de ,hayati magazin ve futbol olan ingiliz varosunu da fark atar..Ama adamlarin eliti gercek elit yani toplumu taniyan ve iyi isler ureten,ileriye goturen sinif.Bizim ulkede boyle bi sinif yok bosbeles yari-cahiller var,demokrasiyi sirf bunlarin aglayislarini dinledigim icin sevmeye basladim.

Ağzınıza sağlık, bir de şöyle bir kavram var ki sadece güldürüyor. Bir aydın profili yaratıldı bu ülkede mesela, top sakallı yada dağınık uzun sakallı ama mutlaka sakallı, fular takan, şaraptan anlayan, ben her halttan anlarım tribine girerek insanlara sürekli tepeden bakan, bulunduğu şehrin hep en elit ilçesinde yaşayıp diğer yerleri görmeye dahi tenezzül etmeyen asalak bir kesim. Zaten TV de de bol bol görüyoruz. Halbuki benim aydın denilen öncü insanlardan anladığım topluma ışık tutan, insanlara karşı empati yapan, içinde olduğu toplumu iyi tanıyan insanlar. Mesela doğu ve güneydoğu da ki insanlar neden hep bdp ve akp ye verir, neden diğer partiler sıfır çekiyor, akp seçmeni neden kemik kitle, neden esnekliği katı bu esneklik açılamıyor vs vs. Bunları araştırıp, empati yapıp analiz yapacağına çözüm arayacağına hakaret edip dalga geçmekten başka bişey bilmiyor, biz de bunlara aydın diyoruz.

belki siyasi görüşümüz aynı belki farklı ama ellerine sağlık.dediğin gibi kendini eğitimli aydın sanan kesim içerisinde azımsanmayacak kadar yarı-cahil tayfa mevcut.

İşte seçim öncesi hep dedik renkdaş asıl dümenler seçsis sisteminde, verilerin bilgisayara girişlerinde yaşanacak diye. Bu ne ki? Daha neler neler vardır ne kepazelikler yapılmıştır. Şu CHP ve AKP nin kafa kafaya gittiği veyahut CHP'nin önde götürdüğü her yerde elektrik kesintisi oldu. Şimdi bu tesadüf mü? Aktroller akplilerin gözü fosforlu mu deyip duruyorlar tamam değil de neden akp'nin bariz önde olduğu fark attığı il veya ilçelerde elektrik kesintisi olmuyor?

Hele hele Ankara'da yaşananları izah edebilecek bir Allah'ın kulu yoktur olamaz da zaten. Yazık Mansur Yavaş'ın resmen hakkını gasp ettiler oradaki milletin iradesini gasp ettiler. Melih ve çetesi (+ daha sonra bunlara Efkan bile eklenmiş) hile ile hurda hile aldı yine Ankara'yı. Ülke genelinde 2000'e yakın usulsüzlük tutanağı tutulmuş ama kimin umrunda? AKP'li Trollerin hakimi olduğu YSK'da bu tutanaklar ile kıçlarını silerler taret alırlar.... Yani kısaca kimi kime şikayet ediyorsun ananı.... diye bir laf vardır sonunu getirmeyeyim.

Bu ülkede artık yargıya güven yok, polise güven yok, YSK' ya güven yok, sandığa güven yok, seçimlere ve sonuçlarına güven yok, yani kısaca Devlet'e güven yok. Neydi? Sokaklara, meydanlara inmeyin sandığa gidin!! Yersen artık... :asd:

Bir de tabi bunlara oy veren kitleye de birşey demek istiyorum.. Fenerbahçeliler nasıl ki Şikeci Başkanları Aziz'i körü körüne savunup fanatiklik yapıyorlarsa, aynı şeyi sizde yapıyorsunuz. Takım tutar gibi parti tutarsan olacağı bu. Bu bakış açısı ile oy kullanılan ve yukarıda yazdığım şeylerin yaşandığı bir memlekette de demokrasiden söz edilemez.

Eğer önümüzdeki dönemde sokağa meydanlara inilecek olursa, hayatımda yapmadığım şeyi yapar ben bile inerim bu sefer....

Hala %100 açılamadı sandıklar. Saçmalık.

Arkadas oy sayiminda bile ne hileler dönüyor. Almanya'da 43 milyon oyu bilmem kac saatte hemen SAYDILAR daha gecen secimlerde. Hile hurda dönmeyince sonuclar hemen geliyor tabiki.

Ülke olarak pislik içerisindeyiz. Futbolumuz sorunlu, siyasetimiz sorunlu, seçim sonuçlarımız sorunlu, adaletimiz sorunlu. Maalesef uzun veya kısa vadede iktidarı alabilecek bir oluşumda göremiyorum. Mevcut ana muhalefet ve muhalefet liderlerinin hala o koltuklarda oturmasınıda aklım almıyor.

Neden sorunlu. Çünkü uzun ahmak her şeye el atıyor. Şuna da karışmayaveriyim demiyor. Ama Allah büyük. Ölmesin. Yaptıklarının cezasını katmer katmer o yaşlı bünyesine soralım. Soracağız. Kanser ile olan mücadesi devam etsin.

Ağzınıza sağlık, bir de şöyle bir kavram var ki sadece güldürüyor. Bir aydın profili yaratıldı bu ülkede mesela, top sakallı yada dağınık uzun sakallı ama mutlaka sakallı, fular takan, şaraptan anlayan, ben her halttan anlarım tribine girerek insanlara sürekli tepeden bakan, bulunduğu şehrin hep en elit ilçesinde yaşayıp diğer yerleri görmeye dahi tenezzül etmeyen asalak bir kesim. Zaten TV de de bol bol görüyoruz. Halbuki benim aydın denilen öncü insanlardan anladığım topluma ışık tutan, insanlara karşı empati yapan, içinde olduğu toplumu iyi tanıyan insanlar. Mesela doğu ve güneydoğu da ki insanlar neden hep bdp ve akp ye verir, neden diğer partiler sıfır çekiyor, akp seçmeni neden kemik kitle, neden esnekliği katı bu esneklik açılamıyor vs vs. Bunları araştırıp, empati yapıp analiz yapacağına çözüm arayacağına hakaret edip dalga geçmekten başka bişey bilmiyor, biz de bunlara aydın diyoruz.

Bunun nedeni sistemin bozuklugu kardesim.Yillarca hep izledik soyle konusanlari 'Bi Aydin olarak vs vs ,Aydin olarak gordugum vs vs' bunlarin hepsi yari-cahillerdi bi insan kendine nasil aydin ,elit der anlamak cok zor.Gercek Aydinlar,Eltiler cahil oldugunun farkinda olan insanlardir cunku ogrenme biten bisey degildir hep cahilsindir bunu kavrayan cok yol katetmistir hayatta.Iyi hatirliyorum 90larda bu tarz adamlarin karsisina hep konusmayi bilmeyen ilahiyatcilar filan cikarilirdi.Maksat dedigin tipdeki adamlarin ,bu konusmayi bilmeyenlerin yanlarinda parlatilmasiydi.Iste bakin adam dinsiz,garip bi tip,sarapta iciyor bilmediginiz kelimeler de kullaniyor iste Aydin bu!

Bunlar ve bunlarin artiklari olan cobanla benim oyum birmiciler hic halki anlamak istemedi.Cunku isin kolayi var,o da nedir?Hep sucu millete,islama olmadi osmanliya at gitsin.Biz super aydinlariz ama iste millet okuz ,biz bilimde ucacaz hatta marsa fuze atacaz ama caminin minaresine takildi yoksa biz oooo falan filan.. O kadar tarihi,sosyolojik arasitirma yaptim bizim cakma aydinlar kadar kolayci,pragmatist,cahilliginin farkinda olmayacak kadar heryerini ego ve kibir kaplamis insanlar toplulugu gormedim.Tayyib Erdogan ve Akp,secim sonuclari bunlara guzel bi ayna tutuyor aslinda ama bunu anlayacak beyin ve kibirsizlik hali bunlarda yok.At gitsin sucu millette ohhhh ne rahat valla keske cahilligimin farkinda olmasaydim da bende boyle bi Aydin(!) olaydim .

Geri
Üst Alt